×

Yoors


Inloggen
×

Yoorsgehaktbal met rode kool en aardappel

gehaktbal met rode kool en aardappel


Dit is één van mijn favoriete gerechten, vooral nu het weer wat kouder is vind ik rodekool met aardappels met jus en een gehaktbal heerlijk. De rode kool komt uit onze eigen moestuin net zoals de aardappels, hier weet ik zeker van dat ze glutenvrij zijn. Het gehakt kopen we bij de slager die weet dat we glutenvrij moeten hebben, en dat vertrouwen wij hem ook toe.

Bij de slager krijgen we altijd gehaktkruiden mee, en laat deze kruiden nu toevallig glutenvrij zijn. Je ziet het aan het embleem op het zakje gehaktmix. Ik kijk wel altijd op de achterkant of er toch niet iets van gluten inzit. Het enige wat ik in het gehakt doe, zijn deze kruiden op de foto hiernaast, kopje melk goed husselen. Door de melk wordt het gehakt niet zo droog. We hebben altijd het magerste gehakt.

Het recept houd ik heel simpel.

Een pond gehakt met gehaktmix en een kopje melk. Goed mengen dan gehaktballen draaien. De gehakt ballen zet ik ongeveer 1 uur aan het pruttelen (ligt aan de grote van de bal). Soms doe ik er ook wel een gesnipperd uitje erdoor.

Aardappels stomen. Eenmaal gaar doe ik er een beetje zout erover.

Ik stoom de rode kool samen met een paar laurierbladeren en een paar kruidnagels. Eenmaal gaar, doe ik er een beetje azijn erover en met suiker op smaak maken.

Met jus van de gehaktbal erbij en smullen maar.

Dit vind ik een heerlijk snel en simpel recept.