De Wilde Orchidee


De wilde Orchidee is een heel mooi klein bloemetje. Die beschermt is en best een zeldzaam plantje is. Vorig jaar kwam ik hem tegen met een wandeling maar ik dacht ach ik heb al zoveel bloemen op de foto laat maar, tot ik dus later hoorde dat het ging om de Wilde Orchidee. 
En omdat het nu weer de tijd is dat ze bloeien ben ik op pad gegaan met de camera om dit mooie kleine bloemetje toch maar eens op de foto te zetten. Er stonden hier 2 kleuren een licht roze en een paarse ik vond ze echt prachtig. 

Maar omdat het toch nog steeds wel erg droog in Nederland is groeit dit plantje ook niet zo hard. Het is een klein bloemetje dat weet ik maar hij hoort wel groter te zijn dan wat hij nu was.

Dit is de lichte kleur van het prachtige plantje.

En dit is de paarse kleur van de wilde Orchidee.

De natuur is zo mooi, als je het maar wil zien! Iedere keer als ik in de natuur ben geniet ik ervan. En telkens weer zie je andere dingen. Dieren, bloemen, bomen en verschillende soorten natuur gebieden. Nederland is gewoon mooi.