×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Waarom al die notitieschriften ?

Waarom al die notitieschriften ?


Vul hier je titel in

Waarom?! dat is de vraag die ik regelmatig krijg. Waarom maak je altijd overal lijstjes voor? Waarom houd je het niet bij één schriftje. Simpel weg omdat ze gewoon zo ontzettend handig zijn ! niets geeft een opgeruimde gevoel als lijstjes maken ! En post it, zijn handig maar je raakt ze altijd kwijt , toch ?

Waarvoor gebruik ik ze nou eigenlijk?
Als ik opsta is het eerste wat ik doe, mijn notitieschrift openen , en een to-do lijstje maken van die dag. De schriften die ik heb zijn voor onder anderen, schoonmaken, school, mijn website, boodschappen en noem zo maar op !

Rond november begin ik met de lijstjes ,wat ik graag voor mijn verjaardag wil en de cadeautjes voor kerst ! Ik heb een boekje met lijstjes van me nieuwe doelen voor het jaar , die ik het hele jaar door verzamel! Echt voor alles heb ik een lijstje.  Werk ik ze echt allemaal af? Nee , niet altijd. Maar alleen al het doorlezen en mij eraan te herinneren dat ik een doel heb en graag iets wil bereiken helpt mij al heel ver. Heel soms eindigen ze wel is in de prullenbak perrongelijk.. maar het scheelt dat ik altijd wel een reserve heb dus dan begin ik automatisch aan een nieuw notitie schriftje.

Moleskine notebooks:

Maar het nut van een lijstje gaat verder dan een simpel geheugensteuntje. Pas als ik iets heb opgeschreven, kan ik er pas een oordeel over geven. . Wat is belangrijk , Waar moet ik mee beginnen? of wat kan wachten. Het voordeel wat je er ook mee hebt is als je het opgeschreven hebt kan je er in je gedachten afstand van doen.  Een lijstje helpt dus om keuzes te maken. In plaats van dat je je druk maakt om alles wat nog moet gebeuren. En dan is het afwerken van de klussen ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen.

Dus even kort samenvattend. Waarom gebruik ik notitie schriften?

  1. Orde. Ik kan me eigen overzicht maken over hoe en wanneer ik  wat moet of kan gaan doen !
  2. Door in lijstjes te werken, geef ik mezelf  meer structuur.
  3. Lijstjes kun je makkelijker onthouden & makkelijker aan te passen.
  4. Het maakt veel dingen leuker.  Lijstjes maken hoeft niet altijd serieus te zijn ? je kan ook lijstjes maken over dingen die je bijvoorbeeld nog graag hebben wilt.Je kan natuurlijk die simpele van de action aanschaffen voor een klein bedrag, en hem zelf pimpen. Persoonlijk vind ik het fijner als ze van iets betere kwaliteit zijn en er tegelijkertijd leuk uitzien. Ik schaf ze vaak aan bij Hema of Bol.
Vinception
Leuk! Ik koop altijd notitieboekjes (klein beetje verslaafd) maar vervolgens doe ik er niets mee, dus dat is wel jammer. Goed dat je zo'n routine hebt van 's ochtends beginnen aan een to-do listje! Maakt je hoofd ook leegt lijkt me. Misschien moet ik 't ook maar weer eens gaan oppakken.
24-03-2017 12:57
24-03-2017 12:57 • 1 reactie • Reageer
Gaby Kuiperij
Zeker doen ! Het is zo fijn . Bij de Hema hebben ze hele originele! Voor €2 Heb je hele leuke. Nou is het wel redelijk duur voor een Schrift maar ze zijn ontzettend leuk ! Of met harde kaften is ook een aanrader
24-03-2017 14:11
24-03-2017 14:11 • Reageer
_PetitCorbeau_
Ik gebruik ook altijd boekjes en maak ook voor alles een lijstje
23-03-2017 13:47
23-03-2017 13:47 • 1 reactie • Reageer
Gaby Kuiperij
Superr
24-03-2017 14:11
24-03-2017 14:11 • Reageer
kippepootje
Leuk gedaan groetjes an creatief ik gebruik ze ook vaak
23-03-2017 12:09
23-03-2017 12:09 • Reageer
DiaantjesLife
Dit is zeker niet raar, maar echt de ultieme tip. Hier ga ik dus echt iets mee doen. Dank je wel voor het delen :)
23-03-2017 00:31
23-03-2017 00:31 • 1 reactie • Reageer
Gaby Kuiperij
ze zijn mega fijn echt echt een aanrader ! heel heel veel plezier en succes.
23-03-2017 23:55
23-03-2017 23:55 • Reageer