×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Hoe ik als blinde mijn iPhone gebruik

Hoe ik als blinde mijn iPhone gebruik


Het komt mij zo nu en dan voor dat iemand vraagt hoe ik mijn telefoon gebruik. Ik vertel hen dat er een schermlezer in zit die alles voorleest wat ik aanraak.

‘Wauw, dus jouw telefoon praat gewoon terug?’

Nee, niet echt. Dat is meer de taak van Siri. Mijn telefoon leest alles voor wat ik op het scherm aanraak. Dus wat ik wil dat voorgelezen wordt. Voor de duidelijkheid heb ik een filmpje opgenomen waarin je dus ziet, of eigenlijk hoort, wat er gebeurd.

Deze vraag werd mij namelijk gesteld door Schorelaar en dat bracht mij op een idee.

Video: Hoe ik als blinde mijn iPhone gebruik

Extra informatie VoiceOver

VoiceOver werd voor het eerst geïntroduceerd op de iPhone 3GS in 2009. Wanneer VoiceOver is ingeschakeld stelt het visueel beperkten in staat om van alles te kunnen doen met de iPhone. Het weer checken, de mail lezen of scrollen op social media. Ook kun je gemakkelijk de spreeksnelheid en toonhoogte aanpassen.

Voordat VoiceOver op de iPhone 3GS verscheen, was het al actief op de Mac. Vervolgens op de iPod en daarna dus pas op de iPhone in 2009.


'Because’ there's nothing on the iPhone or the iPad that you can do that I can't do'


expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties