×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Day 1  #19/03/2017

Day 1 #19/03/2017


SUNDAY

Het is zondag, en je wilt vooral lui zijn. Je wilt geniet van de dag, omdat je op maandag terug moet beginnen met werken. Wat ik voor werk doe ? Wel , ik werk in een callcenter.

Ik werd deze ochtend wakker, maar wou vooral niet opstaan. Zeker nog een uur ben ik gwn blijven liggen, liggen staren naar het plafond. En dan in tussentijd bezig zijn met mijn gsm. De meeste kennen het wel , dat gevoel.

Ik ga naar beneden , en men vriend heeft men koffie al reeds klaargezet. Ik begin goedgezind aan mijn ontbijt (boterhammen met choco). Daarna begint het al wat woeliger te worden, en ervaar ik plots weer alles negatief.

Op een gegeven moment zeg ik tegen mijn vriend dat ik heel de dag het liefst met hem in de zetel zou zitten, waarop hij zei: '' ja schat, er moet nog vanalles gebeuren''. Ik dacht : '' hij wil gewoon weer niet bij mij komen zitten, dat zal het wel zijn''. En dan beginnen de spanningen zicht op te bouwen. 

Op een gegeven moment zegt hij tegen mij: '' ge zou beter die mand eens uitleggen boven met uw kleren in, daar zijt ge zelf te tam voor! ''

Voel je het ook al komen? Ik reageerde: '' ah zo dus ge vind mij tam? 't is goe!'' en ik blokkeerde. Vervolgens stormde ik naar boven en leegde de mand, en begon te huilen. Ik dacht heel de tijd bij mezelf dat ik niets goe kon doen, ik werk in de week en wil gewoon genieten van de rust.

Ik ga huilend naar beneden met de vuile was die ik van boven terug mee neem en zeg:'' Ik vind da echt beledigend dat je mij tam noemt! Ik werk verdorie een hele week''. Waarop hij anders reageerde dan ik verwachte. Hij zei : " Ik doe hier zeker niets in de week.'' Maar ik vind dat persoonlijk helemaal anders. Hij werkt niet in de week, waardoor ik het niet meer dan normaal vindt dat hij wat meer doet in het huishouden dan mij. 

Uiteindelijk heeft hij toegegeven dat het verkeerd zat en hebben we samen naar netflix gekeken, waarin ik een hele dag kan verzuipen als het moet en kan. Ik kan vele seizoenen achter een kijken, het mooie eraan is dat je dan niet meer hoeft stil te staan bij het dagelijkse leven.

Voor iemand anders zou dit een akkefietje zijn , maar voor iemand met BPD (borderline personality disorder) komt dit veel harder binnen, wat niet gemakkelijk is voor de tegenpartij. Hij zegt vaak dat hij moet wikken en wegen, en als ik het achteraf bekijk, is dat effectief ook zo. Op dat moment slaan men hersenen op hol, en beginnen ze alles slecht te denken, waardoor ik mezelf niet meer in de hand heb. Vervolgens sla ik toe en begin ik te huilen.

Uiteindelijk is de dag wel goed gekomen, maar in men hoofd blijft het wel hangen.


Zo mensen dit was dag 1 , morgen ben ik er weer
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties