Dus toch

Dus toch


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vanmorgen bij de oogarts geweest voor de second opinion. Er werd weer een scan gemaakt en ik kreeg weer druppels in.
De oogarts gaf aan dat er inderdaad sprake is van staar maar ja dat wist ik al.
De vorige jongedame (oogarts) had dit ook al geconstateerd alleen wilde zij me niet opereren vanwege mijn leeftijd, de eventuele complicaties door een eerdere oogoperatie en omdat ik volgens haar nog meer last van mijn oog zou krijgen wat ik nog meer als een beperking zou ervaren als ik nu al deed.
Ik ben 2x bij haar geweest, in november (sterkte ca -4) en in maart (sterkte ca. -6). De laatste keer gaf ze aan dat ik moest gaan voor de second opinion bij haar collega, een hele goede oogarts. Ik kon daar pas na een maand terecht.
Wat ze verzuimde erbij te vertellen was dat ik een maand mijn lenzen niet mocht dragen om beter mijn sterkte te kunnen vaststellen. Ik moest 24 uur zonder lens doorbrengen was gezegd.
Dus vanmorgen bij de andere arts en wat vertelde hij?
Het is wel echt staar en een andere oplossing dan opereren is er niet. Ik gaf aan door de vorige arts en haar mening nogal onzeker te zijn geworden dus hij vroeg zich af wat ik dan wilde. Ik zei ik wil er vanaf daarom was ik hier al 2x eerder maar uw collega wilde nog niet opereren.
Hij zei en dan wachten tot het nog slechter wordt? Tja dat was echt niet mijn keuze geweest.
Nou ja, lang verhaal kort, ik moet nu een maand geen lenzen dragen dan weer voor controle en een exacte meting en daarna pas opereren maar in verband met mijn vakantie kan dat pas daarna plaatsvinden.
Dat betekent nu de 31 ste mei controle en 3 juli de operatie.
Ik mag nog anderhalve week nu mijn lens dragen (ik heb er niet veel aan hoor want de sterkte is veel te weinig maar zag wel iets meers als zonder) en dan dus tot begin juli met 1 heel slecht oog verder aanmodderen.
Jullie moeten me nu eens zien zitten met mijn neus tegen mijn beeldscherm. Hoe ik dat moet doen met mijn werk geen idee. Dat bestaat hoofdzakelijk uit computerwerk maar een hele dag met mijn neus ertegen aan lijkt me geen oplossing.
Had die vrouw vorige keer niet kunnen zeggen dat ik tot vandaag zeker geen lens in mocht, dan was nu de exacte meting gedaan en had ik binnenkort geopereerd kunnen worden. Ik ben best pissed hierover maar ja terugdraaien lukt niet meer dus ik moet het maar ondergaan en hopen dat het snel 3 juli is. Wat een ellende.
Lees ook mijn vorige blogs hierover:
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Is inderdaad wel even balen, maar als er een oplossing in de maak is, hopen dat deze een goede verbetering meebrengt. :-)
| 14:50 |
Ik ga wr wel van uit. Ik baal alleen dat het allemaal zo onnodig lang duurt en ondertussen ga ik steeds minder zien.
| 16:55 |
begrijp het :-)
| 13:34 |
Wat akelig allemaal....het blijft aan modderen
| 17:39 |
Ja balen. Hoeveel gaat mijn oog nog achteruit de komende ruim 2 maanden.
| 17:55 |
Hmmm dat klinkt niet best....vervelend die slechte voorlichting ...zeg maar waardeloos maar ja nu geduld tot aan de operatie en dan duim ik voor een geslaagde operatie en voorspoedig herstel.
| 16:31 |
Tja als mijn oog maar niet achteruit blijft vliegen tot die tijd.
| 17:56 |
Wat een gedoe alweer, soms heel frustrerend deze dingen. We rekenen toch op hun expertisie, wat duidelijk niet altijd verstandig is.
| 16:04 |
Nee ben er weer ingetrapt. Ik schijn dat altijd te hebben met artsen.
| 17:57 |
Idem dito hier, mijn recente operatie had anderhalf jaar geleden al kunnen gebeuren, maar eerst moesten daar de "kastjes en de muur" tussen gezet worden zoals gewoonlijk.
| 19:30 |
Zo irritant. Gek dat het allemaal zoveel geld kost.
| 19:54 |
Niet alleen geld, en pijn, anderhalf jaar lang en nu bijna een maand na de operatie nog steeds, te gek voor woorden!
| 20:06 |
Ja dat is zeker vreselijk. Ik heb dan geen pijn maar tis wel om gek van te worden.
| 20:44 |
Ik "overleef" al 21 maanden op pijnstillers .... hopelijk kortelings kiné en vooruitgang
| 20:58 |
Ik hoop het voor je. Sterkte.
| 21:28 |
Jee meis, dat is niet leuk voor je. Sterkte! X
| 15:57 |
Dank je, ik worstel me er wel doorheen. Tis voornamelijk erg lastig en vermoeiend. Autorijden zal toch regelmatig nodig zijn en al die tijd mijn werk niet doen is ook geen optie.
| 16:00 |
Werk moet worden gedaan. Het lijkt mij zeker vermoeiend.
| 16:01 |
Ja kijk af en toe scheel, zie diepte minder en had met lens al bijna dagelijks hoofdpijn dus hou mijn hart vast.
| 17:59 |
Ik hoop werkelijk dat je ervan af geholpen ga worden. Bah, je bent toch nog veel te jong voor staar zeg.
| 18:33 |
Tja. Ik had 4 jaar geleden een gaatje in mijn netvlies waar ik aan geopereerd ben. Ze hadden toen al gezegd dat de kans groot was dat ik binnen 10! jaar staar zou krijgen. Maar ja zo snel had ik niet verwacht.
| 18:52 |
Aha. Dat is dan een tegenvaller.
| 19:07 |
Ja en dan nu zo'n ge-emmer. Ben na eerste bezoek in november bijna half jaar verder en grote achteruitgang en daar wordt pas over ruim 2 maanden wat aan gedaan. Wat zal ik dan hebben? -8? Stokje kopen? :-)
| 19:13 |
Kan je je ziektekostenverzekering niet bellen? Misschien kunnen zij bemiddelen.
| 21:28 |
Zij kunnen niks veranderen aan het feit dat ik 1 maand geen lens in mag om zo goed mogelijk de sterkte te bepalen om de operatie met het grootste succes te doen slagen. Door mijn geplande vakantie duurt het nog wat langer en heb ik het daaromheen gepland. Die andere arts had me niet zolang aan het lijntje moeten houden maar dat is nu niet meer te veranderen.
| 21:37 |
Helaas is het niet te veranderen. Je moet de tijd doorkomen, helaas. X
| 21:41 |
Klopt en dat gaat ook wel lukken hoor.
| 23:18 |
Dat weet ik zeker!
| 08:16 |
En kan/mag je geen leesbril dragen dan? Gewoon for the time being?
| 15:47 |
Buiten dat ik geen bril heb is het juist verder af dat ik niet veel zie. Lezen lukt juist met rechts weer wel en met links niet en dus in de verte omgekeerd. Ik kan het beste alles op mijn foon doen alleen voor sommige dingen niet handig.
| 15:53 |
Ik begrijp het al inderdaad. Ik las ook wat je schreef als antwoord bij Hansvg. Maar dit is inderdaad vreselijk stom van die dame! Ik zou toch even mijn gal gespuwd hebben. Dit hoort zo niet te gaan naar jou als patiënt. Ik denk dat zij nog maar een studie moet gaan doen hoe het wel zit.
| 16:26 |
Ja dat deed ik ook maar de arts viel zijn collega niet af. Hij reageerde niet echt.
| 16:50 |
Nee, die houden altijd het hand boven elkaars hoofd. En dat zou ook niet meer mogen
| 17:01 |
Mag je ook niet tijdelijk een (reserve)bril opzetten?
| 15:43 |
Ik heb geen bril want tot afgelopen augustus zag ik alles perfect. Toen ging rechts in de verte achteruit maar omdat ik 2 zulke verschillende ogen had scheen dat met een bril niet te lukken dus vandaar een paar maanden met 1 lens in de hoop dat de achteruitgang zou stoppen. Maar helaas dus.
| 15:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen