Wat is een spiegelhond?

Wat is een spiegelhond?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nee, je ziet niet dubbel! Cekiya is een hond met een hooggevoeligheids factor. Als pup moest ik haar leren om vele angsten te overwinnen. Alles vond ze eng, en reageerde ook op alles; geluid, geur, wat ze zag en ook wat ze voelde. Ze bekeek de wereld vanaf een afstandje en pas als het veilig voelde, ging ze het onderzoeken. Want nieuwsgierig was ze zeker wel! Ik heb met haar vele trainingen gevolgd om haar een zo goed mogelijk leven te kunnen geven. En ik merkte al snel dat zij reageerde op mensen op een bijzondere manier. Ik zal het proberen uit te leggen in woorden, want als je het zelf ervaart weet je gelijk wat ik bedoel ! Doordat zij zo gevoelig is, wilde ik haar door en door kennen en haar behoeften. Na een jaar ging zij ineens bij anderen zich anders gedragen dan ik gewend was en vroeg mij af wat dit betekende en met name gebeurde dit tijdens mijn wandelingen in de natuur waar ik een workshop gaf of tijdens een 1 op 1 wandelsessie. En heb mij hierdoor meer verdiept hoe je met honden kunt werken op mentaal niveau. Daar ging een hele wereld voor mij open en niet alleen voor mij, samen met haar konden wij mensen helpen door hen een spiegel voor te houden. Ik werk al vele jaren op deze manier met de natuur, methaforen en het natuurlijk bewustzijn dmv toegepaste ecopsychologie. Een klein voorbeeldje; tijdens 1 van mijn workshops, werd zij opeens ontzettend, en dan ook ontzettend speels. Trok aan de riem, rende rondjes en hield maar niet op. Mijn vraag aan een persoon die er vlakbij stond en ernaar keek, vroeg ik "wat herken jij hierin?" Waarop het antwoord was "Zo bijzonder, ik zie mijzelf als kind weer en realiseer dat ik mij veel te veel van anderen aantrek. Eigenlijk zou ik meer moeten spelen!" Dit is maar een klein voorbeeldje. In mijn boek in wording, vertel ik hier nog veel meer over.

Dus nee, je ziet niet dubbel; het is de reflectie die de natuur ons geeft.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.3 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het kan werken zo'n hondencoaching, echt! Toevallig heb ik er een column over geschreven. yoo.rs/vlindertje73/blog/spiegelen-1492526145.html?Ysid=13764 Dit omdat ik ook een beetje bang ben dat mensen maar lukraak een hond aan gaan schaffen, zonder daar goed over na te denken en of de gevolgen kunnen overzien. Lees: In weer en wind naar buiten minimaal 3 x per dag! dierenartskosten, verzorging en uiteraard het eten.
| 10:12 |
Dank je voor je reaktie vlindertje. Coachen met je hond, is zeker iets anders dan lukraak een hond aanschaffen voor je zelf met als enige egoistische doel, zoals ik las in je artikel. Het gaat juist om dat je je hond zo goed leert kennen, dat je ook haar/zijn behoeften en karakter leert kennen. Niet alle honden zijn hiervoor ook geschikt, en zeker niet alle mensen zonder coaching opleiding!
| 09:42 |
Oké - op basis van deze post denk ik niet dat wij dezelfde wereld delen;
Waanzinnig!
| 14:54 |
Geen idee waar je het over hebt Erwin, zou je wat specifieker kunnen zijn. Wel leuk je reactie 'waanzinnig', gaat dit over verschillende werelden? :-)
| 09:43 |
Waanzinnig is op twee manieren te interpreteren: de waanzin nabij en 'onvoorstelbaar' in positieve zin. Specifieker over de werelden kan ik niet zijn. Ik denk niet dat ik kan spiegelen met een hulphond. Neemt niet weg dat het prettig is dat mensen die hier baat bij hebben dat wel kunnen.
| 17:58 |
Mooi om te lezen hoeveel liefde en energie u in uw dieren steekt!
| 12:35 |
Dank je Bibi. Dat is ook precies wat je als mens moet doen als je aan huisdieren begint, nietwaar. Voor mij is het vanzelfsprekend, helaas niet voor iedereen.
| 09:44 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen