×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ieder zijn eigen pijngrenzen, maar dit is er echt wel over!

Ieder zijn eigen pijngrenzen, maar dit is er echt wel over!


In mijn vorige blog heb ik jullie heel wat verteld over mijn operatie, de knie operatie die ze vaker in Amerika doen dan in België. De mpfl reconstructie van de knie. Wel, ik had wel een andere revalidatie verwacht, ik had niet gedacht dat ik mijn pijngrenzen kon verleggen naar het uiterste. 

De eerste week na de operatie is het wel normaal dat je aanhoudende pijn hebt. Je gaat dan wel op controle naar jouw behandelende geneesheer, en hij smeert jou dat maar een vaste gips aan. Ik keek even boos, maar het was wel met goede bedoelingen. Het was een normale pijn die ik niet blijkbaar niet onder controle kon houden. 


Een voorbeeld dat mijn pijngrens toch wat hoog ligt: Op mijn werk heb ik mijn knie ontwricht en ik heb daarna nog 2 uur door gewerkt. Ik heb zelf mijn knieschijf terug op zijn plaats geduwd, en ja, ik werd daar misselijk van. En huilen,huilen en tranen laten. Maar kop op! Door doen en daarna naar het spoed. Want ik kon toch moeilijk een half gepoetste eetplaats zomaar achter laten. Ik kan toch moeilijk al die zware stoelen op tafel laten, mijn klanten zijn hoog bejaard. Dit kon ik hen niet aandoen. Ik heb het achteraf wel mogen bekopen :(

Terug over onze beheerde pijngrenzen. Dat ligt bij iedereen anders, de ene kan dezelfde blessure pijnlijker ervaren dan de andere. Dat heeft totaal niks te maken met man of vrouw zijn, dat heeft te maken hoe gevoelig jouw pijnreceptoren zijn in de hersenen en ledematen. Trouwens, over een hoge pijngrens moet je absoluut niet stoefen, want je beschadigd alleen maar jezelf.


De eerste dagen kreeg ik een aantal morfine spuiten toegediend ik mijn dikbil, daarna werden er mij morfine pleisters voorgeschreven. Maar ik was koppig. Ik heb iemand in mijn omgeving die verslaafd is aan pijn medicatie en doet je wel nadenken bij het gebruik van pijnstillers. Dus de morfine liet ik achterwege en kon mezelf wel redden met een paracetamol en een brufen. Maat tevergeefs, de nachten waren kort, eigenlijk had ik geen nachten en sliep ik overdag om het kwartier. Jep, ik kan van mezelf zeggen dat redelijk wat heb afgezien. Plots op een vrijdag avond, ik gaf mijn vriend een dikke kus. Ik sliep in de zetel (nu nog steeds) om de angst dat hij tegen mijn been gaat botsen. Dus, vrijdag avond was ik echt aan het kermen van de pijn. Ik was aan het zagen en aan het treuren. Ik besloot om even een cocktail te doen, want ik wou eens godverdomme slapen zonder pijn!!!

2 Tradonal Odis 50mg (dus 100mg in totaal)

1 Brufen 600

1 Algostase 1gr

en 10mg valium

NU MOGEN JULLIE EENS RADEN!
Om 6uur in de ochtend was ik nog aan het huilen van de pijn! Goed versuft maar de pijn was nog steeds dubbel en dik aanwezig. En dat was echt over mijn pijngrens. Op dat moment besefte ik ook dat zelfs morfine niet zijn werking zou gehad hebben. Man, ik heb hier al mijn traankanalen laten werken. Roepen of schreeuwen tot zelfs de onderbuur aan mijn deur aan het kloppen was. Ik geef eerlijk toe, toen zag ik het even niet meer zitten, ik zag dat mijn leven even niet rooskleurig was. Ik wou mijn been kwijt! Zaterdag had ik even een break down en heb in alle nood naar mijn nicht gebeld om mijn hart te luchten, ik kon de anderen niet bereiken. 

Ken je dat gevoel? Huilen en lachen tegelijkertijd? Man dat is raar! Je bent precies als een psychopaat aan het praten aan de telefoon. Ik was echt in een diepe put gevallen. Wat wil je! Ik de bezige bij, die na haar full shift thuis het huishouden aan het doen is. Ik kwam buiten en ging regelmatig mijn brommer op om te bezinnen over mijn dag. Nu? Ik kan niks! Ik kan niet buiten want ik moet gevaarlijke trappen af. Ik zit continue opgesloten in een appartement te staren naar een tv, en helse pijnen verdragen. 


Nu ik was het even echt kotsbeu en ben dan maar naar de dokter gegaan. Ik deed even mijn uitleg en vertelde zelfs even mijn cocktail die ik ingenomen heb, hij keek even raar naar mij. Kan ik wel begrijpen natuurlijk, even wat je zelf overdoseren om te pijn weg te krijgen, maar dat is zelfs niet gelukt! (Hahahaha...)

De arts heeft dan even mijn bloed genomen om te controleren of ik geen infectie heb opgelopen. Vandaag mocht ik even weer bellen om de resultaten te bespreken, en ja hoor! Een bacteriële infectie in de hechtingen van mijn knie. 1 probleem! Door de vaste gips konden we dit niet nagaan, maar ik weet wel dat het daar pijn deed. En nu weet ik waarom ik koorts stuipen had, ja, je staat er niet bij stil natuurlijk he. Dus ik ben vandaag opgestart met antibiotica en dicloflenac. Nu moet ik wachten tot volgende week dinsdag want dan gaan ze de vaste gips verwijderen en mijn wonden controleren. Als die er niet goed uitzien moeten alle hechtingen weer open en moet alles gereinigd worden. Een operatie meer en daarna drainage... En het zijn dan nog van die oplosbare hechtingen...


Ik ga het nog vaak zeggen! Wat voor een klote revalidatie is mij dat!!!

Dus op te tanden bijten en week 3 zonder slaap. We moeten wel door gaan! Want er zijn toch andere mensen die het moeilijker hebben dan mij. Er zijn er die meer afzien, en dat relativeer ik maar al te goed!

   

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
lekkerereceptenvoor2
Amai, dat is een stevige tegenvaller. Maar als ik jou was, had ik toch gekozen voor morfine, diazepam/valium is ook verslavend. Heel veel sterkte en beterschap. 
11-05-2018 14:33
11-05-2018 14:33 • 1 reactie • Reageer
kds.desutter
Een geluk dat ik op tijd gestopt ben met Valium. Mijn moeder is al 28 jaar verslaafd aan. Daarom ik ook wel wat schrik had. Nu is de pijn gehalveerd. Alles komt op zijn plooi 👍
12-05-2018 10:12
12-05-2018 10:12 • 1 reactie • Reageer
Thinkingaboutyou
auww, klinkt idd heeel pijnlijk.... Sterkte!
10-05-2018 18:54
10-05-2018 18:54 • 1 reactie • Reageer
kds.desutter
Dank je. De pijn is nu eindelijk vandaag toch wat onder de controle. Dinsdag komt er sowieso een nieuwe blog over de resultaten van de arts. Want mijn gips gaat er ook af. Dank je
10-05-2018 19:26
10-05-2018 19:26 • Reageer
Schorelaar
Oei dat is pijnlijk. Hopelijk slaat de antibiotica snel aan. 
09-05-2018 22:43
09-05-2018 22:43 • 1 reactie • Reageer
kds.desutter
Dat hoop ik ook!  Wij gaan duimen😉
09-05-2018 23:39
09-05-2018 23:39 • Reageer
frieke
dat moet vreselijk geweest zijn en inderdaad een hoge pijngrens is ten koste van jezelf, zelf ook ondervonden
09-05-2018 20:35
09-05-2018 20:35 • 1 reactie • Reageer
kds.desutter
Je kan echt letterlijk zot worden he van de pijn :o  Maar het op die manier dat je kan ontdekken wat nog haalbaar is voor jezelf. Maar wat de meeste zeggen: Mensen zijn niet gemaakt om pijn te hebben.
09-05-2018 20:56
09-05-2018 20:56 • Reageer