×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Kinderen en sociale media

Kinderen en sociale media


Mijn dochter van 7 heeft mijn oude telefoon voor spelletjes. Op YouTube kijkt ze vlogs van koetlife en de bellingA'S. Ze heeft geen simkaart. Alleen in noodgevallen krijgt ze die in haar telefoon  zodat ze oma kan bellen. 

Ze is nu met een vriendinnetje aan het spelen die ongeveer 2 jaar ouder is. Ze komen naar mij toe of ik de inlogcodes heb van het email adres van mijn dochter. Ik vraag waarvoor ze die nodig hebben. Ze willen graag op snapchat. Ik zeg dat gaan we niet doen. Ik ben er best huiverig voor om eerlijk te zijn. Facebook, snapchat, Instagram...ik vind het een beetje creepy. 

Ik lees veel over kinderen en sociale media. Ergens las ik dat ze vanaf 9 jaar zelf al snappen hoe je een account aanmaakt. Wanneer geef ik toestemming aan mijn kind om op sociale media te gaan? Die vraag blijf ik me stellen. Wel weet ik dat als het zover is dat ik ouder toezicht erop wil hebben. Niet omdat ik haar niet vertrouw maar ook om haar te beschermen voor bepaalde personen. Maar voorlopig houden we het nog maar bij spelletjes downloaden en koetlife 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.christel_michele
Dochtertje van mijn vriend heeft voor haar 8ste verjaardag van haar moeder een smartphone gekregen. Niet met simkaart, maar kan dus wel op internet als er wifi is. Ik kan er zo boos om worden. Ik vind dat je je kind hun onschuld afpakt op die manier. Spelletjes van een app spelen, oké, maar al dat andere? Via de WII U kunnen ze ook youtube kijken op tv. Toen zat ze laatst een filmpje te kijken waarin kinderen elkaar gingen vastbinden met tape en alles. Haar zusje van 5 zit er dan ook bij. Ik wil dat niet hebben. Het zijn niet mijn kinderen, dus krijg ik te horen "Bij mama mag het wel". Maar ik hou daar echt niet van! Ik kan er zo boos om worden. Zo lang ze nog op de basisschool zitten hebben ze de hele social media ook nog écht niet nodig! Geen Facebook, niks van dat alles! Als ze naar de middelbare school gaan praten we verder. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik ben zelf in een ietwat onveilige situatie opgegroeid en ben boos omdat ze mij niet beschermt hebben. Dat wil ik andere kinderen niet aandoen.
05-10-2017 14:39
05-10-2017 14:39 • 1 reactie • Reageer
francisca.kramer
Ze mag van mij ook geen simkaart er in...ze weet nu hoe ze met de huistelefoon oma moet bellen als het moet. Oma weet ook als ze dat nummer ziet dat er wat is, gebruik namelijk nooit de telefoon.
12-10-2017 19:49
12-10-2017 19:49 • Reageer
Ms.Aihtnyc
Goed van je
29-09-2017 09:34
29-09-2017 09:34 • Reageer