Rechts handig,Links handig of twee handig?

Rechts handig,Links handig of twee handig?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wat ben jij rechtshandig of linkshandig of kan je met beide handen alles goed?

Ik zit nu 2 week met mijn rechter arm in de sling ivm schouder operatie en moet nu dus alles met links doen. Maar ik ben voor een groot deel toch echt rechts, schrijven doe ik wel met links. Een gek voorbeeld ik poets altijd mijn tanden met rechts maar...... nu dus met links en ik vind het maar raar hoor. Of neem nou eten ik zelf eet altijd met mes en vork, nu word alles voor me gesneden en schuif ik alles naar binnen met links. S'morgens eet ik lekker bakje yoghurt met appel en honing en kaneel word ook voor me klaar gezet en dan begin ik te lepelen met mijn linkerhand hihihi het is echt heel vreemd hoor. Maar tegen de tijd dat ik met rechts weer alles mag doen (duurt nog even) dan ben ik vast 2 handig ;-)

Rechterhand ....

Linkshandig.....

Ik ben benieuwd wat jullie zijn Links handig of rechts handig?Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Rechtshandiger kan ik haast niet zijn
wat vervelend dat je weer  geopereerd moest worden, sterkte
| 09:31 |
Nee hoor dit is van vorig jaar maar is gedeeld in een andere blog vandaar dat die weer boven aan komt.
| 09:32 |
gelukkig maar..k maakte mij al zorgen
| 09:45 |
hoeft niet hoor mijn rechter schouder is helemaal hersteld gelukkig ik kan er alles weer mee en voor de operatie vorig jaar al jaren niet, had het jaren eerder moeten doen. maar als komt wanneer het nodig is ;-)
| 13:22 |
dat zeg ej heel erg goed, besef ik ook met veel..alles komt op de juiste tijd..fijn te horen
| 14:27 |
Ben linkshandig geboren maar men heeft me toen ik begon te leren schrijven 'afgeleerd' om met mijn links hand te schrijven. Ik heb het al een paar keer in mijn leven voorgehad dat wegens breuk/operatie mijn rechterarm onbruikbaar was. Dan zag ik dat na een heel korte periode ik weer heel vlug mijn linkse hand kon gebruiken om te schrijven. Voor het tekenen gebruik ik zelfs beide handen. Voetballen kon ik ook met beide voeten alhoewel best links. Ik ben daar een tijdje boos om geweest dat men dat op jonge leeftijd toentertijd probeerde af te leren, maar besef nu dat dit eigenlijk nooit echt is afgeleerd. 'Ambidextrie' of tweehandig is heel 'handig' op sommige momenten. :-)
| 09:06 |
Ja vroeger werd dat afgeleerd he, mijn moeder was links en mocht ook niet links schrijven, maar ze was volledig links. Zelf doe ik veel links maar ook rechts best handig
| 09:29 |
ik ben rechtshandig maar omdat mijn linkerschouder niet veel kan doe ik wel steeds meer dingen links.
| 21:51 |
Ja dan pas je je aan he
| 09:30 |
ja je moet wel!!
| 15:56 |
Precies, gelukkig kan ik met beide armen weer alles
| 21:22 |
heel fijn ja. Gaat um bij mij niet meer worden.
| 22:01 |
Ik ben zelf rechtshandig. Super rechts zelfs.  Toch heb ik mezelf aangeleerd om veel dingen links te doen. Dat moest noodgedwongen toen mijn rechterhand tijdelijk was uitgeschakeld. Ik heb trouwens net een artikel geschreven over linkshandige basgitaristen. Past mooi bij jouw verhaal. Je vindt het via de volgende link bit.ly/2rbgYyT. 
| 16:13 |
Misschien wil je mijn link erbij plaatsen, plaats ik jouwe nog in deze blog ;-) elkaar helpen toch!
| 17:36 |
Is gebeurd! Zie de link onderaan het artikel!
| 18:13 |
Dankjewel, zo helpen we elkaar.
| 19:08 |
Lijkt me lastig om alles met de andere hand te moeten doen!

Ik ben zelf rechtshandig, maar ik schrijf ook veel met links. Als ik iets snel moet doen, bijvoorbeeld een toets moet maken, dan doe ik dat met rechts. Maar soms als er aantekeningen gemaakt moeten worden tijdens de les of ik moet en formuliertje invullen, dan doe ik dat met links omdat m'n linkerhand dan begint te 'zeuren'
| 11:00 |
Goh wel handig als je met twee handen kan schrijven ik schrijf links en verder doe ik alles recht
| 11:17 |
Ik ben linkshandig!
| 21:28 |
;-)
| 21:28 |
Heel rechtshandig, en toch hoor ik wel dat ik soms 2 linker handen heb... hééél apart...
| 22:05 |
Hahahahaha ja ik ken het grappig :-)
| 22:06 |
Ik was links in mijn eerste leeftijdsjaren, men heeft me dan leren rechts schrijven. Sommige zaken doe ik rechts, de meeste links, maar bijvoorbeeld tekenen en kleuren kan ik met beide handen. Ooit toen mijn rechterhand in het gips moest, probeerde ik die tijd met mijn linkerhand te schrijven en na een paar dagen kwam dit weer heel goed op gang na meer dan veertig jaar. :-)
| 14:42 |
Bijzonder he hoe dat dan gaat
| 22:00 |
idd :-)
| 09:52 |
Zo rechtshandig als de pest.
| 16:26 |
hihihi goed hoor ;-)
| 16:40 |
Mijn ouders zijn beide rechts ( mijn vader was links maar vroeger moest je recht zijn dus werd hij dat)
Alle 5 kinderen van mijn ouders zijn links!!
Mijn 5 kinderen zijn weer rechts!( tenminste m'n tweeling is nog klein maar lijken rechts te zijn)
Ik vind het wel bijzonder!
| 23:12 |
Het is ook best bijzonder
| 08:33 |
Ik doe veel met rechts, eigenlijk te veel en moet voor mezelf gaan aanleren het nodige met links te gaan doen, ivm overbelasting van de rechterarm...
| 11:33 |
dat word voor jou dus echt oefenen suc6
| 11:54 |
Yep...
| 12:05 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen