×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Wat is thuis...?

Wat is thuis...?


Vandaag zijn mijn kindjes en ik naar het huis van mijn vriend en zijn ex gegaan. We waren er wel een keer langs gereden, omdat we toch wel na 2 jaar een relatie te hebben, waar nou dat huis was en waarom hij er niet meer wilde komen. We hadden vandaag afgesproken dat we vannacht met mijn kindjes en mn vriend daar zouden slapen. Ik had de sleutel gekregen zodat ik er al in kon voor het geval hij er nog niet was. Hij was namelijk nog aan het werk. 

De kindjes hadden er zin in en bij mij voelde ik een gezonde spanning...want misschien konden we samen daar wel gaan wonen. 

We kwamen aan bij het huis...niet wetende wat ik zou aantreffen. Ik wist dat de buurman van mn vriend het huis een beetje in de gaten hield. Zelf had ik bedacht om schoonmaak spullen en zo mee te nemen. Ik deed de deur open en kwam binnen in de hal...de tussendeuren waren dicht dus ik wist niet wat ik zou aantreffen. De kindjes maakte het blijkbaar niet uit want die gooide alle deuren open. We kwamen in de keuken die gelijk doorliep naar de kamer en de andere deur was dus van de kamer. Het huis was zo goed als leeg. Alleen een hoekbank met een tafeltje en een tv die het niet deed. De muren, plafond, deuren en kozijnen waren allemaal geel geworden. We gingen naar boven toe en zagen weer 4 deuren. Drie redelijk grote slaapkamers en 1 badkamer. De badkamer zag er super mooi uit. Helemaal mijn smaak. Toen deed mijn zoontje 1 van de slaapkamerdeuren open en zijn o my god....ik liep naar hem toe en schrok van de rotzooi. De hele kamer stond bomvol zooi...snel deed ik de deur weer dicht en keek in de andere kamers....die zagen er redelijk goed uit....1 was leeg, maar totaal niet mijn smaak, de ander stond wel wat spullen maar niet zo erg als de eerste kamer. Er was nog een deur die maar zolder ging. De slaapkamer van mn vriend en nog een badkamer met bubbelbad. De kindjes rende naar boven en riepen wauw....ik kwam ook boven kijken en ik keek mn ogen uit....een hele grote slaapkamer, met een massage douche en een bubbelbad. De kindjes wilde er gelijk in maar ik zei dat we eerst even beneden verder gingen kijken en even rustig wat gingen drinken. Ik wist namelijk niet hoe die bubbelbad werkte. 

Beneden gingen we even wat drinken en toen ben ik een sopje gaan maken. Ik begon met de keuken schoon te maken en de spinnenrag weg te halen. Maar ik besloot na een tijdje te stoppen en naar de action te gaan met de kindjes. Mn handen jeuken. Ik wilde het liefst een emmer witsel halen en alles gaan verven. Maar dat moest ik natuurlijk eerst overleggen. Meer schoonmaakspullen halen en wat kleur spullen voor de kindjes. 

Toen we weer terug waren kwam mn vriend ook al aan rijden. We gingen samen naar binnen en ik zag aan zijn houding dat hij het moeilijk had. Mn vriend wilde hier niet zijn. Dat voelde ik aan alles. Ik snapte hem heel goed, dit was de eerste keer na de scheiding dat hij hier weer naar binnen ging om te slapen. Nadat de kindjes in het bubbelbad hadden gezeten en op bed lagen, zag ik aan mn vriend hoe moeilijk hij het had. Zn ogen waren vochtig en stond op het punt om in tranen uit te barsten. Ik liep naar hem toe en gaf hem een kus. En toen zag ik de tranen stromen. Ik kan en wil hier niet zijn zei hij tegen mij. Ik heb alles gebouwd in dit huis en er is niks meer van over...alles is kapot gemaakt en weggehaald. Behalve de vaste dingen natuurlijk als de keuken, badkamers en zo. 

Ik snapte hem helemaal. Ik wilde ook niet meer in het huis zijn waar ik met mijn ex had gewoond. Hij wil hier niet slapen, maar blijft hier voor de kindjes en voor mij. Wat hij nu voelt, voel ik ook. Ik voel ook de drang om hier weg te gaan, weer naar mijn huis. Ik snap nu dat hij niet wil dat we hier gaan wonen. Mijn ogen zijn geopend. Dat ik niet kon inzien dat het moeilijk voor hem was om hier te zijn. Ik kan wel voor mn kop slaan. Want ik wil niet dat hij zich zo voelt. 

Mn vriend zei al die tijd dat mijn huis zijn thuis is. Ik heb al die tijd ergens hoop gehad om hier te gaan wonen. Dat dit ons thuis zou zijn. Maar dat is het niet. Ons thuis, van mijn vriend en mij, is in mijn huis, in de stad waar ik al heel mijn leven woon. Waar al mijn herinneringen liggen, waar de kindjes hun vriendjes en vriendinnetjes hebben en naar school gaan. Of ons thuis, mijn huis echt zal zijn weet ik nog niet. Misschien dat we ooit gaan verhuizen en een nieuwe start maken met zn vieren, niet in zijn huis, niet in mijn huis, maar in een huis dat we samen met de kindjes kiezen. Maar tot die tijd is mijn huis ons thuis, thuis van mijn kindjes en thuis van mn vriend en mij.....
Sophienne Bos
Wat fijn dat jullie zoveel aan elkaar hebben. Ik lees de liefde :)
16-07-2017 15:34
16-07-2017 15:34 • Reageer
Neance
Dat moet een heftige tijd voor hem zijn geweest... gaaf, een bubbelbad in huis :-p Maarja je moet je verder ook prettig voelen en als dat er niet is... fijn dat hij zich zo thuis voelt bij jullie. Xx
15-07-2017 23:43
15-07-2017 23:43 • 1 reactie • Reageer
francisca.kramer
Hij zei net nog ik moet hier doorheen en het komt wel als we vaker daarheen gaan....we zijn inmiddels net weer bij mij thuis...beiden geen oog dicht gedaan...ik wilde daar ook weg...misschien omdat ik me net zo voelde als hem
16-07-2017 08:43
16-07-2017 08:43 • 1 reactie • Reageer
Albert van den Berg
Zoals we altijd zeiden : Je huis is waar je hart is, dit huis dus zeker niet voor hem.
15-07-2017 23:33
15-07-2017 23:33 • 1 reactie • Reageer
francisca.kramer
Inderdaad...voorlopig is dat mijn huis....
16-07-2017 08:43
16-07-2017 08:43 • Reageer