×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
My old piano

My old piano


Daar stond hij, eenzaam en verloren in een hoek van de kamer.
Een laagje stof op de ivoren toetsen, de vleugel, en ook op de pedalen.
Geen ranke vingers die hem nog aanraken. Een relikwie uit vervlogen tijden. Uit gelukkige tijden.

Slechts één iemand bespeelde het stijlvolle instrument. Ik zie het nog voor mij alsof het gisteren was.
Zij zat daar, geconcentreerd, bijna in trance terwijl haar sierlijke handen liefdevol over het klavier gleden. Snel, behendig, beheerst. Vol passie , vol liefde. Symbiose van mens en instrument. Muziek die in mijn hart kroop, mij niet meer losliet. Uren kon ik blijven luisteren, kijken, stilzwijgend, vol bewondering. De piano kwam tot leven als zij speelde .

Een magisch schouwspel dat zijn weerga niet kende. Hun klanken brachten mij in vervoering. De zevende hemel.
Ik lachte, zij straalde, de piano blonk. Een onafscheidelijk trio. We vonden elkaar in de klanken ontstaan uit wederzijdse liefde. De kamer was gevuld met muziek. Mijn hart was gevuld met eem ritmische melodie , en liefde, voor haar .

Alles werd herleid tot dat ene moment, waarop zij de piano bespeelde, en mijn gevoelens. Even leek er niets anders te bestaan. Het was alsof de tijd stil stond.
Maar de tijd blijft niet stil staan , voor niemand. Zo ook niet voor ons.
Op een dag was ze weg. En nu staat hij daar in de hoek, eenzaam en alleen, onder een steeds dikker wordende laag stof. De ivoren toetsen vergelen. De zwarte vleugel verbleekt. De goudkleurige pedalen glanzen niet meer. Geen geluid. Geen muziek. Geen pianiste.

Mijn hart is als de oude piano, bedekt onder een laagje stof, hopend op een nieuwe pianiste , die het stof zal wegvegen, ranke vingers die de toetsen strelen, liefkozen, en weer tot leven zal brengen. En opnieuw zal de kamer gevuld zijn met muziek.
Een nieuwe partituur genaamd; concerto per amore, in D.

 Ingrid Tips en meer
Naast dat ik ook denk aan het nummer van Diana Ross, denk ik ook aan een app: Piano Tiles 2 wat mijn zoon speelt op mijn telefoon. Allerlei klassieke nummers staan daar op en kan men vrij spelen.
21-04-2016 15:54
21-04-2016 15:54 • Reageer