×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
ADD: vriendschap, empathie en negativiteit.

ADD: vriendschap, empathie en negativiteit.


ADD is iets wat invloed heeft op haast alles in mijn leven. Ook op gebied van vriendschappen en contacten leggen. Veel vrienden heb ik niet, en vaak ga ik sociale contacten uit de weg. Vrienden maken is niet zo moeilijk, vriendschappen onderhouden wel. Het neemt zoveel energie van me om vriendschappen te onderhouden dat het gewoon gemakkelijk is om niet veel vrienden te hebben. Daarbij heb ik niet zoveel vertrouwen in mensen die ik niet ken, het heeft tijd nodig om een vertrouwensband te krijgen.

Ik hou van positieve en energieke mensen!

Echt, dit soort mensen geven me zoveel energie!! Ik hou van vrolijkheid, van lachen en plezier maken.  Zo ben ik graag bij mijn familie en mijn (weinige) vrienden.  Negatieve mensen ga ik zo veel mogelijk uit de weg, zulke mensen geven me een slecht gevoel en dat is iets wat ik echt wel kan missen. Deze nemen enkel energie zonder er terug te geven.

 

Overgevoelig aan negativiteit.

Ik ben heeeel gevoelig aan negativiteit. Zo sterk dat het voelt alsof ik een 6de zintuig hiervoor heb. De sfeer in een groep mag nog zo goed zijn, als er eentje tussen zit die het wat minder goed heeft dan heb ik het zeker opgemerkt. Ik kan het dan ook niet lossen, ik voel de spanning en het laat me niet meer los. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een slechte dag, ik ook, en ik moet het ook eens kwijt kunnen. Zolang er gezonde balans is, is er geen probleem.

 

Empathie.

Natuurlijk zijn er ook mensen die echte miserie kennen. Ik merk dat ik veel meer inlevingsvermogen heb dan de gemiddelde mens. Mensen die echte problemen hebben die klagen en zagen niet maar moeten hun pijn, verdriet, teleurstelling kwijt. Dat is iets heel anders dan gewoon negatief zijn.

Aan de bejaarde vrouw wiens man dementerend in het rusthuis zit, blijf gerust vertellen hoe zwaar je het daarmee hebt, hoeveel je terugdenkt aan de goede oude tijd die je hebt meegemaakt, hoe leuk het was om elke dag een huis vol mensen te hebben en hoe zwaar het leven nu voor je is nu alles zo veranderd is en je eenzaam bent gewordn. Ik word het echt niet beu, ik vind niet dat je zaagt.  Ik snap dat je echt door een heel harde periode gaat, ook al krijg je steun van familie.

Aan de vrouw wiens dochter overleden is... praat er over tegen mij. Ik ben de laatste om je te veroordelen over je pijn. Ik ben de laatste om te zeggen dat je na 2 jaar je leven moet herpakken en er over heen moet geraken, ik wil er echt voor je zijn en ik snap dat je daar niet altijd zin in hebt of behoefte aan hebt, maar als je me nodig hebt, ben ik er...

"Empathie is kijken met de ogen van een ander, luisteren met de oren van een ander en voelen met het hart van een ander."


help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Karin van der Straaten
Empathie is weer iets anders dan de energiezuigers die je echt tot de laatste snik weten te legen echt negatief gepiegel..we kennen ze ... ook ik word er dolmoe van
24-03-2018 19:38
24-03-2018 19:38 • Reageer
diniedezeeuw
Mijn zoon heeft ook ADD, maar het hebben van vrienden is geen probleem, ligt er natuurlijk aan hoeveel je veel noemt, maar hij heeft 3 echte goeie vrienden met daarom om heen een groepje losse vrienden. Het gevoel van empathie is bij hem ook erg groot. Ik vind dat bij hem de ADD erg veel lijkt op Hoogsensitief zijn. Al is dat laatste geen medische term.
17-03-2018 13:19
17-03-2018 13:19 • 1 reactie • Reageer
Thuisblijfmama.be
3 echte goeie vrienden lijkt me meer dan genoeg, zelf heb ik er ook maar zoveel :-) Ik denk dat ik zelf ook hooggevoelig ben.
18-03-2018 11:52
18-03-2018 11:52 • 1 reactie • Reageer