×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Een job als huishoudhulp' is geen schande!

Een job als "huishoudhulp' is geen schande!


In oktober 2014 heb ik mijn opleiding in de verpleging stop gezet wegens heel wat redenen. Deze kan je terug vinden in mijn vorige blog. Het is nu wel zo dat ik heel kort nadien heel wat sollicitaties gedaan heb, overal wel een beetje. Van logistiek naar verkoop tot horeca. En uiteindelijk heb ik dan gesolliciteerd in de poetsbranche, ongeveer in november. Ik had dan ook snel antwoord gekregen, omdat ik namelijk al heel wat ervaring had in de poets sector.

Van mijn 16 jaar tot 22 jaar heb ik in fabrieken gepoetst. Verschillende uren, ochtend tot laat in de avond. En ik deed dit enorm graag! Ik was vrij, alleen, en deed meer dan mijn planning. Ik mag gerust zeggen dat ze tevreden waren van "die jobstudente". Ik ging elke dag met volle zin gaan werken, en weet je wat? Het was ook een zeer goed betaalde job, omdat ik niks moest afgeven aan de belastingen. En dat is nu wel helaas een nadeel, want ik verlies veel door de belastingen. Tot betalen toe!

Ik heb er nooit bij stil gestaan bij de sollicitatie dat dit een zwaar fysieke job ging zijn, dit heb ik mogen aanvoelen de eerste maanden, hoewel ik ook nog vaak klaag over mijn rug. Maar het is "a part of the job". Ik had inderdaad de keuze om als zorgkundige verder te gaan, neen liever niet, om dan weer in de depressie te vallen en elke dag huilend naar mijn werk te vertrekken. En huilend in mijn bed liggen omdat ik de volgende dag terug als zorgkundige te werk moet gaan. Neen! Ik haat het!

In de vacature stond:

Ervaring met eventueel opleiding, diploma secundair onderwijs, bewijs van goed gedrag, het kunnen beoefenen van huishoudelijke taken met herstelwerk. Boodschappen doen, koken etc.

Dit zag ik natuurlijk te rooskleurig in, een job met variatie. Tot je beseft na 4 maand dat ik geen één keer heb gekookt, geen één keer boodschappen het moeten doen, ik heb nog niet een knoop moeten aan naaien. Het was elke hetzelfde... op zijn Belgisch gezegd " kuisen". Beklaag ik dit me nog steeds? Absoluut niet! Ik heb elke dag mijn vaste klanten die steeds op me rekenen, erop rekenen dat ik "dat ietsje meer" doe. Met plezier! Want ik hou er van om op mijn gemak een huis te poetsen. Ik heb er leren van houden. Ik ben vooral blij dat ik sociale aspect niet verloren ben. Het kan wel eens zijn dat ik de klanten een half jaar niet zie, en dat de communicatie via sms door gaat, of in een boekje. Is dat spijtig? Neen, want als er inderdaad andere problemen of wensen zijn kan je elkaar nog steeds bellen, en dan hoor je de klanten wel persoonlijk.

Ik ben altijd tevreden als ik het huis proper achterlaat, de klanten moeten na hun werk niet meer poetsen, en de alle andere extra's zijn ook gedaan. Ik heb voldoening van mijn werk. Trouwens, de ideale job om mensen kennis te vervaardigen. De schijnheiligen heb ik al uit mijn planning, dat is een feit! Al een aantal jaren. Maar "de moeilijke" klanten hou ik toch liever in mijn planning, als ik die mensen tevreden krijg, dan ben ik goed bezig met mijn job.

Ik doe deze job al 4 jaar, en ik hoop na mijn knie operatie, dat ik er nog meer jaren kan bij tellen. Ik hoop ook natuurlijk dat ik mijn klanten kan behouden na deze langdurige ziekte, want ja, ik heb namelijk last van een knieschijf die zich elke 5 minuten ontwricht. En deze wordt binnenkort vast gezet. Binnen 2 weken heb ik een afspraak met mijn baas om enkele afspraken te maken. Afspraken i.v.m vervangingen terwijl ik ziek ben, mijn verlof die ik dit jaar niet ga nemen, omdat mijn revalidatie wel 4 maanden duurt. Van mijn baas heb ik geen klagen, ze is zeer redelijk en zeer empathisch, maar zeer kordaat! 

Dus maandag terug gaan werken om spieropbouw te krijgen want ik heb atrofie aan mijn linker knie. Om moeilijke woorden gemakkelijk te maken, mijn spieren zijn weg. Dus met matig werk en kinesitherapie komt dit wel in orde. Spieropbouw ter voorbereiding van mijn operatie.

Het kriebelt om te gaan werken, dat geef ik eerlijk toe, maar de angst schuift steeds in mijn schoenen. Als ik hier thuis mijn knie steeds ontwricht, hoe zal het zijn op mijn werk? Ik moet alles super gecontroleerd doen! Maar dat zal wel in orde komen, ik heb klanten die rekening houden met mijn situatie en ze weten ook dat ik er binnenkort aan geopereerd wordt.

Dus mensen, werken als huishoudhulp of als poetsvrouw is geen schande. Veel mensen doen zich beroep aan huishoudhulp en er zijn er nog veel tekorten. Momenteel is dit een knelpunt beroep! Het is een zware fysieke job, maar dat wen je wel na een paar jaar (hihi "knipoog")

De klanten kunnen hun weekend besteden aan hun gezin en jij kan voldaan vertrekken naar huis! Van een mooi gepoetst huis naar jouw rommelige appartement. Die jij achteraf zelf mag poetsen ;) (oooh, wat vals van mij!) Maar het is de waarheid. Daarom ik ook beroep doe aan een huishoudhulp! Pssssst... Het is aftrekbaar van de belastingen ;)


IK BEN FIER OP MIJN JOB

Voor iedereen nog fijne zaterdag avond!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Douryeh
Steeds meer beroepen zijn tegenwoordig een schande. Schoonmaker van de viskraam; krantenbezorger; aspergesteker; afwasser: voor steeds meer beroepen zijn nog slechts drugverslaafden, illegalen en zwervers te vinden. En daar zitten ook geschoolde beroepen tussen, zoals timmerman of loodgieter. Noem 't maar een bij-effect van de verzorgingsstaat.
21-09-2018 11:53
21-09-2018 11:53 • Reageer
wakeupkitty
En gelijk heb je! Je kunt je tijd indelen en als je vertrekt is er ook echt werk verzet. Zo eenvoudig is het niet om in een pasr uurtjes van alles en nog wat te doen. Je moet echt kunnen organiseren. Een goede hulp is moeilijk te krijgen heb ik zelf ervaren, ik.ben vele malen schoner en sneller. Ik heb het ook zelf een poos gedaan en vond het leuker dan thuis doen
26-03-2018 08:45
26-03-2018 08:45 • Reageer
Sonja
Ik heb het zelf drie jaar lang met plezier gedaan, is nu te zwaar geworden voor me. Blijf maar trots op je werk want als je het goed doet maak je er mensen echt blij mee!
26-03-2018 07:37
26-03-2018 07:37 • Reageer
kimberly18
Heb er respect voor. Ook gedaan als studentenjob en is niet te onderschatten...
25-03-2018 17:51
25-03-2018 17:51 • Reageer
Katrien
Ik waardeer heel erg wat mijn poetshulp voor me doet! En heb daar heel veel respect voor, dus je mag zeker trots zijn op je job!
25-03-2018 17:09
25-03-2018 17:09 • Reageer
Machteld
Iedere job is iets om trots op te zijn.
25-03-2018 09:26
25-03-2018 09:26 • Reageer
Hans van Gemert
Het is een prima job, en zeer gewaardeerd!
25-03-2018 00:51
25-03-2018 00:51 • Reageer
Topper
Waarom haatte je je werk als zorgkundige? Hoe komt het dat je soms klanten een half jaar niet ziet? Denk je dat het verstandig is om met knie-atrofie dit werk te gaan doen. Ik persoonlijk vind het een zeer slecht idee.
24-03-2018 23:22
24-03-2018 23:22 • Reageer
sanderr
Ik ben hardstikke blij als iemand komt poetsen, en diegene doet dat in 1/3e van de tijd dat ik het kan en ook nog eens 2x zo goed. Dus ja, dat is best wel wat om trots op te zijn.
24-03-2018 23:11
24-03-2018 23:11 • Reageer