10 Dingen die ik nog wil Bereiken op het Gebied van Duurzaamheid

10 Dingen die ik nog wil Bereiken op het Gebied van Duurzaamheid


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Ik ben al lekker bezig. Ik ben minimalist, heb dus weinig spullen, en wat ik koop, koop ik tweedehands. Ik scheid al mijn afval trouw, rijd een zuinige auto, douche kort, gebruik geen verwarming, haal de groenten uit eigen moestuin, repareer in plaats van te vervangen, maak o.a. mijn eigen wasmiddel en ga zo maar door. Het gaat goed, en het voelt fijn. Maar ik wil graag meer doen. Dit zijn de dingen die ik graag wil, om mijn leven verder te verduurzamen.

 1. Ik wil graag een grotere, meer zelfvoorzienende moestuin. Ik haal nu al grote hoeveelheden groenten uit de tuin, maar ik zou zoveel willen verbouwen dat ik er, o.a. door middel van wecken en inmaken, het jaar bijna geheel mee rond kan. Langzaam maar zeker breidt de moestuin zich uit, dus we gaan de goede kant op!
 2. In navolging van nummer 1; ik zou graag goed willen leren wecken en inmaken. Ik heb dit nog nooit gedaan, en ik zou het zonde vinden als er goed voedsel verloren gaat door verrotting, omdat ik het niet goed doe. Echt iets om me in te verdiepen!
 3. Regenwater opvangen in een regenton, dat zou toch veel prettiger werken dan in de losse emmers die nu in de tuin staan, en die behalve water ook blaadjes, beestjes, slakken en wat al niet meer opvangen. Ik gebruik het regenwater nu bijvoorbeeld om mijn moestuin mee te bewateren, maar als ik een grote regenton zou hebben, zou ik veel meer kunnen met dat water. Dus als ik een keer een goede tref op Marktplaats....
 4. Het is om je kapot te schamen, maar ik heb nog steeds geen waterbesparende douchekop. Wel een douchetimer, dus ik doe wel iets, maar niet genoeg. Ik zit in een dilemma; ik wil geen nieuwe spullen kopen, alleen maar tweedehands, maar een waterbesparende douchekop kom je niet zo vaak tweedehands tegen. En ik weet niet wat duurzamer is; een nieuwe kop kopen, of een niet besparende kop gebruiken....
 5. Ik rijd een fijne, compacte, zuinige auto. Maar het is een kleine middenmaat. Ik zou nog zuiniger kunnen gaan rijden, door een nog kleinere en lichtere auto aan te schaffen. Maar; deze doet het nog prima. Ik heb daarom besloten te wachten met het aanschaffen van een nieuwe, tot deze 'op' is. Daarna komt er een inie-minie autootje.
 6. Ik wil graag meer planten in huis. Dit is niet zozeer duurzaam (alhoewel iedere plant er eentje is om onze lucht te zuiveren), maar wel natuurlijk, en ik zou graag meer groen in mijn huis hebben. Aangezien ik geen spullen wil, is dat misschien een goed idee om tegen die tijd voor mijn verjaardag te vragen!
 7. Langzaam maar zeker wil ik toch echt steeds meer plaatselijke producten gaan kopen. Omdat het de plaatselijke ondernemer ondersteunt, maar ook omdat je dan kunt zien waar je voedsel vandaan komt. Het heeft niet de halve wereld overgevlogen, dus nog een stuk duurzamer ook (als je natuurlijk kiest voor verpakkingsvrij en biologisch). De meeste producten kan ik mijn landelijke omgeving binnen fietsafstand vinden; zuivel, vlees, eieren, fruit, aardappelen en groente. Ik wil steeds meer verdiept raken aan wat er regionaal te koop is.
 8. Ooit, als ik me heel goed heb ingelezen, zou ik heel erg graag mijn eigen kippen willen houden. Ik vind dat dit niet iets is dat je in een opwelling moet doen, dieren zijn levende wezens en ik wil eerst heel goed weten waar ik aan begin. Maar eieren die je eigen kipjes je geven, kipjes die je groen afval opeten, het lijkt me heerlijk! 
 9. Iets wat ik nu nog heel erg moeilijk vind, is het geven van tweedehands cadeaus voor een verjaardag of iets dergelijks. Er heerst toch een soort taboe op. Al was mijn vader als een kind zo blij toen ik in een kringloopwinkel een missend boek voor zijn collectie had gevonden die die voor zijn verjaardag gaf. Maar veel Kringloopwinkels hebben ook cadeaubonnen; een goed alternatief! 
 10. En dan; ik hoop dat ik ooit moeder mag worden en thuis zal worden in het zo duurzaam mogelijk opvoeden en grootbrengen van mijn kroost. Wasbare luiers en billendoekjes, tweedehands speelgoed, duurzame partijtjes; er ligt nog een hele wereld open om te ontdekken. Ik kan niet wachten!

Wat wil jij nog bereiken op het gebied van duurzaamheid? Ik hoor het graag van je! Inspireer me! 

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". Beoordeel


private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen