Vegan ontbijt 2: Smoothie met 3 ingredienten


Vandaag heb ik voor jullie alweer met een snel, gemakkelijk en lekker ontbijtje geëxperimenteerd. Ik noem het mijn 'Vegan ontbijt 2'. En het leuke is: er zitten alweer maar 3 ingrediënten in! Zoals jullie weten ben ik geen keukenprinses en ik hou me liever uit de keuken dan erin, maar een mens moet eten... 

's Morgens heb ik ook altijd een hele hoop te doen: katten eten en vers water geven, kattenbak verversen, honden buiten laten voor hun plasje, honden vers water en eten geven (de 2 jongste op korrels en de senior op plat voer omdat hij nog amper tanden heeft), honden weer buiten laten voor hun grotere behoefte (opkuisen van het achtergelaten goedje gebeurt later door mijn partner), de cavia's vers hooi, korrels en water geven en natuurlijk hun verse groente snijden (vandaag witloof waar ze dol op zijn), waterflesje van de dwerghamster weer verversen en checken of hij nog alles heeft om blij te zijn, en daarna eerst mijn kleine spruit van 9 laten ontbijten. En dan... is er tijd voor mijn #ontbijt . Tegen dan heb ik al zoveel honger, dat het niet te lang mag duren om het klaar te maken.


Vegan ontbijt 2

Mijn vorige ontbijtje kreeg vooral reacties dat het veel goedkoper en gezonder kon, dus wilde ik hun manier ook wel eens proberen. Min of meer dan toch, want ik deed een 'kleine' aanpassing. Maar mijn sleutelwoorden bleven intact:

 • snel
 • gemakkelijk
 • en (hopelijk) ook lekker


Ingrediënten

Het zijn er 3, maar als je het echt dieper gaat ontleden, zijn het er in principe toch wel 5. Nu ja, who's counting?

 • 2 bananen
 • 500 ml sojamelk
 • 2 eetlepels cacaopoeder (vegan)


Hoe maak je het?

Zei ik al dat het snel ging? Doe alle ingrediënten in de blender, maar begin met de sojamelk. Toevallig zag ik gisteren een vlogster op YouTube, die telkens weer vergat om eerst haar vloeistof erin te doen en daarna was het uiteraard iets moeilijker om te weten hoeveel water ze nog nodig had. Maar goed, dat ging om totaal iets anders en was ook een totaal ander recept.

 • Giet 500 ml sojamelk in de blender
 • Pel 2 bananen en voeg deze toe in de blender
 • Doe nu 2 eetlepels cacaopoeder bij het goedje in de blender
 • Vergeet niet om het deksel van de blender erop te zetten want anders zit je keuken onder de viezigheid
 • Mixen maar tot je een glad mengsel zonder brokken krijgt
 • Vul je glas, beker of mok en drinken maar


Mijn mening

 • Het maken van mijn ontbijt ging snel en gemakkelijk.
 • Het vegan ontbijt was heel lekker.
 • Ik kon wel enkele mokken (zeker 4) vullen tot mijn smoothie op was.
 • Na de hele smoothie zat ik echt wel vol en kon ik het gemakkelijk volhouden tot de middag (het is nu 11u gepasseerd en ik heb nog geen extra snackje nodig gehad en geen honger).


Deze keer heb ik helaas geen eigen foto gemaakt. De afbeelding is afkomstig van Google en werd gelabeld voor hergebruik.