Top 10 Marktplaats Frustraties.

Top 10 Marktplaats Frustraties.


Als iemand die poppen uit japan verzamelt maar geen paypal heeft zit ik immens veel op marktplaats. Het is zo'n beetje mijn favoriete site momenteel. Maar Marktplaats heeft zijn minpuntjes, en daar wil ik het in deze blog over hebben.


10. Advertenties.

De eerste 10 zoekresultaten die je ziet zijn absoluut niet tweedehands,  maar komen gewoon van een winkel. Dit kan super irritant zijn als je juist naar marktplaats komt om spullen voor een lagere prijs te halen, en daarvoor zitten de meesten uiteindelijk toch op marktplaats.

9. Kopers die immens laat reageren.

Ik had een dollfie hoofd gevonden en daarop geboden met een vraag. En ruim een maand ging voorbij totdat ik antwoord kreeg, en toen had ik al lang het geld er niet meer voor. 

8. Advertenties verschijnen in je bewaarde zoekopdrachten.

Oke, misschien is deze een beetje als nummer 10. Je kunt op marktplaats zoekopdrachten bewaren en dan krijg je een melding elke keer als iemand iets met dat trefwoord beschikbaar stelt. Maar ook dingen die weer naar boven geboost worden en advertenties die dagelijks geboost worden komen erin te staan. Echt heel irritant.

7. Onbeleefde bieders.

Toevallig dezelfde persoon bij mij en Jezlyn. Als je van plan was Blythe te gaan verkopen, stuur ons even een dm zodat we de naam kunnen geven waarvoor je uit moet kijken. Ze deed mij een veel te laag bod en begon te zeuren toen ik het aan iemand anders had verkocht die meer bood. We vermoeden dat ze onterecht geld probeerde te krijgen van Jezlyn. Gedraag je gewoon op marktplaats, het zijn allemaal mensen en je hoeft niet onbeleefd te gaan doen als iets niet naar je zin gaat.

6. Mensen die company foto's gebruiken in hun advertenties.

Hoe weet ik of je een bedrijf bent of niet??? 

5. Emailspam.

Voor zover ik weet en heb geprobeerd kan je niet instellen dat je alleen meldingen op de app krijgt en niet in je mail. Daardoor elke keer als ik mijn mail open zit die helemaal vol met marktplaats emails.

4. Mensen die in hun beschrijving alleen de titel zetten.

Klik op een advertentie "poppenkleertjes" om meer info te krijgen over deze kleertjes. Wat is de beschrijving? "Poppenkleertjes." Very helpful...

3. Mensen die geen track&trace geven.

Tot nu toe nog geen slechte ervaringen gehad, maar je hebt toch altijd zo'n naar onderbuikgevoel als iets verzonden wordt en je krijgt er verder niks over te horen...

2. Mensen die wel je vraag lezen maar niet antwoorden.

Lang leve het chatsysteem op marktplaats... 

1. Mensen die hun advertenties niet verwijderen.

Zet ze in elk geval op gereserveerd ofzo!! Ik ben nog maanden een advertentie tegen gekomen waar ik eerder op gereageerd had die blijkbaar al verkocht was. Isj best vervelend opzich.

En jullie? Wat zijn jullie ervaringen en frustraties met marktplaats? Of ben je het volledig met me oneens? Laat het me horen :) Tot de volgende blog!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mensen die ontzettend gaan onderbieden en het nog serieus bedoelen ook. Zo had ik een camera body voor 100 euro op marktplaats. Goedkoop zat voor zijn staat toen. Maar iemand dacht dat 20 euro wel goed genoeg was... Omg hahah
| 14:08 |
Ik vind 100 idd al best weinig o.o
| 15:21 |
Afspreken en niet komen!! Absoluut nummer 1
| 10:27 |
Die hoor ik vaker, ik verzend alleen gelukkig!
| 11:30 |
Ik ben al jaren gestopt met marktplaats. Naar mijn idee teveel oplichters.
| 00:03 |
Ik heb nog niet veel oplichters meegemaakt maar dat kan ook liggen aan de hoek waar ik winkel
| 00:04 |
Dat zou zeker kunnen. Het is meer dat ik het niet vertrouw. Vaak merk je al aan hoe iemand reageert, of het redelijk betrouwbaar is.
| 00:13 |
Mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, als ik het gratis weg had willen geven had ik het wel ergens gedoneerd. En mensen die van alles vragen en daarna niets meer laten horen. Ook mensen die je niet vertrouwen, ik begrijp het best, maar als je mij niet vertrouwd zoek je maar verder. Laatst een hele discussie dat wat ik aanbood niet van mij was omdat mijn foto te mooi was, ik dacht een mooie duidelijke foto te maken met mijn spiegelreflex ;) Zelf iets via Marktplaats kopen doe ik eigenlijk nooit.
| 22:52 |
Ik moet zeggen dat ik het soms wat lastig vind als de foto heel goed is, dan kan het net zo goed een bedrijf zijn xd maar als je gewoon zegt dat je een spiegelreflex hebt, ja, best onbeleefd om dan nog te beweren dat het niet van jou is. Of als de foto nog wel een beetje huis laat zien
| 23:14 |
Tuurlijk, dat begrijp ik wel. Maar het stond inderdaad voor de foto bij mij op de schouw, dus best huiselijk voor een dvd speler ;) Maar in zo’n geval verkoop ik gewoon niet, dan maar niet hoor.
| 05:59 |
Ja in dat geval, groot gelijk hoor
| 10:07 |
Ook heel vervelend: je verkoopt, iemand reageert. Accepteert bod, dus je geeft je gegevens door. Afspraak gemaakt, je blijft er voor thuis. En dus komt er niemand opdagen... Op vragen wordt er niet meer gereageerd.
| 22:35 |
Oeh ja dat lijkt heel irritant, ik laat nooit ophalen dus geen last van gelukkig
| 22:39 |
Ik herken de meeste punten van die jij noemt..heel herkenbaar.. Soms vraag je je ook wel af waarom mensen uberhaupt op marktplaats zitten als ze zich gedragen zoals jij al beschrijft!
| 22:28 |
Precies, als je niet met mensen om kan gaan dan koop je toch bij een webshop
| 22:38 |
Dat denk ik dus ook.. ga dan een deurtje verder.. ;)
| 22:41 |
Sommigen herken ik wel, Fransen zijn altijd heel beleefd heb ik gemerkt, maar dat is dan eerder voor België :)
| 21:50 |
Denk niet dat ik een keer een frans persoon heb ontmoet daar haha, anders zou het al helemaal in de soep lopen want mijn frans is nogal dramatisch
| 21:55 |
Heb niet zoveel ervaring met markplaats.
Ik ga liever naar de tweedehandswinkel.
| 21:35 |
Daar verkopen ze meestal niet de poppen die wij zoeken :)
| 21:38 |
Als mensen bieden en dan niet meer reageren..dat is ook erg irritant!
| 21:29 |
Ja dat lijkt zeker vervelend! Gelukkig nooit meegemaakt, althans, nog niet..
| 21:32 |
Ik zal eens kijken!
| 21:28 |
Ik gebruik marktplaats steeds minder. Zet er alleen nog wel eens dingen op te koop.
Ik verstuur altijd met track&trace, behalve als gevraagd wordt met brievenbuspost te sturen. Maar dan is het eieren risico haha. Wil graag zelf kunnen of iets aangekomen is.

Maar waarom geen PayPal? Ik vind dat wel handig, al gebruik ik het meestal voor buitenlandse betalingen. Soms ook binnen NL
| 20:47 |
Ik ben nog geen 18 helaas!
| 20:52 |
Oh wist niet eens dat je daar 18 voor moest zijn. Maar heb dan ook al ruim 15jaar paypal
| 20:53 |
Helaas moet je 18 zijn, bij sites die over betalingen gaan lieg ik daar liever niet over. Nog een maandje wachten :)
| 21:28 |
De bedrijven advertenties zijn inderdaad vreselijk irritant, maar die betalen onze "gratis" advertenties dus die zullen vrees ik nooit verdwijnen. Je hebt ook gelijk dat er vaak niet of pas laat gereageerd wordt. Voorzichtig moet je altijd zijn met betalen en verzenden, zelf kies ik het liefst voor ophalen. Kan me voorstellen dat het voor jullie hobby lastig is om dichtbij de juiste spullen te vinden. Je kunt overigens wel de email meldingen uitzetten. In de app ga je via die 3 streepjes naar "instellingen", helemaal onderaan. Dan klik je bij "notificaties" op "notificatie instellingen" en dan kun je daar alles aanpassen.
| 20:40 |
Ik zal daar even kijken, kon het eerder niet goed vinden :)
| 20:42 |
Ik heb het uit staan volgens de app maar krijg alsnog veel mails :/
| 20:43 |
Hmmmmm das raar dan................ via de instellingen van app meldingen misschien aanpassen, dat je van de app Marktplaats geen meldingen krijgt in je mail?
| 20:44 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden