×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


In 3 jaar vrijwillig schuldvrij

In 3 jaar vrijwillig schuldvrij


Voorbereidende werkzaamheden en stoppen met roken.


Met nog anderhalve week te gaan zijn de voorbereidingen voor ons schuldvrij traject in volle gang. Ik verdiep me in maand en week menu ideeën , boodschappen lijsten ( ik deed altijd boodschappen naar waar wij op dat moment trek in hadden), budgetten ( weekgeld waarvan we alles moeten doen) , sparen en alles waar we op korte termijn mee te maken gaan krijgen.

Ik heb me voorgenomen om de start van ons traject gelijk maar goed aan te pakken. Wij gaan meedoen aan 2 maand challenges en ik heb er voor mijzelf ook een extra ( die als het lukt heel wat geld gaat uitsparen). De maand challenges waar wij mee gaan starten tegelijk met ons traject schuldvrij in 3 jaar zijn een no-nonsense-no-spend challenge ( geen onnodige uitgaven doen en goed nadenken voor er geld word uitgegeven) en een opruim/verdien challenge ( zoveel mogelijk spullen die al tijden stof aan het happen zijn afstoffen en verkopen) om hier een extra beetje geld mee te verdienen voor in een leuke dingen potje .

Naast deze ambitieuze challenges ( wij zijn dit immers niet gewend en wij gaan vanaf 1 september weekgeld krijgen om van te leven) ga ik per direct cold turkey (proberen te) stoppen met roken ( na bijna 18 jaar) hiermee wil ik de helft van wat ik rookte per dag proberen te sparen voor noodzakelijke uitgaven en leuke dingen het restant kan bij het boodschappengeld. Ik weet dat ik moet uitkijken niet het roken door bijvoorbeeld eten te gaan vervangen, gelukkig heb ik een baan waarin ik voldoende beweeg en ik bijna nooit snoep ;-) dus ook aankomen zal wel mee gaan vallen.

Tot zover de bezigheden voor dit weekend :-) Kom maar op schuldvrij leven, wij komen eraan.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties