×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSamen: Veel beloven en weinig geven...

Samen: Veel beloven en weinig geven...


...doet mij niet meer in vreugde leven...

2014, een bewogen jaar voor mij. Een 'understatement' kun je wel zeggen. Een bewogen jaar ook voor mijn dierbaren. Gelukkig heb je dan Vrienden maar helaas ook "vrienden". Deze laatste groep wil ik dan ook in het veel te hete en te lang schijnende 'zonnetje' zetten.

In deze laatste groep zitten dus ook (Facebook)vrienden die tevens familie zijn. Op het hoogte- of dieptepunt van mijn ziek zijn, net hoe je 't bekijkt, kreeg ik 'aanbiedingen'. Een neef die mij wilde troosten door met een dronken kop tegen me te zeggen dat hij wel met me naar bed wilde. Nou, hier ga ik niet eens verder op in. En dan was er nog iemand die mij heel gastvrij had uitgenodigd om een tijd bij zijn familie (in de V.S.) door te brengen om tot rust te komen. Alle kosten betaald. Dat was een heel genereus aanbod, waar ik Hartelijk Dankbaar voor was. Het aanbod kende geen THT. Ik mocht zelf weten of- en wanneer ik daar gebruik van wou/kon maken. Dat was afgesproken. Tranen had ik in m'n ogen dat ze mij dat hadden aangeboden, zo ontzettend lief!

Op een gegeven moment, zo'n 2 jaar geleden nu, besloot ik van dat aanbod gebruik te maken. Dus ik begon er over. Alleen werd dit niet zo heel goed ontvangen. Het aanbod bleek niet meer te gelden. En zo leer je mensen kennen. Bedankt S; voor deze zeepbel die je me aangeboden hebt en voor m'n neus hebt lekgeprikt. En de zeep prikte inderdaad even in m'n ogen. Ze gingen tranen, voor de tweede keer. Maar nu niet meer uit dankbaarheid. Ik heb je leren kennen en je bent bedankt. De laatste keer heb ik door jullie gejankt. Gelukkig ben ik niet van jou of je familie afhankelijk en des te dankbaarder ben ik voor de mensen die er wél waren en zijn! Mijn (Yoors)Vrienden dus!

Zij hebben me geen gouden luchtkastelen beloofd maar praktische en liefdevolle hulp. 'S', Hopelijk kun je die Bijbel nu even aan de kant leggen en écht zelf eens gaan nadenken. Dat gun ik je! Wie weet verdwijnen voor jou dan alsnog de aanhalingstekens en krijg je ook een hoofdletter V.

Klik hieronder voor het prachtige bijbehorende blog van mijn schrijfpartner Kitty:

© 08-10-2018 Copyright; Blog, titel en tekst(en) van en door: © Enriqué, blogs and more  ( enrique.dutch@gmail.com ) Alle rechten voorbehouden/All rights reserved. Afbeeldingen van Pixabay:   https://pixabay.com/nl/amerikaanse-luchtvaartmaatschappij-2721441/  En:  https://pixabay.com/nl/voorjaar-schrijven-communiceren-3237961/  

Dit blog is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is autobiografisch.  Tags: #familie #belofte #teleurstelling

Mijn aanverwante eerdere posts:

Ook wat van je af te schrijven?

Kom bij Yoors! Het isGratis!

Klik om lid te worden.