Hoe om te gaan met negatieve mensen.

Hoe om te gaan met negatieve mensen.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

We gaan het eens hebben over negativiteit je kent ze wel iedereen heeft wel mensen in zijn of haar omgeving die eigenlijk heel negatief in het leven staat en denkt dat hij of zij de grootste slachtoffer is van een zwaar pech leven. Mensen die negatief zijn maken zich overal druk over piekeren veel en denken altijd wat andere nou van hun vinden. Als je met mensen omgaat die negatief in het leven staan geven jou ook een rot gevoel en trekken je mee in hun negatieve energie ook al wil je dit niet dit gaat bijna automatisch.

Maak wel duidelijk onderscheid! Je hebt ook mensen die een slechte dag hebben of een week die klagen dat is anders dan mensen die structureel klagen en niet de moeite nemen om zich zelf willen beteren of je tips aan willen nemen.  Hun waarheid is hun waarheid en soms heel moeilijk om door heen te komen, spiegel voor houden helpt soms het beste om te laten zien wat ze wel goed hebben gedaan! Ze willen niet altijd uit deze rol stappen blijven liever in hun slachtoffer rol. 


Ik moet bekennen dat ik in een soortgelijke situatie zit ik probeer altijd overal mogelijkheden in te zien ik heb echt een hoop meegemaakt maar ik kijk voorruit en blijf niet zwelgen in een zwart gat, ik probeer van alles een leer proces te zien en positief te blijven maar natuurlijk mag je je baal  momenten hebben je verdriet en dat moet je kunnen uiten,  maar wanneer ga je te ver? Ik heb zeker met een hoop negatieve mensen te maken en ik vroeg me laatst echt af waarom ben ik zo moe waarom heb ik zo weinig energie waarom word ik nerveus van als ik ze weer spreek of zie, nou je raad het mensen die heel negatief in het leven staan en blijven hangen in een slachtofferrol trekken jou helemaal mee in hun drama en daar wordt je dood moe van dat kost zoveel energie. 

Negatieve mensen kunnen je naar “beneden trekken” en doen een afbreuk op je energie level. 

Negatieve mensen zien veel problemen en hobbels op hun weg maar ondernemen geen actie om deze problemen op te lossen. Als ze wel in actie komen dan heb je geen tijd meer om overal over te klagen. Ze worden ook wel energie vampiers genoemd. Deze energie vampiers zullen altijd komen en gaan in je leven. Leer omgaan met negatieve mensen. Eigenlijk hoe beter jij in je vel zit hoe meer positievere mensen je manifesteert! 


Hoe doorbreek je dit patroon: 

- Ga niet in discussie met ze.

- Prijs de persoon voor positieve dingen.

- Zorg dat je met meerdere personen bent en niet 1 op 1

- Verminder of verbreek het contact als na talloze tips niets gedaan word.

- Wees vriendelijk, maar voed hun ego niet, neem een beetje afstand

- Verander van onderwerp daar lijd je ze mee af

- Deel een positieve/ leuke ervaring

- Zeg: “Vertel me nu eens iets leuks wat je hebt meegemaakt.

- Stel jezelf voor in een wit licht of beschermhuisje in gedachten.


Heb jij dagelijks last van een negatieve vriend, vriendin of van een collega, gebruik eens een visualisatie om je zelf meer in een bescherm huisje of ballon te zetten. Het commentaar dat je krijgt kan niet naar “binnen” komen, en glijdt zo van je af. Dit kan schelen in je energie level.


Herken jij dit? Heb jij dit meegemaakt of maak je het nu mee? Wat doe jij er aan om je energie te sparen? Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Veel blijven oefenen, maar blijft moeilijk soms..
| 22:10 |
Ik trap er steeds in. En steeds blijkt weer dat die mensen mij minachten. Mijn kennis niet op waarde weten te schatten. En ik ben diegene die zich rot voelt. Maar goed, ik word binnenkort 60, eens moet ik het toch eens leren. ;-)
| 18:33 |
Ik ken iemand die in een depressie belande en dus negatief was in alles. Door juist met hem te praten en naar hem te luisteren, kon ik hem helpen om de dingen anders te gaan zien. Ik denk niet dat je mensen die negatief zijn, direct van je af moet schudden, maar ze op een positief spoor moet zien te krijgen. Ik zou niet zomaar iemand afwijzen, alleen als het een constante negatieve werking heeft, dan zou ik dat ook gewoon zeggen. Je kunt iemand helpen door te verwijzen naar een huisarts of naar het GGZ om daar eens te praten. Ik vind het geweldig om te zien hoe die persoon nu is, weer vol energie en zit weer vol met grappen en grollen, terwijl dat 3 weken geleden nog niet zo was.
| 16:12 |
Dank ik heb het echt ook over mensen die niet geholpen willen worden, heel goed van jou dat je deze persoon hebt kunnen laten in zien dat het ook anders kan en zeker er zijn mensen die een depressie hebben en juiste hulp krijgen en dan weer in orde zijn daarna, maar er zijn er ook genoeg die niet willen geholpen worden en daar mag jij niet onder leiden en daar moet je je grens in trekken er zit zeker wel verschil in. Ik heb ook zeker mensen kunnen helpen die in een depressie zaten en nu niet meer maar ook een hoop doemdenkers die dit niet wouden en alleen maar meer aan je gingen hangen en daar moet je dan je eigen grens in trekken zodra jij er last van krijgt dat is een beetje wat ik bedoel :)
| 10:41 |
Ik snap het.
| 14:23 |
Dank voor jullie reactie!!
| 15:53 |
Deze personen links laten liggen.
| 15:35 |
Ik laat nooit mijn energie aantasten door negatieve mensen.
Irl kom ik hen niet tegen. Hier op Yoors maak ik een onderscheid tussen de zielige negatievelingen& slachtoffers etc enerzijds: die negeer ik
en anderzijds de agressieve negatievelingen die altijd aanmerkingen hebben op b.v. andere religies&bevolkingsgroepen etc. Die geef ik 1x een sneer, daarna negeer ik hen alsnog!
| 15:28 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen