×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ziek zijn....

Ziek zijn....


Ziek zijn…

Wat is het nut? Heeft het nut? Jazeker..

Niet volgens ons hardwerkende en doorrennende mensen… Zoals ik.. Want ja geveld door de griep, al 2 weken met  veel  weerstand, tegen je over geven aan rust en een ziek lijf… I

Iedereen roept dan ‘geef je er aan over’! Dus na wat dagen chagrijnig zijn doe je dat dan maar… Zit niks anders op… Daarbij komt dat ik natuurlijk te ziek was om ook maar iets anders te doen dan liggen en chagrijnig zijn.. Alles deed zeer. Maar dan ook echt alles. Overal in elk denkbaar vezeltje van m’n lijf had ik steken of ander ongemak.. De laatste keer dat ik me zo vol van pijn en machteloosheid voelde, was toen ik aan het bevallen was van mijn zoon… Toen moest ik me ook overgeven aan mijn lijf en wat dat me te vertellen had…en vooral niet tegenwerken! (dat had ik dan weer opgepikt van de ‘pufclub’ tijdens de zwangerschap van mijn dochter, paar jaar daarvoor.)

Want als je tegenwerkt, duurt het langer… En dat willen we natuurlijk niet! Niet met bevallen en niet met ziek zijn. Laat mij dan maar met rust. Af en toe een bakje thee en verder rust...

(o was ik maar beter, kon ik weer gewoon koffie drinken… de slappe thee komt m’n neus uit! Terwijl het m’n lijfdrank is en ik van koffie maar 3 kopjes per dag hooguit drink..)

Ondertussen duurt het al 2 weken die griep en hoor ik hier en daar dat het staartjes zijn van een Spaanse of Mexicaanse griep. Vandaar mijn behoefte aan zon, warmte en tortillachips en wraps…mmmm. Ik zit er maar mooi mee. Zelfstandige met eigen praktijk die ook via de telefoon te consulteren is, is ziek. Dus geen inkomen. Afspraken verzetten, cliënten moeten teleurstellen.. Ben ik echt te ziek? Vraag ik me dan gelijk weer af… Helaas, ik kan de trap niet eens op lopen zonder halverwege te stoppen en op adem te komen…dus ja.  Echt. Esther, je bent ziek!

Ophouden dus met chagrijnig zijn, ontkenning (ik kan best heel goed stofzuigen nu), en je allergie tegen afhankelijk zijn..

Ah!… afhankelijk zijn. Niet gewoon even de berg was die gewoon doorgroeit, een klein zetje kunnen geven richting minder worden… niet gewoon even iets lekkers halen bij de supermarkt of een gezonde fruitsalade… Dat moeten anderen (!!) voor je doen!

AAAAAAAAAAAAArrhhhgghhh… afhankelijk zijn is net zo erg zijn als ziek zijn.. Of is het gewoon hetzelfde? Geen controle hebben, niet zelf kunnen bepalen…

Dat is het denk ik..

Wat denk jij?

Ik lees je reactie graag hieronder...

(Inmiddels ben ik al lang niet meer ziek... maar het afhankelijk zijn, het ziek zijn, het voelt nog wel hetzelfde.

Eigenlijk..Al heb ik in tussen tijd er echt van geleerd en kan ik beter accepteren en me overgeven!)
Bodycoach
Ziek zijn is een signaal van het lichaam. Niet tegen vechten door pijnstillers of medicatie te gaan nemen. Griep of verkoudheid gewoon laten zijn en uitzieken.
11-08-2017 11:32
11-08-2017 11:32 • 1 reactie • Reageer
EstherTekenenEnMeer
Ja dat is mijn idee ook. Je bent te lang door gegaan met alles en wordt stil gezet, emoties moeten er uit gezweet worden.. Maar tegenwoordig is dat 'not done'. We moeten maar een griepprik nemen en door.. Terwijl het beter is om dan maar 3 weken plat te gaan!
11-08-2017 13:10
11-08-2017 13:10 • Reageer
Albert van den Berg
Heel leuk geschreven en zeer herkenbaar. Ik wil niet afhankelijk zijn, laat mij maar met rust en schuif af en toe maar wat vocht en eten onder de deur door. Ik vind het ook helemaal niets als er iemand bij mij komt zitten als ik pijn heb, ik ben net een dier denk ik, ik kruip het liefste weg. Maar al met al liever ziek zijn dan preventief een griepspuit.
11-08-2017 11:27
11-08-2017 11:27 • 1 reactie • Reageer
EstherTekenenEnMeer
Ik ben dan ook net een dier, laat mij maar. Het komt wel weer goed als het een beetje over is.
11-08-2017 13:10
11-08-2017 13:10 • 1 reactie • Reageer