Drenthe pad Schipborg - Gieten.


#drenthepad #drenthe #wandelen   

Op 3 September 2019 ben ik weer een traject van het Drenthepad gaan lopen. Deze loop ik weer lekker alleen wat ik nu ook helemaal niet meer erg vind. Twee jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik ooit alleen lange stukken zou gaan wandelen nee dat durfde ik niet. En nu geniet ik ervan.


Ik word bij een camping afgezet  door mijn man, waar ik de vorige keer was gebleven. Ik loop een klein stukje een weggetje af en kom dan op die zand pad. Het is nog erg stil en er loopt nog niemand heerlijk toch en dan zie je ineens een eekhoorn over het pad rennen. Dit zijn de geniet momentjes.


Deze wegwijzer geeft hier de routes aan die hier lopen. Ik loop daar richting Anloo dit is nog 6 km en dit pad begint en eindigt in Beilen en dat is nog 158 km. Zoveel hoef ik niet meer want het traject van Hooghalen naar Beilen heb ik al gelopen. Dus als ik zover ben dat ik weer in Hooghalen ben dan ben ik rond.


Kleine paadjes

Dit traject van het drenthepad heeft veel kleine paadjes, ik hou hier zovan. Ja je moet soms stukken wandelen over de weg om van het enne gebied naar het andere te komen. Maar van Schipborg naar Glimmen is het volop genieten.

Donkere wolken

Meestal loop ik toch wel met mooi weer, deze dag was niet volop zonneschijn maar flinke wolken aan de lucht. Maar de temperatuur was goed en het bleef bijna de hele dag droog.

Het loopt heerlijk en ik geniet volop en gedachten over van alles en nog wat gaan door je heen. Als je in een groepje loopt of met een maatje is het ook genieten hoor, maar zo eens heerlijk alleen lopen daar is niets mis mee. Als ik alleen ben loop ik zelf ook wel stevig door ik zit vaak op een gemiddelde van 5,3 km per uur. In een groepje loop je vaak een stuk langzamer. En met een maatje loop je ook vaak net wat minder hard of juist net te hard om dat die harder loopt dan jij en jij wel mee wilt lopen. Ja dit komt wel eens voor maar niet vaak hoor want dan zeg ik wel mag het wat zachter. Ik liep langs weilanden en zag het kerkje van Anloo al staan. (Magnuskerk Anloo) Ik drink en eet altijd in het bos of een mooi plekje mijn broodje en mijn koffie want dat heb ik allemaal bij mij. Maar ik dacht nu als ik in Anloo ben ga ik mij zelf eens trakteren op een lekkere cappuccino en iets lekkers erbij. 

Ja hoor een kopje Cappuccino en een plak cake erbij heerlijk hoor even een geniet momentje.Smalle paadje, wandelen langs een militair oefen terrein, een zandpad veel verandering en verschillende dingen kom ik tegen echt een mooie route. Ik loop een pad af en moet dan door een hekje waar een hele kudde schapen staat ik ben niet echt bang voor schapen hoor maar ik dacht pff doe ik dat hek open rennen zeker die schapen eruit. Hahaha ja zo stom denk ik dan hoor. Maar ik denk acht stel je niet aan er lopen hier zoveel mensen want er lopen meerdere wandelroutes langs dus die schappen zijn dat wel gewent dus niet gek doen hup hek open en er door gaan. En rustig verder lopen en natuurlijk veel foto's maken van de schapen want het zijn toch wel leuke dieren hoor. Ik kom nu over een mooi stuk heide maar je kan zien dat hij al aardig is uitgebloeid wel jammer hoor maar ja zo gaat dat he. Volgende jaar weer nieuwe kansen.

kiekeboe ik zie je wel hoor! en ik zie jou ook hoor dus blijf maar even staan zet ik je op de foto. Het zijn toch prachtige dieren he en ze kijken je ook zo aan geweldig. Na dat ik een paar foto's heb gemaakt van de schapen loop ik weer verder.

Oei er komen nu wel erg donkere wolken als het maar droog blijft. Ik had het weer gekeken en er zou geen regen komen. Maar het begon toch een klein beetje te spetteren maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben. De foto's van de lucht waren wel erg mooi.

Tussen de bomen door zie je hier een grafheuvel. Ik kom ze wel vaker tegen meestal zet ik ze niet op de foto. Maar deze zo tussen de bomen vond ik wel leuk om op de foto te zetten.


kleine paddestoeltjes

Hunnebed D11 landgoed Terborgh

Een pauze plekje onder de bomen, in het veld regent het.


Op een mooi plekje in het bos even pauze gehouden lekker kopje koffie en een broodje eten. Ik zat droog en in het veld zag je dat het regende wel leuk om naar te kijken. Nadat ik mijn broodje en koffie op had pakte ik de tas weer in en ging ik weer op pad. Ik ben toen een stukje fout gelopen en snapte er even niks meer van. Ik lees in mijn boekje van het Drenthepad en volg de paaltje van het drenthepad, maar toch was ik de weg kwijt dus ik zet heel even mijn GPX viewer aan om te kijken waar ik ben. Ik zie dat ik eigenlijk naast het pad loop en besluit ook om dus gewoon door te lopen en het pad zo te volgen en zo kom ik vanzelf weer op het pad. Dan staat er in het boekje steek de weg over maar dit kan helemaal niet want  het is een drukke weg. Maar toen zag ik een tunnel waar ik onder door kon dus daar onderdoor en toen stond ik weer op de route. Was ik wel even blij om hoor want ik was wel even goed de weg kwijt en kwam maar geen bordjes meer tegen. Maar gelukkig liep ik nu weer goed. Even goed lezen in het boekje waar ik nu zat en hoever ik nog moest, ondertussen even een berichtje naar mijn man gestuurd waar ik was en hoelang ik nog bezig denk te zijn als ik in Gieten aankom zodat hij mij daar weer kan ophalen. Ik loop lekker verder over zandpaden en smalle paadjes door de bossen die lekker slingeren heerlijk hoor.  Kwam nog langs een diep liggende waterplas en aan de andere kant de hoogte van het landschap. Dit is wel de Hondsrug en daar is het wel glooiend mooi gebied dat zeker. Op een gegeven moment moet ik weer onder een autoweg door en zie ik echt waar mijn man erover heen rijden op weg naar Gieten om mij op te halen. En vlak bij het eind loop ik over een fiets pad tussen de weilanden door en daar zie ik ineens mijn man weer voorbij rijden. Dus ik pak mijn telefoon en bel hem je moet terug ik zag je voorbij rijden hoor. Aan het eind van het fietspad stak ik de weg over en stapte bij mijn man in de auto. Dit was mijn eindpunt voor nu. Gieten, en hier word ik volgende keer weer heen gebracht om dan weer verder te lopen naar Borger. Ik loop altijd met Strava een app die de kilometers registreert ik had 21,7 kilometer gelopen. Maar iedere kilometer die ik loop geniet ik, het is heerlijk om te lopen, het is gezond om te lopen. Op naar het volgende traject Gieten - Borger. 


Hopelijk hebben jullie weer mee kunnen genieten van mijn wandeling op het mooie Drenthepad. Schipborg - Gieten. Ik heb zelf heel erg genoten van deze wandeling ik vond het een mooi traject. De ene is nou eenmaal mooier als de andere, maar deze vond ik zelf erg mooi. Wil je mijn andere blogs ook lezen van het Drenthepad dat kan natuurlijk hier onder staan alle links naar de trajecten.

Drenthepad Hooghalen - Beilen

Drenthepad Beilen - Ruinen

Drenthepad Ruinen - Havelterberg

Drenthepad Havelterberg - Diever 

Drenthepad Diever - Appelscha

Drenthepad Appelscha - Veenhuizen - Norg

Drenthepad Norg - Roden

Drenthepad Roden - Peizerwold

Drenthepad Peizerwold - Glimmen

Drenthepad Glimmen - Schipborg

Lees meer zonder reclame, word ook lid !