De Auti-spier

De Auti-spier


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De vakantie is voorbij. Er is weer tijd voor mij. Ik had hoofd-, schouder-, rug- bekken-, en kniepijn. Zo'n vierentwintig jaar lang. Het hele traject aan afwisselende klachten en pogingen tot behandelen bespaar ik jullie. Maar gisteren deel ik.

Dapper deed ik weer een poging en ging terug naar mijn fysiotherapeut. Ze vond hem. Dé spier. Ik kromp ineen. Deze spier is de spil. De holle rug maker. De alles scheef trekker. De daardoor alle pijn veroorzaker. Terwijl ik naar mijn auto liep, voelde ik iets opkomen in mijn lichaam dat er via mijn ogen uit wilde. Ik hield het vast. Tot thuis. Eb en vloed wisselden elkaar de gehele dag af. En vanochtend golfde het door. Ik voelde me loom, moe. De lichamelijke sensatie dacht ik te herkennen van die ene keer dat ik ontspannen was dit jaar.
'Volgens mij heeft ze meer los gemaakt dan alleen die spier', zei ik vanochtend tegen man. 'Het is alsof ik spanning aan het loslaten ben die mijn lichaam al heel lang vasthield.'
Eenmaal iets op het spoor is google de weg. Al gauw vond ik een pagina waar alles stond. De klachten én de tranen. Het was logisch.

Dit is bijna zo'n grote ontdekking als het weten dat ik asperger heb. En tegelijkertijd slechts een bijverschijnsel van... Ik kan er iets aan doen. Er is hoop. Ik word ooit sterk en fit. Misschien wel pijnvrij. En iets vaker ontspannen...

Psychotherapie? Ik rek gewoon even dé spier!

Ik noem hem: De Auti-spier.


Hieronder de meest uitgebreide pagina die ik erover vond. Maar google staat er vol van. De informatie was al jaren beschikbaar. Ik moest alleen weten waar te zoeken. Het gaat om de psoas (lendespier) en ook de iliacus (darmbeenspier) speelt een rol. Misschien heb je hier iets aan, herken je iets. Misschien vind je het leuk of nuttig om dit te delen. Ik was hier zelf graag ver voor mijn achtendertigste achter gekomen. Net als dat het mooi meegenomen was als ik voor mijn negenentwintigste de diagnose asperger had gekregen... Kortom, delen is fijn!

https://simmerblau.nl/nieuwsitem/de-psoas-en-de-vrije-geestBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Herkenbaar. Ik heb zelf ook autisme.
| 00:22 |
Dank voor je reactie! Ik was benieuwd hoeveel herkenning er zou komen. Inmiddels ook via andere wegen meerdere soortgelijke verhalen gehoord...
| 09:47 |
Interessant, en goed te weten dat er antwoorden zijn. En dat er gericht aan gewerkt kan worden.
| 10:35 |
Dank en inderdaad. Het vergt alsnog pijn en moeite, maar dat is het ook zeker waard!
| 11:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen