×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


FranciscaKookt Voedselallergie(en) en budgetteren #glutenvrij #lactosevrij #koemelkvrij #koolhydraatarm #koolhydraatbeperkt #budgetteren

FranciscaKookt Voedselallergie(en) en budgetteren #glutenvrij #lactosevrij #koemelkvrij #koolhydraatarm #koolhydraatbeperkt #budgetteren


In het begin toen ik net mijn eerste voedseluitdaging kreeg, was ik al blij als ik een lekker en smaakvol alternatief kon vinden voor het origineel. Ik lette eerlijk gezegd niet echt op de prijzen, want ja,het was én is al een hele klus om de ingrediëntenlijst door de spitten om zeker te weten dat je met het juiste product thuis komt. (wat in het begin ook nog wel eens mis ging...)

Maar naarmate de lijst met uitdagingen groeide en mijn budget slonk, ging ik wel beseffen dat ik ook op de prijzen moest gaan letten.

Sinds anderhalf jaar eet ik volgens het darmprotocol. Voor de kenners, dat is een trapje strenger dan Paleo en iets minder streng dan AIP. Maar dat betekent wel dat je alles zelf moet maken.

Een wat grotere vriezer is eigenlijk onmisbaar. Je kunt meerdere porties tegelijk koken/bakken en invriezen, maar goede aanbiedingen van fruit en/of groente invriezen

Nu heb ik de mazzel in een grote stad te wonen en vlakbij 2x per week is er weekmarkt. Dus voor mijn groenten en fruit kan ik daar terecht, en veel kramen hebben ook steeds vaker biologische producten op hun kraam liggen.

Vers fruit zoals bessen kun je heel goed invriezen, Sterker nog, ik vind ze zelfs lekkerder. Ze worden wat zoeter. En courgette, wat ik veel gebruik in mijn brood- en pannenkoekrecepten, is prima in te vriezen.

Voor mijn andere basisingrediënten zoals notenmelk, kokosbloesemsuiker, boekweitmeel, boekweitvlokken of bijvoorbeeld kokosmeel heb ik een aantal plekken waar ik dat koop of bestel.

Ik kan bijvoorbeeld bij mijn biologische supermarkt een zak van 5 kilo boekweitvlokken bestellen.Ik betaal daar slechts rond de €15,00 voor (prijs schommelt af en toe door het seizoen, maar nooit meer dan een paar euro). Je zult misschien denken, best veel in 1x 5 kilo... Maar het is lang houdbaar en je kunt er zoveel mee maken. Broodjes, wafels, pannenkoeken, pap. Dus hier gaat het er best snel doorheen. Informeer dus ook eens bij bedrijven bij je in de buurt of je iets kunt regelen. Nee heb je, ja kun je krijgen..

Voor mijn andere basisingrediënten heb ik een paar bedrijven, zowel on- als offline. Ik let altijd op wanneer er acties zijn, zoals 3 halen, 1 gratis. Of bij een online bedrijf altijd even,voordat ik de bestelling plaats, googlen op een kortingscode. En als ze staffelkorting hebben (hoe meer je besteld, hoe lager de prijs) informeer bij familie en vrienden of zij ook nog iets nodig hebben. Zo kun je de kosten verlagen en de eventuele verzendkosten vermijden.


Succes !

Voor het complete overzicht van al mijn recepten : Vul in het zoekveld van de Yoo.rs pagina FranciscaKookt in, en je krijgt het complete overzicht.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties