×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De meeuwenkolonie

De meeuwenkolonie


Vrijdag 2 November ging ik met mijn man mee naar Havelte hij ging even naar het Hunehuis waar hij wat moest doen. En omdat ik in Februari de winterwandeling ga doen voor het Hunehuis ging ik allemaal routes bekijken en uitzoeken. Ik heb vrijdag ervoor gekozen om een route van 10 kilometer te gaan lopen "de meeuwenkolonie". Omdat ik zelf eerst verkeerd liep was de route wat langer geworden maar dat wat niet zo erg want het is daar prachtig mooi om te wandelen dus ach wat maakt het uit.

Wat hebben we het toch een mazzel met zoveel mooi weer dit jaar, zo ook vrijdag heerlijk wandelweer de zon scheen en de temperatuur was heerlijk. En ging ik heerlijk lopend over de Havelterberg.

Erg stil was het hier ik kwam niemand tegen dus ik kon heerlijk 1 met de natuur zijn. Genieten met een hoofdletter.

Dit is toch prachtig mooie zandpaden door de heidevelden, met een blauwe lucht en prachtige wolken. Ik stap lekker door en er gaan veel gedachten door mijn hoofd als ik hier zo loop.

Na een hele wandeling kom ik bij een hele grote ven en dat vind ik toch altijd wel heel erg mooi dus ik geniet vol op en maak ook natuurlijk foto's. Ik wandel langs een grote ven en dan langs een kleinere en dan weer langs een grote. Het is echt prachtig mooi hier. Vooral de grote die ik het eerste passeer vind ik schitterend. Hier heb ik even stil gestaan rustig te kijken naar het water en de zon die schittert in het water, echt genieten hoor. Dan loop ik wel door want het begint toch wel erg donker te worden, waar later dus ook even een flinke hoosbui uit komt vallen. Dit is natuurlijk even wat minder maar ach het duurde niet zo lang en toen was de zon er ook weer bij.

Ik had me voor genomen om geen foto's te maken van paddestoelen want die had ik al zoveel op de foto gezet. Maar toen kwam ik deze prachtige rood met witte stippen tegen "de vliegenzwam" tja toch maar door de hurken en een foto maken want ze zijn zo mooi.

En twee stappen verder weer een hele mooi nou nog 1 dan en dan is het klaar hoor geen paddestoelen meer. Maar zeg nou zelf deze paddestoelen blijven gewoon leuk.

En de kwamen steeds meer donkere wolken en even later had ik dus een flinke bui op mijn kop. Gelukkig was mijn jas water afstotend dus ik werd niet kleddernat. En even later was het ook alweer droog dus deze bui stelde voor de droge natuur weinig voor.

Nog een stukje door het bos en daarna nog een stuk wat wel even zwaar was door een grote zandbak lopen poeh dat is wel even zwaar.

Zo nu moest ik nog even het veld over hierboven te zien op de foto en dan was ik weer rond terug bij het Hunehuis. Ik had 13 kilometer gewandeld in een prachtig gebied in Havelte. Je hebt hier heel veel mogelijkheden dus hier zal ik nog veel gaan lopen want ik moet toch 4 wandelingen hier gaan maken voor de winterwandeling in Februari waar ik dan de wandelingen mag begeleiden. Voor mij een hele uitdaging maar wel een hele mooie, en ik ga het samen met mijn wandelvriendin doen.

Deze foto's heb ik allemaal zelf gemaakt.

Nodig vriend uit
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties