×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors








Ben er weer!


Terug van weg geweest

Ken je dat moment dat je alles vergeet en gewoon moet werken en geen tijd hebt voor iets anders? Dat had ik de afgelopen maanden dus. 


Ik heb mijn stage afgerond, ik ben op vakantie geweest en ik had een baantje als animatie persoon op 2 campings. Super leuk allemaal en toch heel vermoeiend. 

Stage

Ik heb mijn stage met een 6,5 afgerond en ben over naar het 3e jaar van mijn opleiding restauratie/ decoratie. Het was een leuk bedrijf waar ik heb gelopen maar ben toch wel blij dat het nu over is. Ik zal er verder niet veel over vertellen want dat wil ik niet :P maar ik weet wel dat ik er niet nog een keer wil werken. 

Vakantie

Mijn vakantie begon gelijk nadat ik mijn stage had afgerond. Dat was op 23 juni. Heerlijk lang en stress vrij. Ik ben met mijn moeder een paar dagen naar Londen geweest met de trein. Heerlijk! 

We sliepen in een heerlijk hotel zo'n 300 meter vanaf het station en de mensen waar heel erg aardig. Het ontbijt was beter dan ik had verwacht. French toast, scrambled eggs en bacon! Dat samen met een kop thee was het perfect.

Wat mij opviel in het Centraal Station was dat er nergens prullenbakken stonden. Ik vroeg aan een van de mensen die een kraampje had of er ergens een prullenbak was en ze gooide mijn zooi voor me weg. Dat had ik niet verwacht.  

Onze kamer had een mooi uitzicht op het plein en het station. Het was 's avonds heel mooi verlicht. 

We verplaatsten ons met de metro. Het was best lastig. We zijn een paar keer de verkeerde metro in gestapt. Elke keer als er ergens een metro stopte hoorde je: "Mind the gap between the train and the platform.". Alsof iedereen altijd er tussen valt ofzo. Na een tijdje begonnen ik of mijn moeder het na te synchroniseren. Dan keken er weer mensen naar ons alsof we gek waren. Ook al was alles redelijk dichtbij elkaar moesten we toch met de metro. 

En natuurlijk heb ik heel veel foto's gemaakt

Natuurlijk heb ik wat foto's gemaakt. Zie hier de London Bridge! En als je goed kijkt zie je een typische bus op de brug rijden in het midden. Het was niet zo mooi weer maar ja, het is Engeland. 

Dit is de London Tower. Mijn moeder en ik waren erg verbaast dat de toren geen toren was maar een kasteel... Maar het was wel erg leuk om te zien.

De Big Ben is natuurlijk ook een must see. Ik maakte deze foto toen de klok 12 sloeg. We hoorden van een paar locals dat dit een van de laatste keren zou zijn dat je de klok kan horen voordat ie gerenoveerd zou worden. Hadden wij even geluk. 

Dichtbij de Big Ben is The London Eye. Ik wilde heel graag de London Eye in en met tegenzin is mijn moeder mee geweest. En wat een uitzicht! Dit is een foto van Buckingham Palace. En het weer begint al wat beter te worden :D. 

Je zit dan in een capsule met een stuk of 13 mensen en maar een paar zitplekken. De rest moest staan. Mijn moeder werd misselijk door de beweging die de capsule maakte, die schommelde een beetje heen en weer. Maar we leven allebei nog!

Voordat je in de attractie in kon, werd er heel goed gecontroleerd door de beveiliging. Dus elke capsule. onder de banken, het plafond, alles. Best wel sneu eigenlijk dat het vertrouwen van de mensheid steeds minder wordt. 

En wat is een vakantie zonder dat je de wacht hebt gezien. Jammer genoeg hebben we niet de wisseling van de wacht gezien. Daarvoor waren we te laat. Maar ik heb wel gehoord dat het een heel gebeuren is. Ik had het graag willen zien maar misschien meer geluk de volgende keer. 

Als laatste zijn we ook naar China Town geweest. Super leuk en het rook heerlijk! Er waren veel winkeltjes, cafés en restaurants. Wat ons ook opviel was het feit dat je bijna nergens buiten kon zitten op een terrasje. Jammer. 


De mooie gebouwen maakten het wel weer goed. 

We waren ook nog winkeltjes tegengekomen waar ze snoep hadden uit landen Oosterse landen. Daar hebben we natuurlijk wat van mee genomen. Ik kan niet echt iets aanraden want het was allemaal lekker denk ik :P.

De treinreis terug naar huis verliep soepel met heel lang in de trein zitten. De heenreis was nog wel te doen. Maar we deden 2 uur langer om thuis te komen dan om naar Londen te gaan. Mijn moeder helemaal in paniek! Ik rustig zeggen: "Mam... tijdsverschil... weet je nog? Dat bestaat."

#Facepalm

Al met al was het een hele geslaagde reis. 




expand_less

Meest gestemde posts



expand_less

Recente posts