×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Ik heb autisme maar ik ben niet autisme

Ik heb autisme maar ik ben niet autisme


"Ik heb autisme maar ik ben niet autisme"

Een uitspraak dat ik nog vorige keer zei in een gesprek, een gesprek over autisme. Ik heb nu al enkele blogpost gepost over autisme, en ja hier komt er weer 1tje aan. Er valt nu ook eenmaal veel te zeggen over dat onderwerp.

In eerste instantie ging het gesprek over bloggen, Youtube en de populariteit er rond. Wat ik vaak zie is dat vanaf je ergens voor uitkomt, voor een handicap, autisme, een eetstoornis, of iets wat je gewoon totaal anders maakt, dat de populariteit heel hard verhoogd.

Ik geef jullie een voorbeeld.

Zoals jullie al weten heb ik een youtube kanaal & Autisme, maar of ik die 2 dingen combineer? Nee. Persoonlijk denk ik heel hard dat als ik er voor zou uitkomen op het platform youtube, dat als ik er bv een video over maak dat de views en populariteit heel hard zou stijgen. Gewoon omdat ik dan 'anders' ben dan de rest, en dat vinden mensen nu eenmaal interessant.

Of dat nu toeval is dat mensen die er wel vooruitkomen veel populairder zijn op zo'n platformen? Dat weet ik niet. Er zijn natuurlijk ook mensen die er heel hard voor werken of gewoon geluk hebben gehad dat hun populariteit is gestegen. Het gaat altijd wel wat trager of sneller bij de ander maar dat heb je zelf ook niet in de hand. Wat ik gewoon zie & merk is vanaf je uitkomt dat je'anders' bent, je populariteit toch wel altijd meer stijgt voor moest je dat niet doen.

Ik heb er voor gekozen om op dat platform er niet voor uit te komen, omdat ik niet autisme ben. Ik wil dat ze me zien zoals ik ben, niet dat ze me gaan zien als 'De persoon met autisme'. Natuurlijk heb ik ook nog altijd respect voor de mensen die er wel voor uitkomen.

De zin "ik heb autisme maar ik ben niet autisme" betekend dat ik veel meer ben dat dan. Ik ben niet alleen maar een persoon met autisme, ook ik heb talenten, ook ik ben veel meer dan het woord 'autisme'.

De blog waar ik nu op zit 'Yoors', deel ik ook niet met mijn omgeving, gewoon puur omdat ik dit doe voor mijzelf. Om mijn gedachten neer te schrijven. En als ik dan eens positieve reactie's krijg is dat altijd meegenomen!

Xoxo

Enya
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties