start van m'n nieuwe leven

start van m'n nieuwe leven


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Graag mijn verhaal over mijn gastric bypass,

Ondertussen ben ik 55 jaar en het leven met overgewicht beu. Van kinds af aan had ik problemen met overgewicht.

Nooit echt mager geweest maar ook nooit problemen mee gehad. Als kind ben ik in een turnkring geweest, heb ik volleybal gespeeld dus geen beperkingen. Toen ik 16 jaar was woog ik zowat 75 kilo en ben 1.68cm. Naarmate het ouder worden en meerdere kindjes te krijgen woog ik al vlug 95 kilo. Mijn gezin, gecombineerd met mijn huishouden maakte dat ik genoeg beweging had en nog steeds geen problemen. Toch wordt je ouder en begin je heel de zaak anders te bekijken dus hier begonnen we aan de pogingen om te vermageren. Van het ene dieet naar het andere, vermagering pillen , laxeer middelen, uithongeren, niets hielp. Ondertussen beginnen sukkelen met heupen met operatie tot gevolg, 2 heupprotheses op 5 maanden tijd, dat ik daardoor plots geen beweging had moet ik niet vertellen waarschijnlijk. Gewicht ondertussen 105 kilo. Dan proberen met fitness, fietsen, lopen zwemmen zonder resultaat, het enige wat ik daaraan over gehouden heb is een achillespeesontsteking met tot gevolg operatie dus weer een stilstand. Dan houden we het bij enkel zwemmen ook dat heb ik moeten opgeven want ontsteking aan schouder pezen ja inderdaad ook met operatie tot gevolg. Inmiddels een poging ondernomen om te stoppen met roken ja ja met weer extra gewicht tot gevolg, inmiddels 125 kilo. Voor het eerst krijg ik echt wel problemen met stappen zelfs kleine afstanden zijn niet haalbaar. Dat zet me tot nadenken en verdiep ik me in de gastric bypass, ja wie weet misschien kan dat een oplossing bieden, zoveel positieve reacties, voor en na foto's van mensen, ongelofelijk mijn besluit staat vast ik ga ervoor. In middels is vandaag de ingreep 14 dagen geleden en voor het eerst in jaren zie ik mijn gewicht zakken en ben ik al 8 kilo kwijt, wat een ervaring het kan er alleen maar beter op worden. Tot hiertoe heb ik nog niks ondervonden van dingen waar ik niet tegen kan en ik verzeker je ik experimenteer zo kom ik er het vlugste achter. Voor degene die twijfelen zou ik zeggen zoek voldoende informatie op, praat er over met lotgenoten dan krijg je een hele andere kijk. Ik ben blij de stap te hebben gezet en toen begon ook mijn nieuwe leven. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet eerder gedaan heb. Toch nog even een update, ondertussen is de ingreep een half jaar geleden en ik 30 kilo kwijt, ben er nog niet maar wel aardig op weg.

Groetjes FriekeBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Krijgen wij uiteindelijk voor en na foto's? Dat levert vast veel hits op!
Ik struggle ook altijd met mijn gewicht. Ben 1.65. Ben op mijn zwaarst 115 geweest. Toen nog keer afgevallen tot 78, maar ondertussen weer op 90...
Maar het belangrijkste vind ik dat ik wel gewoon kan leven. Ik zit bijvoorbeeld op zumba en dat gaat mij goed af. Dat vind ik belangrijker.
Ik hou gewoon te veel van lekker eten....
Maar keep up the good work!
| 22:03 |
Super van je dat je deze stap hebt durven nemen. En blij voor je dat je goed onderweg bent met al 30 kg eraf
| 21:43 |
Wat super goed van je! Dit is iets wat ik nooit gedurfd heb, gewoon bang voor de mogelijke complicaties. Gelukkig heb ik mijn weg naar minder gewicht gevonden in een andere levensstijl en ben ik inmiddels 26,4 kilo afgevallen. Ga zo door en je zult je ongetwijfeld ook veel beter voelen nu, doe wat voor jou goed voelt! Dat is een belangrijk iets wat je nooit mag vergeten. Respect voor je doorzettingsvermogen!
| 19:09 |
wauw hoe ontzettend knap van je , hartelijk bedankt voor je reactie
| 20:56 |
Die kilo's meer of minder, ik zal je altijd graag zien. Maar het idee dat jij nu gelukkiger bent maakt mij ook heel gelukkig x x x
| 16:50 |
heel lief van je XxX
| 19:32 |
wens je veel succes
| 18:02 |
dank je wel
| 18:27 |
Geweldig, stoer zeg en wat fijn te lezen dat t zo goed agat, echt blij en goede raad voor velen
ik begin vlgd week woensdag emt zelf..afkik de suikerpot bv en t snaaien na t roken stop
3 jaar stilzitten doort hart en dit maakte 20 kg gewicht erbij, lol
| 11:44 |
Veel respect voor je. Gelukkig dat dit soort dingen mensen kunnen helpen.
Mijn schoonzus heeft het een poos geleden ook laten doen, behoorlijk screening ervoor gehad, de kilo´s vlogen eraf en het gaat haar goed.
Nu het probleem van de losse huid, dat is lastiger.
| 10:24 |
ja zover ben ik nog niet maar ga dat zeker ook hebben, heb altijd zwakke buik gehad maar momenteel denk ik van dat hoeft niet, ik ben 6 weken ver en al 10 kilo min en voel me al stukken beter en daar doe ik het voor, niet voor het zicht maar als je op termijn er echt last van krijgt is het een mogelijkheid
| 10:32 |
Al met al gaat het erom dat je je goed voelt, hoe moet je gewoon zelf bepalen, alles op zijn tijd.
Succes en een hele mooi dag gewenst met leuk nieuws.
| 10:37 |
dank je wel
| 10:41 |
Wauw warmhartig mooi!
| 09:43 |
das lief dank je wel
| 09:46 |
Respect voor jou!
| 11:12 |
dank je
| 11:30 |
Jemig! Wel succes met het afvallen!
| 18:52 |
bedankt voor je reactie
| 20:04 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen