Waarom zou je poppen verzamelen?

Waarom zou je poppen verzamelen?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Laten we wel wezen, het is een vreemde hobby. We betalen ons scheel voor poppen, waar we eigenlijk al lang uit gegroeid zouden moeten zijn. Azone poppen zijn nieuw al boven de 100 euro, en mijn meest waardevolle pop kostte nieuw ruim 200. Lang leve marktplaats. En de poppen waar ik achteraanzit worden verkocht vanaf 500. Waarom doen we dit?

Ieders reden is anders. Sommige mensen vinden het gewoon leuk om ze te hebben en hebben er geen probleem er geld aan uit te geven. Anderen hun redenen liggen weer dieper, of op een volledig ander vlak. Mijn reden persoonlijk, ik ben gek op personages ontwerpen. Elke pop die ik heb heeft een personaliteit en een verhaal. Door de immens grote creativiteit die hoort bij de hobby (zelf kleding maken, pruiken maken, nieuwe gezichtjes geven...) kan ik elke pop een deel van mijn gedachten en verhalen meegeven. 

Dit kan ik uiteraard ook gewoon op papier doen, maar dit voelt specialer. Je hebt iets tastbaars nadat je klaar bent. Je kan doorbouwen op het verhaal, zonder er weer 100 schetsen voor hoeven te maken. En nadat je pop af is houdt het proces niet op, je kan fotografie oefenen, ze hebben meer kleding nodig, een andere pruik... Enzovoort enzovoort.

Ik begrijp heel goed dat mensen ze creepy vinden. Sommige vind ik zelf ook nog eng, en ik moet zeggen dat ik ze niet dicht naast me wil hebben als ik ga slapen (de grote niet dan). Daarom verzamel ik voornamelijk de anime varianten. Dat is een stijl waarmee ik bekend ben en waar ik comfortabel mee kan werken. Maar ook barbies een makeover geven, of monster high, vind ik echt genieten. Je maakt ze zo mooier en je geeft ze een deel van jezelf mee.

Ja, het is een vreemde hobby, maar ik zou het niet willen ruilen. Groetjes! Anouk

Wat is BJD en waar komt het vandaan?

Wil je meer weten over de oorsprong van dit soort poppen? Ik heb er hier beknopt een blogje over geschreven!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mijn moeder maakt reborn poppen. Daar kruipt ook veel werk in
| 11:57 |
Jaa die zie ik wel eens voorbijkomen. Ook echt heel gaaf, al dan niet echt mijn ding. Maakt ze die volledig zelf?
| 13:26 |
Ja je besteld armen en benen en dan moet ze die schilderen en bakken in de oven x6. En al het haar inpinnen
| 13:33 |
Ik vindt het geen gekke hobby hoor! Je moet juist doen wat jij leuk vindt en als dat deze poppen zijn, why not? Wat een ander ervan vindt, niks van aantrekken hoor ;) Gelukkig zijn en denken we allemaal anders, zou erg saai worden als alles hetzelfde zou zijn haha. Het creepy kan ik overigens totaal niet zien, ik vindt ze gewoon erg mooi! Wel een dure hobby...............
| 17:18 |
Zeker duur haha! Nouja creepy, veel mensen hebben er last van door horror films en games. Ik heb 1 game gespeeld waarin bleek dat de vader van het personage wat je speelde hyperrealistische poppen maakte van mensenonderdelen... En games waarin poppen je achterna zitten. Volgens mij komt het door legendes dat er in poppen een ziel kan zitten? ik weet het allemaal niet, ik vind ze oke :)
| 17:21 |
Oh ik kijk dat soort films ook nooit, vandaar dat ik het niet zo als creepy zag natuurlijk haha
| 17:26 |
Groot gelijk haha. Ik kijk ook geen horror films maar sommige pixelated horror games vind ik nog wel leuk
| 17:31 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen