×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
10 soorten snoep

10 soorten snoep


Ik ben geen snoeper. Als kind al leerde ik van mijn ouders dat één of twee snoepjes net zo lekker zijn als een hele zak vol. Om die reden had ik dan ook een snoeptrommel. Kreeg ik iets te snoepen, dan verdween het in het blik, blik op oneindig en zonder blikken of blozen had ik dan maanden later nog wat om mezelf zoet te houden. Extremen als een chocolade Paashaas met Kerst en taaitaai dat alleen maar taaier was in maart waren een jaarlijks terugkerend fenomeen. Op volwassen leeftijd snoep ik nog altijd incidenteel. Maar ik heb wel mijn voorkeuren;


10. Toverballen

Erin en eruit. Beginnen met een rode die verandert in een blauwe. De blauwe wordt groen, dan oranje en vervolgens wit. Vooral niet bijten want dat is zonde. Eigenlijk niet echt lekker maar vooral leuk. Snoep zoals snoep bedoeld is.

9. Zoethout

Uit grootmoeders tijd en daarom juist zo lekker taai. Sabbelen, kauwen tot een draderig geheel en constant proberen de smaken te definiëren. Op de een of andere manier is op een houtje bijten een stuk minder dramatisch als het om deze traktatie gaat.

8. Fireballs

Of vuurballen, zo u wilt. Soms Jawbreakers genoemd. Een marteling vermomd als lekkernij. Eerst even wennen aan de scherpte op de tong, dan letterlijk en figuurlijk doorbijten geblazen. Genieten met een hoofdletter G.

7. Kersen

Zoals ze idealiter groeien - als tweelingen met een takje groen ertussen. De natuur heruitgevonden voor persoonlijk gerief. Ik vouw mijn oren dubbel om van het snoepgoed oorbellen te maken of stop even aantallen pitloze kersen in mijn mond.

6. Lollies

Met als onbetwiste favoriet de Chupa Chup's. Alle gekheid op een stokje, lekker likken en zuigen met als uitdaging zo lang mogelijk te doen met een toverstaf. De salmiak vanwege een zouttekort of eentje met kauwgum in het midden voor een extra verrassing.

5. Kauwgum

Mijn favoriete merk is Sportlife. Met een pakje doe ik twee weken. Als ik kauwgum kauw, bewaar ik het snoepgoed het grootste deel van de tijd onder mijn tong en beweeg mijn kaken incidenteel met het gummi ertussen. Een lekkere, frisse smaak en goed voor de aanmaak van speeksel. Een stukje kauwgum gaat zo gerust garant vooreen hele dag genieten. Soms ga ik vreemd met kauwgum in strips, voorzien van een poederlaagje, per stuk verpakt in een zilverpapiertje.

4. Gummiberen

Koop ik eigenlijk nooit zelf. Maar als ik iemand ze zie eten, vraag ik er eentje. Eerst om een beetje mee te spelen en dan om hem in mijn mond te laten smelten. Kauwen komt pas als de beer al los is.

3. Jelly Beans

In allerlei kleuren, smaken en samenstellingen. Scheppen zodat je alleen die kunt kiezen die je ook echt lekker vindt en niet alleen vanwege de challenge. Twee of drie voor een moment van gelukzaligheid en je doet een maand met zo'n zak vol toverbonen.

2. Banaantjes


Je kent ze vast. Zwaar gesuikerde gele gekromde schuimpjes met een aap op de doorzichtige cellofaan zak. Hoe chemischer, hoe beter. Van deze snoepjes passen er ongeveer vijftien tegelijk in mijn mond en dat maakt een verpakking geschikt voor drie tot vier keer snoepen.

1. M&M's


Met stip op 1 - vanwege het formaat, de verschillende kleurtjes en de altijd handzame verpakking. Ik koop ze alleen in de aanbieding want eigenlijk vind ik de prijs-kwaliteitverhouding niet kloppen. Inferieure merken eet ik niet. Om de een of andere reden smaken die minder lekker. Ik begin altijd met de blauwe exemplaren en doe met een zakje een hele dag.

Snoep jij weleens? Verstandig, zoals een appel of een ander stuk fruit heb ik bewust buiten beschouwing gelaten. Ik ben benieuwd wat jij graag neemt om jezelf te verwennen.
Bodycoach
zot op M&M's !!!
17-09-2017 20:39
17-09-2017 20:39 • Reageer
FetishGirl81
Ik snoep incidenteel. Zakken chips gaan er bij mij niet doorheen. Een handje eruit en ik heb genoeg ( gelukkig eet mijn man ze op voor ze te oud zijn
16-09-2017 14:46
16-09-2017 14:46 • 1 reactie • Reageer
Erwin Daniëls
Chips zie ik meer als snack dan snoep. Als we chips in huis hebben, verdeel ik die in een bakje en sluit de zak goed af om op een ander moment opnieuw wat te knabbelen.
16-09-2017 20:02
16-09-2017 20:02 • Reageer
Hans van Gemert
Chocola, drop, karamel zijn dingen die me heel zoet kunnen houden. Salmiak-lollies, of snoeperijen met 'zwart-wit'-poeder (óók salmiak) houden het hier ook niet lang uit. De M&M's trouwens, die zijn ook niet erg veilig bij mij ...
15-09-2017 18:26
15-09-2017 18:26 • 1 reactie • Reageer
Erwin Daniëls
Zwart-wit had toch ijsberen op zo'n zakje? Of pinguïns?
16-09-2017 14:21
16-09-2017 14:21 • 1 reactie • Reageer
Piteke van der Meulen
Ik ben mijn héle leven al een snoepkont geweest, maar de laatste jaren overtuigd geraakt dat suiker ziek maakt, dus snoep ik nauwelijks meer. Alleen nog pepermunt en chocolade met mate.
15-09-2017 16:57
15-09-2017 16:57 • 1 reactie • Reageer
Erwin Daniëls
Heb je een favoriet wat chocolade betreft?
16-09-2017 14:22
16-09-2017 14:22 • 1 reactie • Reageer
rtgdaniels
Wat dacht je van filmpje popcorn.het zeurt nog in mijn Hooft MAGIKEEN IJSIE over snoepen raak je niet uitgepraat! Hopelijk biedt het OM iets lekkers! mvrgr. P
15-09-2017 14:05
15-09-2017 14:05 • 1 reactie • Reageer
Erwin Daniëls
Na het zuur, komt het zoet...
15-09-2017 16:30
15-09-2017 16:30 • Reageer