×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Verdriet en troost onderweg


Gedichten serie op Facebook

Een aantal jaren geleden schreef ik een gedichten serie over Jezus' Weg naar Pasen. Een paar weken geleden begon ik deze serie te plaatsen op Facebook, in de groep "Jezus!!! Naam boven alle namen!!!". 

In deze serie christelijke gedichten "Jezus' Weg naar Pasen" laat ik - weliswaar onconventioneel - Jezus Zelf aan het woord. Het doel daarvan is om de diepgang van Zijn lijden tot ons door te laten dringen.

Het eerste gedicht daarvan - 5 maart 2017 geplaatst - beschrijft de voorbereidingen op de intocht in Jeruzalem. Vandaag plaats ik een gedicht primair hier op Yoors. We zijn inmiddels aangekomen bij de kruisweg, de Via Dolorosa, waarbij Jezus Christus het kruis naar Golgotha droeg. Het gedicht van vandaag gaat over 'Verdriet en troost onderweg'.

Verdriet en troost onderweg

Onderweg zie Ik mensen huilen,

die Mijn vrienden waren op aard.

Ik voel hun verdriet en laat hen schuilen

in Mijn Liefde, die alles waard

 

is wat een mens in nood behoeft.

Ik kijk hen aan, spreek in hun hart.

Zij voelen zich mind3er bedroefd,

minder gevangen en verward.

 

Soms kijken zij Mij troostend na

en reiken Mij hun liefde.

Ik wend Mijn blik naar Golgotha

en vandaar naar Mijn geliefden.


Ik vervolg Mijn lijdensweg,

Het pad aan Mij gewezen,

En ergens bij een smalle steeg

Zie Ik weduwen en wezen.

 

Voor hen is het dat Ik hier loop;

Dat besef Ik nu weer goed.

Toen Ik in Mijn aardse Lichaam kroop,

Zag Ik al Mijn stromende bloed.

Meer bijdragen rondom Goede Vrijdag en Pasen
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts