Ik ben 19 jaar en ik heb schulden.

Ik ben 19 jaar en ik heb schulden.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hallo, ik ben 19 jaar en ik heb schulden.

"Wow wat heftig!" Hoor ik door je hoofd gaan. Ja dat klopt, het is heftig om niet van je jeugd te kunnen genieten. Ik zorg dagelijks voor mijn moeder en mijn zusje, zodat hun in een schoon huis kunnen leven, mijn zusje naar school gebracht word en dat er eten op tafel staat na 6 uur. Ik ben geen moeder, heb daar ook nog niet voor gekozen. Maar ik moet alle taken thuis overnemen omdat mijn moeder het bijna niet meer kan door lichamelijke klachten.. ik vind dit niet erg om te doen maar het breekt je iedere avond.

Ik ben 19 jaar, hard werkend zodat ik iets kan verdienen. Ik volg geen studie dit is ten eerste niet behaalbaar vanwegen mijn depressie en andere klachten zoals het syndroom van Titze (ontstekingen in het borstbeen en ribben of toch wel een vorm van Reuma), hierdoor zijn dingen moeilijk haalbaar voor mij en raak ik door de pijn motivatieloos. + een opleiding volgen is super duur !!

"Ja maar je krijgt toch studiefinanciering ?" Ja dat klopt, maar dat moet je uiteindelijk ook terug betalen en er komt voor mijn gevoel een enorme druk achter mij te staan.

Ik ben 19 jaar en ik heb schulden, ja nogmaals het is rot, klote,ellendig, hopeloos en ik voel me er zwak, ziek en misselijk van.

HOE KUNNEN DE POLITIEKE, GEMEENTES EN VERZEKERINGEN VERWACHTEN DAT EEN 19 JARIGE AL HET GELD VAN DE WERELD HEEFT??

Ik vind het te gek voor woorden, misschien is dit een eenzame mening maar kom op zeg! Ik werk me kapot, thuis en op werk.. voor centen die ik aan mijn verzekering moet geven en de deurwaarders van Flanderijn. Ik hou geen drol over.

Ik vind het schandalig dat ze alle zorgen op een jongvolwassenen gooien.. en me vervolgens overgeven aan Flanderijn, een bedrijf die je een groot bedrag vraagt die je gelukkig wel in termijnen mag betalen. Hoe is het allemaal zo gek geworden, zo duur en zo rot.. ik schaam me dood voor mijn schulden.. maar ik hoop begin volgend jaar eruit te zijn!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een heftige situatie waar zou je wat aan kunnen hebben als iemand je wil helpen?
| 20:19 |
IK weet natuurlijk niet hoe hoog je schuld is en waardoor die ontstaan is maar vaak zijn er dingen te regelen wanneer je contact opneemt met de schuldeisers. Daarnaast zijn er soms regelingen die het mogelijk maken dat mantelzorgers een vergoeding krijgen.
www.mezzo.nl/pagina/voor-mantelzorgers/thema-s/geldzaken/vergoedingen. Naast financiële hulp zijn er allerlei regelingen die je kunnen helpen de zorg lichter te maken, varierend van aanpassingen in huis tot psychische begeleiding.
| 16:24 |
Gelukkig heb ik regelingen, zoals ik dit ook heb vermeld bij andere reacties. Wel super fijn en lief dat u mij een webadres aangeeft waar naar ik zou kunnen kijken, dankjewel!
Ondanks dat alles geregeld is enzovoorts is het alsnog een vervelende druk die het me geeft..
| 13:57 |
Jeetje, wel heel erg heftig hoor wat je allemaal mee moet maken.............. Je hebt wel hulp, maar zo jammer dat het nodig is geweest! 
| 23:08 |
het is heel erg vervelend, ondanks dat weet ik dat het goed zal komen.. en dat ik later na alles ook kan genieten van MIJN tijd !😊
| 01:18 |
Vervelend, als je onderstaande tips leest, misschien kan je iets oppakken, de zorg voor je moeder, je werk. Op jouw leeftijd hoor je plannen te maken voor de toekomst. Succes 
| 08:18 |
Ik heb zeker wat dingetjes opgepakt en zal deze onthouden, het blijft alsnog lastig maar ik vind het heel erg fijn dat mensen meedenken.. Toekomst plannen heb ik wel, en als dat goed uitpakt dat hoop ik genoeg geld te kunnen verdienen om mezelf te onderhouden maar ook mijn familie! Dankjewel
| 14:20 |
Een moedige getuigenis, zeker niet iets om je over te schamen
| 00:17 |
stiekem.. schaam ik me er enorm voor.. maar je hoort het steeds vaker langs komen, jeugd die in de schulden zitten vanwege school, zorg, weinig werk of de gezondheid.
| 14:18 |
ik denk dat je in Belgie woont, want in Nederland zijn er goede regelingen voor stufi voor kinderen met minder draagkrachtige ouders. Er moet toch een weg zijn dat je kunt leren, zodat je later een betere baan kunt krijgen en dat er zorg komt voor je moeder? Krijgt zij geen uitkering? Heel veel sterkte... 
| 10:40 |
Ik woon in Nederland, ik heb al regelingen maar ondanks dat is de druk die er achter zit enorm voor mij. Mijn moeder krijgt al hulp, dat willen ze afnemen omdat ik thuiswonend ben en omdat ze verwachten dat ik alle zorg op mij kan nemen.. Mijn moeder krijgt een uitkering maar loopt nu in het laatste traject bij de budgetcoach...
| 14:13 |
Het laatste om je voor te schamen. Zo snel uit je schulden is te overzien. Wat de overheid, gemeenten allemaal denken weet ik niet maar er klopt veel niet. Veel is afhankelijk van wie je treft want er wordt wel degelijk met meerdere maten gemeten al minstens 40 jaar.
| 08:28 |
Ze verwachten teveel geld af te kunnen nemen van iemand die een minimum loon heeft.. en door mijn lichamelijke klachten kan ik niet 5 dagen per week werken en 8 uren per dag draaien.. allemaal heel ingewikkeld.
| 14:17 |
Ik zat in een soortgelijke situatie. Ik heb een overzicht gemaakt en gezegd wat ik kon betalen. Daar zijn ze mee akkoord gegaan. Mocht er een rente lopen kijk na of deze stopgezet kan worden.
| 18:52 |
ik heb al regelingen lopen, maar alsnog geeft dat mij een vervelende druk..
| 14:08 |
Dat kan ik mij goed voorstellen maar het is te overzien dus houje daar aan vast.
| 23:33 |
dat is met de zorg die je al overneemt een zware druk
| 06:56 |
een hele zware druk inderdaad..
| 14:16 |
Vervelende situatie hoor, maar de vraag is: hoe kom je aan zoveel schulden dan? Toch bepaalde keuzen gemaakt die je beter niet had kunnen maken? Ofwel te veel uitgegeven?
| 00:18 |
Keuzes moeten maken om te overleven omdat je de zorg wilt bieden voor je familie.. zijn hele moeilijke keuzes, deed het uit liefde.. maar ik zit nu op de blaren omdat ik op een jonge leeftijd al zorg voor mijn familie..
| 14:15 |
Zit je moeder in de uitkering? Zoja, dan telt jou inkomen ook mee als inkomen voor haar en dan wordt ze weer gekort waardoor jij minder krijgt. Pff, wat een vervelende situatie! Houd je het nog een beetje vol met school?
| 23:51 |
Ik ben gestopt met school.. omdat ik zelf met lichamelijke klachten en de depressie niks kon combineren.. Klinkt allemaal heel kort en krachtig maar het is heel erg vervelend en ik voel me der niet goed bij..
| 14:16 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen