×

Yoors


Inloggen
×

Yoors20 days photo challenge day #18

20 days photo challenge day #18


Mijn grootouders waren binnenschippers. Op een zeker moment moest mijn opa het schip verkopen en een baan zoeken aan de wal.  Het schip werd verkocht en kwam later in de bruine vloot terecht. Toen mijn opa het echter verkocht was het niet veel waard. Het sentiment over oude schepen was er nog niet en het schip was te klein om nog geschikt te zijn als vrachtschip. Van het bedrag dat hij voor het schip kreeg kocht mijn opa een klein oud slepertje.

Het bleef een gemis. Van eigen baas tot postbode. Vanaf het moment dat ze aan wal gingen wonen moest iedereen van de familie allemaal de gladde lege blikken van voedsel bewaren.  Van deze blikken maakte mijn opa modelschepen. Iedereen in de familie kon er 1 krijgen. Bijna iedereen. Ik was namelijk een meisje, dus voor mij was dit niet.

Mijn opa is ondertussen al jaren geleden overleden en toen hij zich realiseerde dat et me verdriet deed om zo buitengesloten te worden heeft hij nog wel eens een schilderijtje gemaakt van een scheepje. Deze hangt nu al zo'n 30 jaar bij mij thuis.

Ook mijn vader had een schip gekregen. Hij is dit jaar wat kleiner gaat wonen en kon eigenlijk zijn schip niet meer kwijt. Dus vroeg hij of ik er belangstelling voor had. Dat had ik uiteraard! En sinds een half jaar prijkt het scheepje in mijn woonkamer.