×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn dag

Mijn dag


Vandaag weer even een dagboek-verhaaltje.

Rond half 9 ging mijn wekker na een heerlijke nachtrust. Zonder het bewust mee te maken hebben ik mijn wekker weggedrukt, maar gelukkig op snooze! 10 minuten later ging de wekker dus nog een keer en hier werd ik gelukkig wel wakker van. Snel mijn bed uit, sportkleding aan, tandenpoetsen en naar beneden.
Beneden lagen de honden nog lekker onder een warm dekentje te slapen, ze lagen zo lekker dat ze niet eens gedag kwamen zeggen.
Ik aaide even over hun bolletje en zei dat ze lekker door konden slapen. Mijn standaard ochtendritueel kon beginnen. Ik gooide de gordijnen open en zag tot mijn verbazing dat alles wat bevroren was. (ohneee, nu moet ik dadelijk de autoruiten krabben!)

Ik pak een energy-drankje, mijn medicatie en mijn sigaretten en ga buiten op onder het afdak zitten. Gelukkig heb ik hier altijd een lekker warm dekentje liggen, dus hier verstopte ik me grotendeels onder. Nadat ik mijn medicijnen heb ingenomen en mijn sigaret op heb moet ik ALTIJD naar de wc.

Ik zal de details van de wc even besparen, maar ben daarna weer even buiten gaan zitten. Ondanks de kou vind ik het heerlijk om buiten, met mijn dekentje, wakker te worden. Na nog een sigaret zag ik op mijn telefoon dat ik moest gaan. Ik moest namelijk om 10.00u bij Het Rughuis zijn, en ik moet nog krabben!

Ik pak mijn spullen, en loop de voordeur uit. Het lijkt erop dat krabben niet nodig is, dus ik voel even aan de beslagen ramen. Nee, gelukkig. Het is vochtig, maar niet meer bevroren. Ik vervolg mijn weg naar het rughuis.
Het is druk op de weg, en het lijkt alsof iedereen deze ochtend op zijn dode gemak rijd. Rij toch door mensen! Je mag hier niet voor niks 50!
Met mijn muziek aan, al meezingend, kom ik aan bij het rughuis. Zoals altijd; veeeeeeeel te vroeg!

De fysio begint met vragen hoe het gaat, aangezien ik vorige week zo'n hoofdpijn had. Ik vertel dat ik een nieuwe pijnplek in mijn rug heb ontdekt, en dat ik bang ben er nog een hernia bij te hebben. Hij stelde me gerust door te zeggen dat mijn rug gewend raakt aan het 2x per week intensief trainen, en doordat ik vorige week niet kon trainen komen dan al snel mijn klachten weer terug. Het trainen werkt dus goed!
We hebben besproken dat ik alleen ga trainen, en wanneer er iets is ik altijd naar hem toe kan komen.

Daar gaan we dan, op de fiets. Eerst 6 minuten op level 10, dit noemen ze de warming-up fase. Daarna 10 minuten op level 12, ook wel de indurance 2. Vervolgens 6 minuten op level 10 voor de cooling down.
Ik merkte goed dat ik een week ziek was geweest, ik zweet me kapot op dat ding. Niet aanstellen, gewoon doorgaan.
Na 22 minuten fietsen, moet je even 5 minuten ontspannen op een matje gaan liggen. Dit is om je lichaam te vertellen dat je de actieve fase hebt gehad, en dat hij nu weer in rust mag. We hebben tijdens zo'n training allemaal een band om die onze hartslag en ademhaling bijhoud en dit is zichtbaar op een groot scherm. Adh daarvan geeft het scherm dan ook weer of je lichaam in rust is.

Genoeg gerust, tijd voor de David Back-line apparaten. Het eerste apparaat is een hel voor mijn rug. Ik moet daarop 3x 25 keer met mijn rugspieren een balk wegduwen. De eerste 25 keer voelde ik me nog goed, maar de laatste was een verschrikking. Ik kon niet meer opstaan, zo'n pijn had ik. Even tot rust komen en dan door naar de volgende.

*trainen, trainen, trainen*

Eindelijk klaar! Nu snel naar de auto en naar de drogist voor mijn neusspray-verslaafde vriend. In de auto zie ik opeens allemaal bloed overal zitten, bovenop het raam, op het stuur. Ik controleer mezelf maar zie nergens wondjes, was ik dan vanmorgen zo slaperig dat ik dit nog niet gezien had?
Opeens bedacht ik me dat mijn vriend gister vertelde dat zijn bloedblaar was opengesprongen in de auto en dat alles onder zat. Aangezien hij mij nogal graag op stang jaagt geloofde ik hem niet, maar hij maakte deze keer duidelijk geen grapje. "Bah engel, aan jou de taak om dat zelf straks op te ruimen als ik thuiskom!", sms ik hem. Ik kreeg direct reactie terug dat hij het helemaal was vergeten.

Neusspray gehaald en door naar huis. Thuis snel gedoucht, en omgekleed. Kom ik beneden ligt er een brief van post-nl in de bus. Er is een pakketje voor mij bij het post-nl punt afgegeven, moet ik dus weer die kant op. Nou dat doe ik straks wel hoor. Heb daar nu dus echt geen zin in.
Ik lig nu lekker op de bank met mijn laptop op schoot. Zoekend naar een restaurant die open is met oudjaarsdag, en ook nog dichtbij de efteling ligt.


Mijn hondjes liggen lekker de snurken op de bank, maar aan de oren te zien houden ze mij wel in de gaten. Onze Dex heeft namelijk van die grote bulldog oren die meedraaien met het geluid, soort radars.
Wat zouden die honden eigenlijk denken nu ze me hier zo zien liggen? Zouden ze denken: wanneer mogen we mee? Och daar ligt het weer, doet ook niks anders heel de dag. Wanneer komt 'papa' thuis? Krijgen we nog iets lekkers? Ik zou niet weten wat die honden heel de dag denken, maar soms kijken ze me super lang in mijn ogen aan met een blik van: Hallo, ik wil...(vul zelf maar in).
LWAlmanak
Druk dagje gehad dus...
21-12-2016 18:15
21-12-2016 18:15 • Reageer
Spourieloekie
Tja ken dat gevoel ... :)
21-12-2016 18:08
21-12-2016 18:08 • Reageer
johan_jongedijk
Ja dat doen hondjes het liefst zo weinig mogelijk en dan jij druk druk en nog eens druk
21-12-2016 16:47
21-12-2016 16:47 • Reageer