×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Terug van weggeweest na een Patella Luxatie en MPFL Reconstructie

Terug van weggeweest na een Patella Luxatie en MPFL Reconstructie


Goedemiddag lezers! Ik heb al heel wat knieprobleem maanden achter de rug. In februari heb ik terug mijn knie ontwricht. Het is niet de eerste keer. Officieel bij ziekenhuis bezoeken is dit de 2e keer. Daar tussen in wel een 7 keer, maar die keren was het dan wel niet zo ernstig. En zoals anderen wel kunnen bevestigen, dit is geen jeukende pijn maar een huilende pijn. En je moet uw knieschijf maar eens zelf in zijn juist positie duwen... Dat is het moment wanneer je staat de braken van de pijn. Ale, staan niet want je zit, je zit op de grond omdat dat been in een onnatuurlijke houding naast jou ligt. Alsof hij gebroken is en je verwacht een openbeenbreuk. Maak dan eens maar de klik in je hoofd om jezelf achteruit te slepen zodat dat been terug recht komt te liggen. Want alleen op die manier kan je uw knieschuif terug in de positie duwen... Het braak moment. En ja hoor, huilen en roepen en tranen laten. Tot hij er in klikt, dan kan je even bekomen. Tot wanneer je recht staat, want je moet de telefoon grijpen die nog op tafel ligt. Kreupel en al huppelende naar de tafel, gereed om je andere knie ook te ontwrichten. Een geluk is die knie niet aangetast en werkt nog prima! Ik doe een belletje naar de bureau om dit te melden. Want ja, dit is tijdens mijn werkuren gebeurd. Ik werk als huishoudhulp en helaas waren mijn klanten in die kamer niet aanwezig. Ze hadden ook niet zo goed door wie daar aan het huilen was. Zij twijfelde tussen de geit buiten of de poetsvrouw. Ik klonk dus als een geit. ((Zeg ik even bedenkelijk)

Om een lang stuk kort te maken, na 10 minuten pas stonden ze naast mij, volledig van de kaart. Want zo een huil hebben ze nog nooit uit een mensen mond gehoord. Ik ben dan maar direct naar het spoed gegaan. Rx en bloedonderzoek, de standaard procedure.  Ik werd naar huis gestuurd met een dosis pijnstillers en 2 maanden rust. Mijn been was goed ingepakt, zo goed dat mijn voet blauw zag. Maar na een week was ik tot conclusie gekomen dat mijn voet niet blauw zag van een afknelling, neen, ik had die dus ook gekneusd tijdens de val. Maar die pijn viel mee, de knie heeft me helse dagen en nachten bezorgd. Ik kan niet stappen, ik kon gewoon niks. 


Kreeg ik dan nog te horen dat de verzekering van mijn werk dit in twijfel brachten of dit wel een arbeidsongeval was. Wat was mij dat! Zoveel papierwerk! Uiteindelijk is het dan toch goed gekeurd. 2 dagen voor de operatie uiteraard.

Na 2 maanden revalidatie ben ik terug gaan werken. Die week voltijds heeft me de das omgedaan, ik bleef hem maar ontwrichten, ook al had ik 3 verschillenden soorten braces. Toch had ik elke dag pech en keerde ik steeds naar huis met een liter vocht in de knie. Met anderen woorden, die knie was absoluut nog niet hersteld. Met overleg met mijn werkgever ben ik dan maar halftijds gaan werken. Om mijn knie te besparen en nadien voldoende rust te kunnen nemen. Helaas mocht dit ook niet baten. Na meerdere controle's bij mijn behandelende arts is het ASZ aalst, had de professor mij voorgesteld om een operatie te laten uitvoeren. Volgens de MRI was mijn knie echt overdreven beschadigd. Neen,het klonk niet goed. Ik heb al een knie van iemand die 50 jaar in de velden heeft gewerkt. Kraakbeen weg, kneuzing op het bot. Ontsteking in de ligamenten en de meniscus. Het zag er rampzalig uit. Hij stelde voor om een MPFL reconstructie laten uit te voeren. MEDIAAL PATELLOFEMORAAL LIGAMENT RECONSTRUCTIE

Met andere woorden : Mijn knieschijf vast zetten aan mijn bovenbeen met een extra ligament, aan de binnenkant van het bovenbeen, zodat hij niet meer uit te gleuf kan schieten. 


Het anatomisch probleem aan mijn beide knieën. Mijn knieschijf klikt niet in mijn gleuf en blijft er niet inzitten, omdat ik gewoon geen groeve heb! Een aangeboren anatomisch probleem. Wat is er nog allemaal zo abnormaal aan mij (hahahaha) ???

26 APRIL D-DAY ! De dag van de operatie, ik was redelijk rustig. Ik moest mij om 7uur in de ochtend aanmelden, om daarna te horen dat de operatie pas doorgaat om 11uur (kwade blik). Uiteindelijk ging het toch allemaal snel. Ik lag in bed en werd vervoerd door 2 super lieve logistieke assistenten (Het vervoer). Ik had een leuke babbel over mijn begrafenis. Want ja, je weet nooit! Toen werd ik geparkeerd op een afdeling waar de operatie ging doorgaan, niks is minder waar want ik lag op de verkeerde afdeling! Dan maar een rondleiding in bed gekregen naar de andere kant van het ziekenhuis. Ik lag op de verkeerd operatie eenheid. ONGELOOFLIJK! Dat zijn zo van die toestanden die alleen bij mij moeten gebeuren! 


30 minuten later lag ik dus dan wel op de goede afdeling. Eindelijk! Terwijl de verpleging mijn infuus aan het koppelen waren kreeg ik toch even de professor te zien. "Ik heb goed nieuws, ik ga niet jouw pees van jouw bovenbeen gebruiken, er is een donor gisteren avond overleden. Ik ga de ligament van de donor gebruiken, zodat je geen extra herstel moet ondergaan in je bovenbeen. Die ligament is al inmiddels aan het ontdooien om deze in jouw knie te bevestigen". Ik keek even verbaasd de dokter aan en ik ging akkoord. Het is een raar idee om een stukje van iemand anders in je lichaam te hebben, maar daar kiest de donor zelf voor. Ik ben enorm dankbaar! Dankbaar omdat mijn herstel vlotter zal verlopen.


Ik kreeg een maskertje op mijn mond en viel na 5 seconden in slaap, weg was ik... Maar er gebeurde iets heel interessant! Ik heb tijdens mijn slaap heel wat geroezelmoes gehoord. Gesprekken waar ik niks van kon afleiden. Dat was iets zeer eigenaardig, maar wel een unieke ervaring! Plots hoor ik een vrouwen stem dicht bij men oor : "Ademen mevrouw! Blijven ademen! Ademen!". Ik kreeg de indruk dat ze gefrustreerd was dus begon ik te lachen, en ja hoor, bij het lachen begon ik terug te ademen. Ik moest 2 minuten heel diep in en uit ademen. Half wakker, goed stoned keek naar het apparaat die achter mij zo een lawaai aan het maken was. Oeps! Zuurstof 62! Niet goed! Ik ben daar maar nog sneller en dieper beginnen ademhalen. Alles kwam op plooi, ik had even een ademhalingstilstand mogen ervaren. Maar mensen!!! Ik had zoveel pijn!!! Pijn pijn pijn... Tot op de dag van vandaag nog steeds veel pijn. Af en toe een cocktail van Tramadol, algostase, brufen en morfine spuit. Daar zakt je bloeddruk van! 8/4! Slapen deed ik dan wel. Nu is alles wel wat stabieler en ik kan steunen op mijn been. Ik ben voor 4 maand uitgeschreven. Dus 4 maand de tijd om te revalideren en om terug te leren stappen. Kom, we gaan niet klagen, ik heb genoeg met mijn gezondheid gespeeld. Het word nu wel eens echt tijd dat ik aan mijn lichaam denk. Ik moet leren grenzen stellen en niet steeds over mijn grenzen gaan. Ik krijg veel hulp van mijn familie en veel klap (gesprekken) met vrienden en kennissen. En mijn vriend leert hoe hij het huishouden moet doen. Hij sukkelt maar ik ben zo fier op hem! Laat de kilo's er maar afvliegen nu! En ooooh ik haat het als ik me niet zelfstandig kan wassen. Vooral mijn vettig kop haar waar je elke dag frieten in kunt bakken. Het bekende "Ossehaarvet"!


Ik wens iedereen veel succes die de MPLF operatie moet ondergaan! Het doet pijn maar in ieder geval, jouw knie zal zich nooit meer ontwrichten!

(Nu bang afwachten tot de andere knie) booskijkend gezichtje!

Vervolg komt nog!

 help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Schorelaar
Wat een heftige gebeurtenissen. Sterkte met het herstel.
03-05-2018 20:44
03-05-2018 20:44 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Poeh zeg, wat een verhaal. Ik wens je een voorspoedig herstel. 
30-04-2018 13:57
30-04-2018 13:57 • 3 reacties • Reageer
kds.desutter
Hartelijk dank voor jouw reactie ❤️
05-05-2018 23:56
05-05-2018 23:56 • Reageer
kds.desutter
Hartelijk dank ❤️
05-05-2018 23:56
05-05-2018 23:56 • Reageer
kds.desutter
Dank je wel ❤️
30-04-2018 14:51
30-04-2018 14:51 • Reageer