×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Is angst een leugenaar?

Is angst een leugenaar?


Ja dat lees je goed angst is een leugenaar!  Hoe vaak heb jij je laten leiden door angst? En hoe vaak heb je daar hele mooie kansen  door laten schieten omdat je bang was en dat je heel erg in je denken zat? Spijt en piekeren had ik maar dit had gedaan en had ik maar dat gedaan nu wat jaren verder denk je daar nog aan.

Maar waarom heb je die angst? Geloof me ik weet hoe dat voelt ik heb me altijd laten leiden door angst, het gaat me toch niet lukken ik kan dat niet, het is te moeilijk, het is te duur en noem maar op daardoor heb  ik niet echt kunnen doen in mijn bedrijf wat ik eigenlijk heel graag had willen doen ik zat te veel in mijn hoofd ik piekerde de hele dag door wel doen niet doen wel doen niet doen herkenbaar?


Nu heb ik wel geleerd dat je niet te veel in je denken moet zitten en je niet moet laten leiden door angst maar dat is niet zo makkelijk dit laat je niet zomaar los want zeg nou zelf we doen dit allemaal wel een beetje toch vast houden aan ons oude gedrag want dat is je comfortzone en daar wil je niet uit want dat voelt comfortabel en zodra je uit je comfortzone word getrokken raakt je reptielenbrein in paniek NEE NEE blijf hier ik wil dit niet dit is eng ik durf niet dus val je vaak weer terug in je oude patroon en ben je nog steeds nergens.


Dit kan voor alle doelen zijn die je wilt bereiken in je leven! Ja ik ga nu echt afvallen want dan voel ik me lekkerder in mijn vel! Ja ik ga nu echt mijn droom business opzetten en niet meer werken bij een baas waar ik me niet kan ontwikkelen en ga zo maar door.


Heb een doel voor ogen en ga daar naar handelen wat kan er nou gebeuren als je het risico neemt om echt eens te doen wat JIJ wilt? Niets want je gaat alles op alles zetten om je doel te bereiken weg uit je denken en stoppen met luisteren naar je angsten maar 100% commitment maken met je zelf en GO! 


Wie van jullie herkent dit? En wat heb jij tot nu toe bereikt? 

Sabrina van den Heuvel
Meestal wel, alleen als het vanuit je intuïtie komt is het toch maar beter ernaar te luisteren! Heb ik een aantal keren niet gedaan in het verleden met alle gevolgen van dien
19-02-2017 10:40
19-02-2017 10:40 • Reageer
Roodkapje
Angst is naar mijn mening geen leugenaar, maar wel een slechte raadgever. Je kunt wel degelijk angstig zijn voor iets waar je angstig voor moet zijn, maar meestal sluit je je dan aan bij de verkeerde partij, dan is angst een slechte raadgever.
10-12-2016 16:33
10-12-2016 16:33 • Reageer
Mano
Dank je voor je reactie! En wat goed dat je nu een stap verder durft te zetten om uit je comfortzone te komen en meer te willen bereiken als je zo door gaat gaat het je ook zeker lukken. Naar dat stemmetje hoef je niet te luisteren maar wel naar je intuïtie die verteld vaak wat er wel aan de hand is!
25-11-2016 13:55
25-11-2016 13:55 • Reageer
Forever FeelGood
Angst is een hele slechte raadgever. Ook ik heb me heel vaak hierdoor laten leiden met vele gevolgen. Nu probeer ik de laatste tijd die angst een beetje los te laten en met kleine stapjes lukt dat steeds beter. Ik ga af en toe echt uit mijn comfortzone en dan ben ik zo trots op mezelf. Toch zal dat knagende stemmetje altijd ergens in mij aanwezig zijn, de kunst is om er vooral niet teveel meer naar te luisteren.
25-11-2016 13:49
25-11-2016 13:49 • Reageer