Oud en nieuw 2018, terugblik


2018, de laatste dag van het jaar. We laten het oude weer achter ons en zijn onderweg naar het nieuwe. Wat zal het brengen? Zal het een goed jaar zijn? We moeten het afwachten. Voor mij wordt het in ieder geval een spannend jaar. Mijn levensverhaal wordt uitgebracht. " Liefde door scherven heen"

Het is een heel moeilijk proces geweest om dit aan papier toe te vertrouwen en verschillende keren heb ik er over gedacht om het allemaal maar gewoon in de ijskast te stoppen. Maar gelukkig waren daar een aantal mensen die mij vroegen hoe het schrijven ging. Of het vorderde. Mij bij de les hielden en enthousiast waren. Mij aanmoedigden om mijn hart te volgen. Niet op te geven. Zo waren daar Ina Datema, Jan Meints, en Jan Willem Oosterhuis. Bedankt lieve mensen! 16 Maart 2019 mag ik het resultaat aan de buitenwereld kenbaar maken. Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan zullen vinden. Alle christenen stel ik de vraag, bid met mij mee dat mijn verhaal anderen tot zegen mag zijn. Dat mensen die zich ook in een situatie bevinden van geweld en verslaving een andere keuze zullen maken. Een keus die goed is voor hen en voor hun kinderen. Bid dat verslaafden tot inzicht zullen komen en dat de wereld een stukje mooier zal worden. Bid met mij mee, alsjeblieft?

Jan Meints heeft mij tijdens het schrijven begeleid. Hij was mijn taalcoach en soms ook het duwtje in de rug die ik nodig had. Hij liet zijn licht schijnen op mijn verhaal wanneer ik zelf vast zat in mijn eigen duisternis en de pijn van het verleden. Misschien wilt u ook een boek schrijven en heeft u ook wel hulp nodig? Dan raad ik u Jan van harte aan. u vind hem hier https://taalmens.nl/

Een boek schrijven is fijn maar dan heb je nog een goede uitgeverij nodig. Die heb ik gevonden in Scholten Uitgeverij die te vinden is via de link www.scholtenuitgeverij.nl. Cees Scholten is de eigenaar. Een hardwerkende eerlijke nuchtere man die een hart van goud heeft zoals ik er tegen aan kijk. En het is mij tot een zegen dat hij mijn biografie wil uitgeven.

Verder werk ik samen met een geweldige dame aan een nu nog geheim project. Of het lukt of niet, ik ben haar dankbaar voor haar toegevoegde waarde, inspiratie en de liefde tijd en aandacht die ze vrijmaakt voor mij en het werk dat we samen doen. Claudia! Dank je wel!

Natuurlijk dit is allemaal deels 2018 en deels 2019. Er was meer in 2018. 2018 was het jaar van het einde van de schuldsanering. 16 slopende jaren van mijn leven zijn aan zijn einde gekomen in Augustus 2018. Met geen pen is het te beschrijven hoe dankbaar ik hiervoor ben. Ik dank mijn bewindvoerders, mijn vrienden en familie en een ieder die er aan bijgedragen hebben dat ik deze tijd goed doorgekomen ben. Daaronder wil ik speciaal noemen Fikara bewindvoering in Schuinesloot, maar ook mijn lieve schrijfvrienden, Marco Pothuizen en zijn Irma. Jack Hage. Ruud de Vries. Jan Theunissen. Siewerd. Egbert Jan van der Scheer. Shasja Angellight.

2018 was het jaar van de vriendschap. Mijn lieve vrienden ben ik iedere dag dankbaar. Allemaal, maar speciaal noem ik Gea Timmer. Iedere dag even bellen, elkaar zien, appen, en dan nog nooit uitgepraat. Wat een zegen om vrienden te hebben.

2018 was het jaar van vele mooie gebeurtenissen met op de valreep het 12/5 jarig huwelijks jubileum van mijn zusje Wilma en haar man Vincent.

Natuurlijk waren er ook minder fijne dingen. Niet zo heel veel gelukkig. Waar ik speciaal aan denk is dat mijn broer Alim een hartinfarct kreeg. Dat zet je weer even stil. Dan denk je wel weer aan wat werkelijk belangrijk is.

Alles met elkaar dank ik veel mensen. Familie, vrienden, kennissen, collegaatjes, Beter Thuis Wonen als instelling voor mijn baan, kennissen en mensen met wie ik zaken heb gedaan. En natuurlijk mijn broers en zussen uit christengemeente de Wegwijzer. Veel heb ik er al mogen leren. En ik hoop dat dit nog lang mag duren.

Ik sluit mijn betoog af met mijn dank aan al mijn lezers, wie je ook bent en waar je je ook bevind. En ik wens je toe dat je vreugde mag ervaren in het leven, liefde, vrijheid en geluk. Ik wens iedereen een goede jaarwisseling en een heel gelukkig nieuw jaar.

Tot slot.. ere wie ere toekomt, ik had het allemaal nooit gehad zonder het leven dat ik heb gekregen van de Almachtige God. Ere zij God door wie ik mag zijn wie ik ben!

GELUKKIG NIEUWJAAR ALLEMAAL

Tot ziens in 2019!