×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
spannende tijden


Augustus loopt op zijn einde dus ja in België zit de vakantie van 2 maanden er ook bijna op. Zo ook voor mij. 10 jaar was ik al schoolbus chauffeur in het Antwerpse bij klein familie bedrijf, een werkgever waar ik alleen maar goeds over vertellen kan. De bussen werden goed onderhouden ook al waren het geen nieuwe, er waren allemaal gordels aanwezig en de oudste bus deed dienst tot 16 jaar. Ik heb dan ook het geluk gehad om op een zeker moment een nieuwe bus te krijgen. Verder was er voldoende communicatie over de uit te voeren opdrachten , er was contact met zowel de school als met de ouders en het waren kinderen uit het bijzonder onderwijs waar de jongste 7 jaar was. In augustus 2015 verhuisde ik van Antwerpen naar West-Vlaanderen. Daar begon ik te solliciteren en de eerste aanbieding die ik kreeg was een rit voor het Gemeenschaps Onderwijs beter bekend als G.O. Zonder al te veel nadenken nam ik die aanbieding aan. Ik mocht mijn bus gaan ophalen op 31 augustus om 1 september te starten. Groot was mij verbazing toen ik een bus van 19 jaar in handen kreeg, zonder gordels, overal roest zowel in als uit de bus, precies zo van de schroothoop gehaald. Water had die bus zeker in jaren niet meer gezien dus ik kon al direct beginnen met ze een beetje een aanzicht te geven. Nu thuis was dat een hele klus dus zocht ik naar een andere oplossing en vond ik in Ieper een vrachtwagen carwash. Het grappige was dat je daar per meter betaalde maar goed voor een 40 € kon ik door de wasstraat. Bij de kinderen de ik moest ophalen waren eerste kleutertjes bij van amper 2,5 jaar, die dan ook af en toe (sorry ik kon er echt niet aan doen) van de bank rolden. Ik voelde me er zeker niet goed bij en bracht het gebrek aan gordels ter sprake. Werd natuurlijk niks mee gedaan. Ook het belang van een propere bus legde ik hen uit en iedere maand 40 € uit eigen zak betalen zag ik niet zitten , dat vonden ze een goed idee, ze zouden bespreken van iedere 2 maand een wasbeurt terug te betalen want inderdaad een de bus is het naamkaartje van de school, maar verder niks meer van gehoord. Het was ook onverantwoord dat de bus begeleiding alleen soms met 40 kinderen naar de bus moest wandelen die op een parking stond waar ook andere auto's stonden . Het is een keer gebeurd dat er een kindje een kras maakte op een wagen met een steen die er lag. Nu ook dat ter sprake gebracht , legde uit dat er problemen geweest waren en vroeg of het niet mogelijk was dat een leerkracht mee de rij begeleide tot aan de bus, zo moeilijk kon dat toch niet zijn ze hebben allemaal mede gedaan met de kinderen. Dat was een goed voorstel waar niks mee gedaan werd. Nu die dingen begonnen me serieus te storen en voelde me er niet goed meer bij dus heb besloten weer een andere werkgever te zoeken. Heb vandaag bericht gekregen, woensdag mag ik mijn contract gaan tekenen, terug een familie bedrijfje dat busvervoer regelt voor scholen. Veel slechter dan G.O. kan niet denk ik dus heb er alle vertrouwen in.

Maakt wel dat het voor mij spannend word, wie word mijn nieuwe begeleiding, voor welke school ga ik rijden, de rit zelf die weer helemaal nieuw wordt in een omgeving waar ik mijn weg niet zo goed ken en wat voor een bus ga ik krijgen.

Ik heb er alleszins zin in en hou jullie op de hoogte
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts