Een Pompon maken!

Een Pompon maken!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is weer herfst en dus veel meer binnen zitten en dus zoek je leuke dingen om te doen. Ik zit nu zelf met mijn voet omhoog omdat ik ben geopereerd aan mijn achillespees en dan is het ook wel leuk om iets te doen te hebben. Ik zat zo op de bank en dacht goh wat zal ik toch eens doen, en toen bedacht ik me dat ik lang geleden wel eens pompon had gemaakt met wol. He dacht ik dit is leuk dat ga ik doen! Dus ik heb een pompon gemaakt en heb er foto's van gemaakt en nu deel ik het met jullie zodat jullie misschien ook wel een pompon gaan maken.

Als je een pompon wilt maken dan begin je met het uitknippen van een rondje, en in dat rondje maak je weer een rondje. Dit knip je dan uit zo als op de foto hier naast. Gebruik stevig karton hier voor en maak er 2. Als je de rondjes hebt uitgeknipt leg je ze op elkaar en kan je gaan beginnen met wol er om heen te draaien.

Je kiest leuke kleurtjes wol uit waar je een pompon mee wilt maken. En dan neem je een stuk wol dit doe je dubbel want dan gaat het sneller want het gat moet helemaal dicht zijn aan het eind. 

Als het gat in het midden heel erg klein word gebruik je een grote naald om zo het gaatje zo nog kleiner te maken.

Als je denkt dat het gaatje zo klein is en je er niet meer door heen kan met je draad, dan begin je met knippen van de pompon.(tip neem een goed scherpe schaar) Je knipt zo helemaal rond aan de boven kant tot je bij het dubbele karton uitkomt.

Als je hem dan helemaal hebt open geknipt dan haal je de twee kartonnetjes een beetje uit elkaar zodat er een touwtje door kan. Deze trek je strak aan en legt er knoopjes in zodat het touwtje goed vast zit en de draadjes bij elkaar houdt.

En zo zit dan je pompon eruit. Je kan hem dan nog wat bij knippen zodat hij mooi rond is. En als je wil dat hij heel mooi pluist dan kan je hem een tijdje boven stoom houden.

Als je een grote pompon wil maken knip je een groot rondje, wil je een niet zo grote pompon maken dan maak je een klein rondje met ook een klein gaatje. Deze pompon was wel beetje groot hoor dan moet je wel flink knippen.

Maar het is een leuk tijds verdrijf.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat deed ik altijd met mijn zusje! Leuk zeg, maak je meerdere kleuren en hang je ze voor het raam ofzo?
| 09:49 |
Nee hoor heb er 1 gemaakt
| 12:20 |
Dat vind ik wel grappig en vrij eenvoudig om te maken lijkt me!
| 00:56 |
Is inderdaad niet moeilijk maar knippen pffff
| 09:45 |
Ja, dat geloof ik wel, haha!
| 11:53 |
blijft erg leuk om te doen :-)
| 20:57 |
Ja klopt
| 20:59 |
Wel eens op de basisschool gedaan. Leuk om dit te zien
| 16:30 |
Het was ook leuk om nu weer te doen.
| 16:59 |
ik kan het nog dromen!! Hoewel het denk 45 jaar geleden is dat ik ze voor het laatst gemaakt heb.
| 16:30 |
Het was voor mij ook lang geleden maar geen 45 jaar want toen was ik baby ;-)
| 16:59 |
gelijk met mijn dochter ongeveer. Zij is uit 1970.
| 17:03 |
Ikke uit 1972, mag ik jou vragen hoe oud jij bent
| 18:55 |
ik word met de kerst 73. Dus ja ik had dus dik jouw moeder kunnen zijn. Mijn zoon is net 50 geworden. :-)
| 23:04 |
Als mijn moeder nog had geleefd was ze afgelopen mei 74 jaar geworden, maar ze is helaas maar 44 jaar geworden.
| 18:56 |
ohhh meis toch dat is toch veel te jong. Voor je moeder en voor jou om haar al te moeten missen.
| 20:21 |
Ja was het ook en mis haar ook nog vaak
| 08:59 |
dat begrijp ik ja. Mijn moeder is bijna 99 geworden en ik mis haar ook vaak hoewel dat pas 3 jaar is. Mijn schoondochter was een vaderskind en die heeft zij ook vroeg verloren zij heeft in Fred een nieuwe vader gevonden. Zo leuk joh die 2 samen. wij kunnen ook heel goed samen ik heb wat zij bij haar moeder miste. Toen zij zwanger was informeerde ik steeds en zeker als ze voor controle was geweest. Wij gingen samen shoppen en haar moeder vroeg nooit wat. Zij was dat helemaal niet gewend en nog doen we heel veel dingen samen. Ik moest oppassen nooit haar moeder. Ik moet zeggen dat ik heel blij ben met mijn schoondochter.
| 15:05 |
Ik heb dat ook gemist toen ik ging trouwen en kids kreeg en heb geen schoonmama dus eenszaam alles alleen ontdekken
| 20:07 |
ook geen schoonmoeder dat is echt heel triest. Ik moet zeggen dat toen ik kids kreeg heb ik het ook zelf uit moeten vinden. Ik was 7 mnd toen Fred overgeplaatst werd naar Duitsland. Tja geen telefoon in die tijd nog totaal geen kennissen en kraamhulp deden ze niet aan in Duitsland. We zijn wel gelijk volwassen geworden moet ik zeggen.
| 20:23 |
Wij zijn ook gelijk heel volwassen geworden we hebben beiden geenouders meer dus is niet makkelijk geen ouders en geen schoonouders, maar we moeten door
| 20:33 |
ja zeg dat we moeten door. Na 10 jaar kwamen wij weer in Nederland en hadden toen natuurlijk weer onze beide ouders.
Maar jeetje zeg jullie allebei geen ouders meer. Echt op elkaar aangewezen en mogelijk ook een hechtere band hierdoor.
| 21:44 |
Ja klopt wij zijn 27 jaar getrouwd en we zijn echte maatjes we hebben ook al veel mee gemaakt en maken nog steeds veel mee maar we houden nog steeds van elkaar ondanks moeilijke tijden.
| 10:32 |
super hoor heel fijn voor jullie. Hoop dat je mijn goede voorbeeld mag volgen ruim 52 jaar al!!
| 14:37 |
Daar ga ik wel voor ;-)
| 17:25 |
(L)
| 18:58 |
Leuk zo'n pompon! Altijd goed om die weer onder de aandacht te brengen,kan je zoveel mee maken! ;)
| 14:58 |
Klopt helemaal, je mag deze blog delen hoor ;-)
| 15:44 |
Leuk en goed uitgelegd
| 12:54 |
Dankjewel.
| 13:30 |
Vroeger ook wel gedaan, best leuk om te doen :-)
| 12:50 |
ja is ook leuk om te doen.
| 13:30 |
Leuk wol werkje heb je gemaakt .
| 12:23 |
Dankjewel, voor je reactie.
| 12:29 |
Mooie duidelijke blog met leuk resultaat!
| 12:16 |
Dankjewel, voor je complimenten.
| 12:29 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen