×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Meer bewegen

Meer bewegen


Ik lees steeds vaker op internet over 10.000 stappen zetten op een dag. En dat meer bewegen goed voor je is. Sporten doe ik niet, Zumba vond ik vroeger altijd wel leuk om te doen, heb ik ook een jaartje gedaan, maar werd mij te duur en ja ook wel begrijpelijk als je maar van een klein bedragje per maand rond moet komen (bijstandsuitkering).
Vroeger, toen ik nog getrouwd was, heb ik wel een periode aan hardlopen gedaan en ook een keer mee gedaan met de Visserijloop van 5 km in Harlingen, toen ik daar nog woonde. Ik was enorm trots op mezelf dat ik 5 km haalde met hardlopen in 11 minuten en dit helemaal omdat mijn conditie niet echt de je van het is.
Ik had ook speciaal hardloopschoenen, broek enz., en ik was ook wekelijks actief met hardlopen samen met mijn zwager, maar ja uiteindelijk kreeg ik helaas last van een knieblessure (springersknie) uiteindelijk. Ik vermoed dat ik die heb opgelopen met het hardlopen aan de dijk in Harlingen langs het water op de avond dat het al wat schemerig begon te worden en ik op een steentje heb gestapt, zonder er erg in heb gehad. Maar goed, na verschillende oefeningen gedaan te hebben en wat maanden later weer een poging heb gedaan om de draad weer op te pakken, kreeg ik uiteindelijk toch wederom last van mijn knie, dus maar besloten niet meer te gaan hardlopen.
Nu doe ik al jaren niet meer aan sporten en wat ik al eerder zei nog wel een jaartje Zumba gedaan sinds ik in Heerenveen woon, maar dit werd me te duur helaas. Waarom helaas, omdat ik dit wel erg leuk vind om te doen in groepsverband, lekker bewegen en dansen op muziek enz.

Ik mag wat dat aan gaat wel graag wandelen en omdat ik ook lees dat dit ook goed voor je is. Ik zat al lange tijd in dubio of ik nu zo'n sporthorloge zou gaan aanschaffen, want ja ook dat is natuurlijk wel erg prijzig als je een goede wilt hebben. Op mijn mobiel Samsung Galaxy S7 staat wel S-Healt, maar ja ik ben niet een persoon, wie in huis dat ding in mijn broekzak draagt, dus zal die nooit al mijn stappen registreren, die ik zal maken. Daarom na veel nadenken en de handige applicatie Mama Wish, maar besloten om zo'n goedkoop ding aan te schaffen, de "ID107 Bluetooth Sport Fitness Activity Tracker Heart Rate Moitor Wristband"
En misschien dat ik ooit nog wel zo'n duurdere eens ga aanschaffen, maar ja dat is toekomst.

Op 5 april 2017 had ik die sporthorloge besteld en op 14 april 2017 kreeg ik deze al binnen, terwijl die eigenlijk pas rondom 13 mei 2017 binnen zou moeten komen, dus lekker snel ☺
Natuurlijk heb ik ook gelijk na ontvangst de applicatie Veryfit 2.0  geïnstalleerd op mijn mobiel en deze verbonden met m'n sporthorloge via bluetooth. En ik moet zeggen dat ik er al enorm tevreden over ben. Alleen moet ik er wel om denken dat ik niet meer als 10 meter van mijn mobiel vandaan moet zijn heb ik gelezen, want dan krijg ik een melding erover. Alleen kan ik helaas nooit de gehele tekst lezen in mijn mobiel erover: "Houd er rekening mee dat uw hand weg van de telefoon ring a.." en verder krijg ik helaas niet te lezen.

Mijn stappen die ik al gemaakt heb:
  1. Vrijdag 14 april: 5.696 stappen
  2. Zaterdag 15 april: 10.719 stappen
  3. Zondag 16 april: 8.229 stappen
  4. Maandag 17 april: 10.007 stappen

  1. Vrijdag ontving ik dus mijn stappenteller in de middag en ook gelijk actief gemaakt en omgedaan. En die dag ook niet echt veel in beweging geweest. 
  2. Zaterdag veel gewandeld met Lisa en Jayda om boodschapjes te halen, eerst naar de Lidl samen geweest en toen weer naar huis. Daarna ben ik met haar mee gewandeld naar het treinstation, omdat Lisa samen met Jayda voor een paar uurtjes naar een goede vriend zou, dus zo kon ik ook weer mijn nodige stappen zetten. Ik had wel mijn fiets mee genomen, wandelend op de heenweg, omdat ik ook nog elders wat boodschapjes nog nodig had. Wel fietsend naar huis gegaan. Later op de avond weer wezen wandelen naar het treinstation, zo'n 20 minuutjes heen, om Lisa en Jayda van de trein te halen en toen weer 20 minuten terug wandelen.
  3. Zondag niet uit huis geweest. Gezellig 1ste Paasdag gevierd met Lisa, Jayda en mijn moeder en wezen gourmetten. Ow ja, de avond nog wel uit huis geweest en wezen wandelen met Lisa en Jayda, maar alsnog niet de nodige 10.000 stappen behaald.
  4. Maandag uiteraard wel weer uit huis gegaan, want Lisa en Jayda moesten die dag ook weer terug naar het tienermoederhuis. Maar vóór de meiden op de trein gingen, zijn we eerst nog naar iemand toe geweest voor 1 à 2 uurtjes vanwege een verjaardag. En daarvoor zijn we ook nog wezen brunchen bij van de Valk als verrassing van mijn moeder. En zo kwam ik natuurlijk weer boven de 10.000 stappen uit.

Ik merk wel dat het best wel moeilijk is om de 10.000 stappen te behalen. Ik hou wel van wandelen, maar ik ben ook momenteel nog niet zo dat ik zomaar even mijn huis uit stap en even een wandelingetje in mijn eentje ga maken of ik moet echt een doel hebben, een klein boodschapje halen, iemand van de trein halen of weer erheen brengen.

Nu vandaag de dag dat ik mijn fiets weg moest brengen voor een onderhoudsbeurt en na 1-1,5 uur kon ik deze dan wel weer ophalen, dus maar even lekker naar huis gewandeld, even gezeten en later kreeg ik een smsje dat ik de fiets weer op kon halen, dus weer wezen wandelen.
En nu op dit moment van schrijven zit ik nog op 4.965 stappen, dus eigenlijk heb ik nog genoeg te wandelen, maar ik heb op het momenteel GEEN reden om eruit te moeten nog, maar ik ga het uiteraard ook niet forceren omdat ik eigenlijk nog maar net actief startend ben ermee.
En daarom zou het ook wel weer mooi zijn als ik een hondje heb, dan kom je nog meer in beweging, maar ja.

Natuurlijk maak ik ook nog wel andere nodige bewegingen, zoals fietsen.
Op www.10000stappen.be heb ik dan weer gelezen dat je het aantal minuten dat je bewogen hebt zonder dat de stappenteller dit heeft kunnen registreren (vanwege fietsen, zwemmen, fitness, skiën,...) dat je dit erbij op mag tellen. Dus 10 minuten bewegen komt overeen met 1500 stappen.
Dus eigenlijk zou ik dat dan ook nog mogen gaan bijhouden,  hahahaha.
Melissa de Kroon
Na je verhaal denk ik dat ik ook een stappenteller ga halen. Lijkt me super handig
19-04-2017 15:48
19-04-2017 15:48 • 1 reactie • Reageer
Esther Klomp
Dat is het ook en je kunt het jezelf zo duur/goedkoop maken als jezelf wilt natuurlijk. Misschien ga ik ook nog wel ooit eens een duurdere kopen, waarmee je ook challenges mee kunt doen. Eerst maar eens deze een periode uitproberen.
19-04-2017 17:12
19-04-2017 17:12 • Reageer
Millieballon
Ik heb een Fitbit. Super ding, goede app erbij en je kan ook challenges doen.
18-04-2017 19:02
18-04-2017 19:02 • 1 reactie • Reageer
Esther Klomp
Dat klinkt wel heel leuk. Is die applicatie voor op je mobiel dan ook in het Nederlands? Want dat vind ik persoonlijk namelijk héél veel prettiger. Gelukkig kon ik voor die van mij de Nederlandse versie erop zetten. Alleen geen challenges erbij. De applicatie van S-Healt vond ik ook wel fijn, maar die werkt helaas niet samen met de ID107.
18-04-2017 19:15
18-04-2017 19:15 • Reageer
Bodycoach
Proficiat!!! ik heb een cubotv2
18-04-2017 17:56
18-04-2017 17:56 • 1 reactie • Reageer
Esther Klomp
Dank je wel. Tsja om de calorieën te verbranden hoef ik het niet direct te doen met mijn 183 cm lengte en gewicht van 79 kg. Maar wel voor m'n beweging zelf.
18-04-2017 18:07
18-04-2017 18:07 • Reageer