Het gaat echt wel om de punten.

Het gaat echt wel om de punten.


Ik zie echt heel erg veel kopieen op yoors. Gekopiërde nieuwsartikelen, songteksten, informatie, noem maar op. En daar wordt veel op gereageerd, want het komt van een professionele bron. Maar kom op, waar is de moeite? Wij schrijven over onderwerpen die maar weinigen interesseren maar we doen er wel wat voor. Het is dan best vervelend om veel reacties te zien op inhoud die letterlijk door iemand anders gemaakt is. Bovendien staat er bij yoors "ik heb deze pagina gemaakt en niet zonder toestemming van anderen gekopieerd."  Hoe veel duidelijker moet het worden? Ja, punten zijn leuk en makkelijk door ANDERMANS werk te reposten en daar de reacties op te krijgen, maar ik vind het persoonlijk absoluut niet oke. Ik vind dat dit ook geldt voor afbeeldingen als tekeningen, teksten, gedichten en wat dan ook. Je hoeft niet de letterlijke pagina gekopierd te hebben om nog steeds iets van anderen te nemen voor punten.

-Anouk.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (23 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik kom ze niet super veel tegen, maar dat kan ook zijn omdat ik toch steeds in hetzelfde kringetje verkeer (zo lijkt het).

Als een blog goed is deel ik hem en soms repost ik hem. Ik maak er dan wel mijn eigen blog omheen.
Ook de header foto pas ik aan. Dus ik zet er mijn verhaal/mening bij enz. Of hij dan nog als zodanig gezien/gelezen wordt?

Ik zou natuurlijk die goede blog ook als een link onder die van mij kunnen hangen, maar dit werkt bij mij niet altijd.
Waarom niet? Ik moet alles op mijn telefoon doen en mis opties die er wel zijn op pc. Ik kan de blogs/posts die ik in mijn blog/post wil zetten alleen maar zoeken op naam. De naam moet heel uniek zijn wil ik deze tussen de ellenlange lijst terug vinden op mijn telefoontje en ik moet ook nog de headerfoto kunnen herkennen. Korte titels kan ik niet zien. Dit probleem wel aangekaart bij Yoors. Een blog/post invoegen via de link zou de oplossing zijn, maar geen reactie gehad. Dan is een repost dus de oplossing.
| 08:41 |
Wel ik kan je hierin helemaal volgen. Ik lees ook vele liever 'persoonlijke blogs', over het leven zoals het is.
Fijne dag nog verder ;-).
| 10:05 |
Als ik een bron gebruik, vermeld ik die, zoals het hoort.
Voor de rest zijn praktisch al mijn foto's ook eigen materiaal, zelf genomen zelfs. Slechts heel af en toe (misschien 3 foto's op al mijn blogs) zijn 'gejat' van google...
Ik vind het hele 're-post' gedoe ook maar niets. Zo loopt een ander soms met een kopie van jouw post weg. Mijn laatste artikel werd 3x ge-re-post, maar ik heb niet de indruk dat het mijn YP's aandikt...
| 13:51 |
Ben ik het ook mee eens
| 15:56 |
Jaaaaaaaaaaaaaa. Hands down eindelijk iemand die er hetzelfde over denkt. Ik vind die blogs ook helemaal niet interessant om te lezen. Ik heb liever minder YP en originele content. Maar to each his own, denk ik dan maar. Overigens denk ik dat eerlijkheid het langst duurt en dat uiteindelijk de zelfgeschreven blogs op lange termijn het beter gaan doen omdat je waarschijnlijk een groep volgers achter je gaat scharen. We gaan het zien!
| 09:18 |
Hopen maar ja, maar ik weet het helaas niet goed haha
| 10:28 |
Ik ben het met je eens. Ik blog puur voor mezelf; om ergens een soort van "dagboek" bij te houden van dingen waar mijn familie en vrienden niet in geïnteresseerd zijn. Die punten zijn alleen maar mooi meegenomen, dat gaat toch niet zo snel (bij mij althans). Misschien moet ik ook maar eens gaan beginnen om bepaalde personen te blokken, zoals in een van de andere commentaren werd voorgesteld.
| 08:45 |
Ik deel mijn account dus ik blok liever niet zonder dat de ander ervan weet :) maar het zou wel kunnen helpen denk ik!
| 10:29 |
Plagiaat komt op dit platform helaas soms ook voor :(
| 08:11 |
Ietsje te vaak naar mijn mening :(
| 10:30 |
Plagiaat dus hahaha jammer dat je reacties niet kan aanpassen hier ;)
| 01:33 |
Daar heb je gelijk in. Als ik "professionele" bronnen gebruik, combineer ik verschillende bronnen en vermeld ik ze ook of zet ik er iets bij van mezelf zoals een mening. Zomaar een hele lap tekst overnemen vind ik not done en is in principe fraude.
| 01:32 |
Ja dat is ook gewoon hoe het hoort! Niks tegen bronnen gebruiken, dat is hoe je veel over een onderwerp weet right? maar kopieren is not done :)
| 10:31 |
Ik probeer blogs te maken over onderwerpen die mij interesseren, ik "hang" daaronder blogs van collega's over soortgelijke onderwerpen. Volgens mij krijg ik die punten niet en geef ik het onderwerp aandacht.
| 00:44 |
Dat is juist helemaal super!
| 10:31 |
Haha, ik snap heel goed waar je op doelt. Ik erger me er ook aan.
Maar ik erger me ook aan de 'kleiner wordende diversiteit'.
Nu de "hoe werkt het" challenge er is, worden er bijna alleen nog maar 'hoe werkt het' dingen gepost, althans, daar stroomt je dash dan van over. Want ja, daar krijg je punten mee. Oké, ik heb ook een 'hoe werkt het' post gemaakt, maar dat was omdat ik er altijd maar vragen over kreeg en het leek me leuk om een blog erover te schrijven. Maar sommige titels zijn niet eens correct Nederlands... ja, leuk die challenges, maar ik vond de diversiteit voorheen leuker :/
En letterlijk kopiëren is gewoon puur plagiaat. Vind ik ook niet eerlijk. Bronvermelding prima, maar het mag niet letterlijk die bron zijn...
| 23:01 |
Yep, de challenges hangen me heel eerlijk ook de keel uit. De hele front page loopt opeens over met waarvoor je dan wel weer punten zal halen..
| 10:32 |
Daar heb je helemaal gelijk in!
| 22:57 |
:)
| 10:32 |
Helemaal mee eens. Daarom ook bij mij alleen eigen maaksels en schrijfselen!
| 22:54 |
En wat voor! Echte kunst :)
| 10:33 |
Dank@
| 10:37 |
Het reposten willen ze niet dat had ik al gelezen. Dus alles met haken en breien deel ik op mijn haakgroep en fb. Al je daar problemen mee hebt. Laat je het maar weten
| 22:38 |
Waarom zou delen op fb een probleem zijn? Alleen leuk toch? Plagiaat is waar ik een probleem mee heb :)
| 10:34 |
Helemaal eens. Ik blog over vanalles en zal echt geen artikel kopieëren maar goed, ik heb niet veel volgers, het blog wereldje is ons kent ons. Ik zie het als een logboek voor mezelf... en anderen die mogen meegenieten
| 22:20 |
Ik lees liever dat soort blogs dan de clickbaity nieuwsartikelen!
| 10:35 |
Ik plaatst ook alleen eigen geschreven blogs (die ik overigens ook op mijn eigen blogpagina plaats) en zelf gemaakte foto's. Ik vind het leuk om te delen voor wie interesse heeft :-)
| 22:14 |
Is ook leuk! Veel leuker om te zien
| 10:35 |
Van de week voor het eerst een bericht geplaatst wat ik op Facebook tegen kwam. Inmiddels ook verwijderd overigens. Voelde uiteindelijk ook niet goed en is zelfs verboden bij wet.

Ik heb nu overigens wel toestemming gevraagd aan voedingscentrum om hun recepten te gebruiken, er een post van te maken en deze te delen op 1 van mijn facebookpagina's en akkoord gekregen. Supertof!
| 21:58 |
Met toestemming en eigen tekst is er niks aan de hand! Leuk dat ze akkoord zijn gegaan zeg
| 10:36 |
Ja ik had het niet verwacht. :-) het enige wat ze willen is dat ik de voedingswaarden erbij vermeldt en ren bronvermelding. :-)
| 12:16 |
Ik begrijp je frustratie. Ik gebruik veel creatieve afbeeldingen maar altijd met vermelding van de originele maker indien bekend. Daarnaast werk ik voor mijn eigen creatieve kinder- facebookpagina met een groepje mensen samen {van yoors} om een creatief aanbod te bundelen. Als ik iets gebruik dan vermeld ik het. Ik zie ook gekopieerde versies van dingen verschijnen..en sommige blogs zijn ook geen echte blogs.. verschillen zullen er denk ik altijd wel blijven..
| 21:51 |
Ik vind het fijn dat je mijn creaties (blogs) op jouw facebook pagina plaatst, zo krijg ik meer views hier op Yoors ;-)
| 22:15 |
O bedoel je mij? Als er leuke ideetjes zijn voor kinderen dan deel ik ze graag! ;)
| 22:21 |
Jazeker, ik kan goed merken als je iets gedeeld heb ;-). Ik ga er zo weer een leuke opzetten ;-)
| 22:23 |
O dat is fijn om te horen!! Ik heb 31.000 likers/volgers dus dat helpt zeker!! Ben benieuwd!
| 22:25 |
Ik ben het helemaal met je eens. Ik plaats zelf daarom uitsluitend eigen artikelen en verhalen!
| 21:51 |
Geldt lang niet voor iedereen. Zijn volgens mij vaak de nieuwkomers die het doen.
| 21:49 |
Het geldt ook niet voor iedereen, maar best wel veel helaas :(
| 10:37 |
Overigens doet het merendeel dat niet (of ik ken ze nog niet). Wel in het verleden veel meegemaakt.
Het komt ook buiten yoors veelvuldig voor. Het is absoluut niet iets wat Yoors kenmerkt.
| 21:46 |
Ik zeg niet dat het yoors kenmerkt, gelukkig niet! Maar ik vind het lastig, ik wil altijd reageren als ik iets zie wat gekopierd is maar ik wil ze ook de punten niet geven
| 10:38 |
Herken ik. Tijdje wel 'commentaar' gegeven, werd (goh, hoe verrassend) niet geaprrecieerd.
| 10:52 |
Hier ook, ik heb iemand letterlijk de naam gestuurd van de persoon die een tekening gemaakt had en ik kreeg alleen een bitchy antwoord terug... ander account dan
| 10:59 |
Zegt dan meer over diegene dan over jou ;) Meer kun je niet doen. Het is ieders eigen verantwoording. Al is het wel storend. Want er zijn mensen die ontzéttend goede blogs maken, zeer informatief en nuttig, er duidelijk werk aan besteden en die krijgen amper views. Zo jammer. Gun hen dat juist zo hard!
| 11:11 |
Wij schrijven ook merendeels zelf behalve de quotes want die zijn alom gekend en ik gebruik ze enkel als ze ook een betekenis hebben op het moment
| 21:44 |
Quotes zijn quotes haha, denk dat iedereen wel mensen quote. Dat is ook oke, als het merendeel maar van jezelf is toch?
| 10:38 |
Ik was al heel trots dat ik op 1 van mijn verhalen 130 vieuws had. Ik heb nog nooit een uitbetaling gehad. En ben daar ook verre van. Het gaat mij om het feit dat ik gewoon leuk wat kan schrijven. En dat mensen die het lezen er wat aan hebben of er plezier in hebben. In mijn geval gaat het niet om de punten. Ik heb het nog niet heel veel gezien. Misschien ben ik gewoon nog te onbekend op yoors.
| 21:44 |
Gelukkig gaat het niet voor iedereen op :)
| 10:40 |
Ik vind het kopiëren van andermans content ook not done. Geld verdienen over andermans rug, bah.
| 21:44 |
Helaas gebeurd dat inderdaad, ik moet zeggen dat ik er niet heel veel zie, maar ze zijn er wel. Ik denk dat ik misschien inmiddels wel de juiste bloggers volg. Zodra ik zie dat er veel gekopieerd wordt, stop ik met volgen. Die bloggers gaan inderdaad alleen voor de punten. Toch komen die er vanzelf achter, want daar zit men hier zeker niet op te wachten. Die verliezen al snel lezers van Yoors. Je mag een blog altijd rapporteren als je van mening bent dat het echt gekopieerd is, dat gebeurd vaker. Mijn punten gaan naar Stichting Roparun, dus ik blog niet echt voor mijzelf, nouja, toch zeker de punten niet. Aangezien het voor een goed doel is, doe ik wel mijn best om zoveel mogelijk punten te halen, maar dat wil ik wel doen door eerlijke blogs te schrijven. Ik maak mijn eigen headers en gebruik alleen eigen foto's met een enkele uitzondering. Zolang je er de bron bij vermeld is dat prima, maar er gaat niks boven eigen materiaal in woord en beeld. Ik snap je frustratie. Ik baal ook als ik een blog open, die meteen nep is. Ik denk dat het niet te voorkomen is, maar het is absoluut niet netjes.
| 21:40 |
p.s. ter aanvulling, ik repost uitsluitend wat ik de moeite waard vindt om te reposten. Niet voor de punten, maar omdat het een onderwerp is wat mij interesseerd of wat ik zelf bijvoorbeeld ook geplaatst zou kunnen hebben.
| 06:32 |
Helemaal mee eens! Ik irriteer me er ook regelmatig aan. Ik blokkeer dit soort mensen, zodat ik niet meer op hun blogs kan klikken en zij dus geen punten aan mij verdienen.
| 21:39 |

Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
Tech, Gadgets & Games
Aanbevolen Tech & Gadgets
Aanbevolen Tech & Gadgets
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden