10 Dingen Die Gratis te Krijgen Zijn - #Bezuinigen #Besparen

10 Dingen Die Gratis te Krijgen Zijn - #Bezuinigen #Besparen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Bij mij is de minimalistische lifestyle in eerste instantie mede ontstaan omdat ik bang was mijn baan te verliezen en ik veel geld wilde besparen, ik wilde bezuinigen en ik wilde spullen weg doen zodat ik die kon verkopen en ze geld zouden opleveren. Ik verloor uiteindelijk mijn baan niet, maar ik ben nog steeds enorm gepassioneerd over minimalisme. Het heeft me heel anders naar dingen doen kijken. Omdat voor mij een sobere levensstijl en minimalisme hand in hand gaan, ben ik ook veel minder geld gaan uitgeven en vond ik manieren om aan bepaalde zaken nooit meer geld uit te geven. Ik ga deze zaken met je delen, misschien kun jij er ook een hoop geld mee besparen.

1. Vuilniszakken: ten eerste probeer ik zo min mogelijk afval te creeren, ten tweede probeer ik het afval dat ik wel heb zoveel mogelijk te scheiden en te recyclen, de derde heb ik een composthoop. Pas als ik m'n afval daar niet kwijt kan, gaat het bij het restafval, en dat is maar heel weinig. Ik gebruik daarom bijna geen vuilniszakken. Ik heb meer dan voldoende aan de gemeentezakken die mijn gemeente ieder jaar op stuurt.

2. Mest: iedereen met een moestuin weet dat je deze eens in de zoveel tijd moet bemesten. Ik heb zelf paarden, en ik neem af en toe een emmertje mest mee om de moestuin te bemesten. Puur natuurlijke mest en hartstikke gratis. Mensen die zelf geen paarden hebben, hebben vast kennissen met paarden. Vragen staat vrij!

3. Kattenvoer:via deze site kun je regelmatig gratis kattenvoer-monsters aanvragen, van verschillende merken. Ik heb meer dan genoeg aan de proefmonsters en mijn poes eet genoeg en bijzonder gevarieerd. Alles wat ik binnenkrijg mix ik in een ton, zo verschilt haar eten bijna niets per dag; katten kunnen daar namelijk niet goed tegen. Goed mengen, dus!

4. Vaatdoekjes: toen ik aan het minimaliseren ben gegaan heb ik ook mijn handdoeken opgeruimd. De handdoeken heb ik in handzame vierkanten geknipt en deze ben ik gaan gebruiken als vaatdoekjes en keukenpapier. Het badstof is super absorberend, redelijk slijtvast en het kan goed heet gewassen worden. Als ze toch dreigen op te raken (ik heb een jaar geleden van twee badlakens geknipt, en heb er nog ruim de helft van over) zal ik gaan kijken op de Weggeefhoek. Regelmatig worden daar handdoeken aangeboden. Een keertje wassen op 90 graden, knippen, en je hebt weer een nieuwe voorraad.

5. Abonnementen op tijdschriften: ik ben al jaren een fervent lezer van het magazine LINDA., dat een ongelooflijke prijs heeft. Het is een prachtig blad, maar kost (uit m'n hoofd) zo'n 7 euro per exemplaar. Ik heb het allereerste tot en met het laatste nummer compleet, maar ik weiger 7 euro per blad te betalen. Eens per kwartaal struin ik het Internet af en koop ik de laatste drie uitgaves tweedehands, meestal via Marktplaats. In de meeste gevallen betaal ik inclusief verzendkosten rond de 6,50. Ik moet wat langer wachten, maar ik bespaar ruim 66% en heb toch mijn verzameling compleet. Ik betaal dus nooit meer aan abonnementen!

6. Maandverband: wasbaar maandverband is de oplossing. Of, als je liever tampons gebruikt, een menstruatiecup. Door eenmalig een uitgave te doen aan wasbaar maandverband en/of menstruatiecup, ben je van de maandelijkse kosten af. En het is nog veel beter voor het milieu ook!

7. Abonnement op televisie: ik betaalde maandelijks zo'n 30 euro om televisie te ontvangen. Tegenwoordig is alles terug (of zelfs live) te kijken via Internet, dus dit vond ik eigenlijk super onnodig. Maar om nou televisie te kijken op m'n laptop... Ik investeerde in een apparaatje dat AppleTV heet, heb mijn televisie opgezegd en stream via Internet en m'n AppleTV alles wat ik wil zien rechtstreeks op mijn prachtige 51" scherm. Televisie kijken zoals ik wil, en ik mis er helemaal niets aan.

8. Douchegel en shampoo: gadverdamme, ben ik dan zo vies? Nee! Ik was me regelmatig maar dat doe ik met een zelfgemaakt product. Veel goedkoper, het scheelt afval en chemische stoffen, en het wast net zo schoon!             

9. Wasmiddel: ik kook water, voeg per liter 15 gram geraspte zeep (en soms soda) toe, roer, laat afkoelen en staan tot het een dikke brij is, klop het los, gooi het in een oude wasmiddel-fles en ik heb voldoende wasmiddel voor een week of 6 tot 8. In de fles die je voor de witte was gebruikt, voeg je wat soda toe. Supergoedkoop, je kunt je eigen geur kiezen en het is milieuvriendelijker want je gebruikt minder verpakkingen en minder chemische stoffen. Win-win-win! Wil jij ook zelf maken? Kijk in onderstaande link!

10. Porto: niet helemaal eerlijk, want ik betaal er wel voor, maar door een account aan te maken op de site van PostNL en daar zelf je verzendlabels te printen, bespaar je per zending maar liefst 0,45.


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt. Ze woont samen met haar poes Sientje en haar kippen Annabel, Zarah en Coby midden in Nederland. Als fanatieke veganiste en minimaliste met een groen en duurzaam hart neemt ze geen blad voor haar mond.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? 

Wordt dan lid van haar Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (55 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Interessant voor wie zijn uitgaven wil terugschroeven. Die vaatdoeken van handdoeken maken, daar deed mijn moeder ook aan mee ! Ze was er ook heel bedreven in om spulletjes een tweede leven te geven !
| 17:36 |
Wat een leuke tips hé. Vooral die van het kattenvoer ! TNX
| 02:41 |
Heel handige tips. Maar de Linda zou ik in de bibliotheek gaan lezen, kun je altijd gratis naar binnen. En in de winter zit je er lekker warm. 
| 20:21 |
ja dat is een leuke plek om tijdschriften te lezen
| 22:19 |
handig artikel zo
| 20:05 |
Super interessant artikel, heel nuttig. Ik denk dat ik een paar dingen wel kan gebruiken ;)
| 20:08 |
interessant! na 2 ja minimaliseren en in kleiner huis gaan wonen in ander land, toch es tijd vr d waspoeder test 😉
yoo.rs/arcelinab/quickpost/minimaliseren-22-1523115897.html?Ysid=65454
| 16:50 |
Bedankt voor de vele goede tips!
| 15:17 |
Graag gedaan!
| 18:34 |
Ook dit zijn goede tips!
| 19:53 |
Bedankt voor de tips ga eens kijken op die site voor kattenvoer etc. :)
| 12:13 |
Ik heb al jaren 2 anderhalf liter flessen gevuld met water in de spoelbak vd wc scheelt 3 ltr per x doorspoelen reken maar uit je winst
| 17:09 |
Dat kattenvoer ga ik eens proberen.
| 22:45 |
Bedankt voor de tip
| 20:01 |
Dank je voor de tips
| 16:08 |
Zitten een paar goede tips bij!!
| 11:43 |
Kan je echt zo vaak kattenvoer krijgen?
Wist ik niet. Soms heb ik er wel eens eentje gevonden voor mijn vriendjes, maar niet zo vaak.
| 22:04 |
Jazeker, ik kom gemakkelijk het jaar rond! Creativiteit :-)
| 12:43 |
Zeket interesant ook
| 10:24 |
Dank je wel!
| 12:43 |
Ik raak steeds meer geinspireerd door jou
| 21:37 |
Goed om te horen!
| 12:43 |
Zitten een paar fijne tussen :)
| 12:22 |
Deze had ik gemist. Weer goede tips!
| 14:13 |
Mooie tips. Sommige dingen kunnen nog minimalistischer, want als je geen maandverband meer gebruikt dan produceer je ook minder afval en versturen per post is ook weer belastend voor het milieu. De menstruatiecup is een top uitvinding en veel mensen willen nooit meer anders. In begin even handigheid in krijgen. Wat betreft de shampoo zijn er mensen die helemaal geen shampoo meer gebruiken. De noo pooh methode. Sommige mensen gebruiken Aleppo zeep of azijn.
| 18:17 |
Zeet nuttige tips waar ik zeker gebruik van zal maken!
| 17:54 |
Dat zelfgemaakte wasmiddel vind ik een hele leuke tip.
Is je wasmachine er ook blij mee, geen problemen?
| 14:56 |
Absoluut geen enkel probleem! Als ik mijn handen op een proefmonster voor regulier wasmiddel kan krijgen, doe ik dat, en daar draai ik een kookwas mee. Nooit problemen, geen kalk (door azijn als verzachten te gebruiken), perfect! Kijk ook eens naar deze: yoo.rs/gmvdminimalism/blog/recept-voor-wol-wasmiddel-en-wasverzachter-1504540706.html
| 14:59 |
Leuke tips. Maar die 2 in 1 haar en douche die werkt niet voor mij. Maar die proefpakketjes doe ik bijvoorbeeld ook altijd wel.
| 17:29 |
Je kunt er tussenuit halen wat werkt voor jou. Veel succes.
| 17:37 |
Nr 1 snap ik niet. Ik woon in België en die zakken voor plastic afval (PMD dus) , zijn ze erg streng op.
Daar kan je niks instoppen wat niet mag of ze laten em gewoon staan.
Laat staan dat je daar de gewone afval kan in stoppen?
| 15:30 |
Jazeker hoor, en dan in de kliko. Geen probleem.
| 15:34 |
Bij ons hebben ze dus geen kliko. Zak buitenzetten dus. Als het niet de dure zak van de gemeente is, blijft die gewoon staan... Die zakken kosten heel veel geld.
| 16:01 |
Ik vind het echt een super leuke tips wat ik zelf niet aan gedacht had. Ik ga je volgen.
| 13:32 |
Leuk! En welkom!
| 13:36 |
Die van die vaatdoekjes vind ik een goede tip!
| 02:32 |
Leuk! Ga je het doorvoeren?
| 10:33 |
Ja, die voer ik door! Net als toilethanddoekjes, je kunt ook kleinere maken voor éénmalig gebruik en dan de was in.
| 10:44 |
Dat soort dingen doet mijn moeder al jaren, ik haal altijd nieuwe bij een goedkope winkel, Wibra bijvoorbeeld.
| 14:55 |
Ja, dat is een goeie! Eigenlijk kom ik nooit bij Wibra, moet ik toch eens doen; ze hebben ook goeie spullen.
| 17:04 |
Jazeker, mijn dochter werkt er ik kan het weten
| 17:37 |
Zeker! :-)
| 03:11 |
Hele handige tips!
| 22:38 |
Leuk! Dank voor je reactie!
| 10:33 |
wat een handige tips! zou je mij via pb een paar links willen sturen?
| 11:59 |
Dag Verena, waar ben je precies naar op zoek? Dan kan ik kijken of ik je kan helpen!
| 12:01 |
ik heb je een berichtje gestuurd!
| 12:06 |
goede tips , maar voor kattevoer heb ik er ook een, de kat wegdoen , scheelt je ook in voer.
| 12:46 |
Heb je wel eens Lush shampoo gebruikt? Dat is vaste shampoo in de vorm van een zeep. Ik doe er minstens een half jaar mee.
| 10:01 |
Erg leuk en handig om te lezen! ga de rest ook zeker lezen!
| 20:09 |
Leuk, veel plezier!
| 10:34 |
Goede tips, behalve de shampoo, want 2 in 1 is slecht voor je haar, maar als je dat niet uitmaakt is het goed.
| 20:04 |
Misschien is dat persoon of haarsoort verschillend? Ik heb behoorlijk levendig en glanzend haar :-).
| 10:34 |
Op de kappersschool heb ik geleerd dat haar en huid een verschillende ph-waarde hebben.
| 10:56 |
Zeer leuke tips allemaal
| 23:46 |
Dank je wel!
| 09:31 |
Leuke tips!
Kattenvoer en maandverband vraag ik ook vaak aan, maar krijg zeker niet genoeg binnen om nooit meer te hoeven kopen. Ben dan wel benieuwd waar je die besteld.
Zakken voor plastic hebben we hier niet en krijgen binnenkort een kliko daarvoor. Moeten dan restafval weg gaan brengen.
| 16:16 |
Welke zeep gebruik je voor het wasmiddel?
Thx voor de leuke tips
Groetjes, cindy
| 20:03 |
Graag gedaan! Omdat ik er niet voor wil betalen haal ik mijn zeep bijvoorbeeld op de Facebook-Weggeefhoek, vraag ik vrienden/familie zeepjes mee te nemen vanuit hotels op vakantie en/of vraag ik zeep voor mijn verjaardag. Dat laatste is vaak al niet eens nodig aangezien de eerste twee voldoende zeep opleveren voor een jaar.
| 20:06 |
Leuke tips, ik ga er zeker gebruik van maken!
| 13:08 |
Leuk, dank je wel voor je reactie!
| 14:31 |
Wat betreft vuilzakken en kattenvoer.
Hier is het zo dat er enkel specifieke vuilzakken (heel dure zelfs) worden meegenomen met de ophaling, de rest krijgt een "afgekeurd" sticker.
Hoe los je dat op?
En heb je me enkele links voor kattenvoer? xD
| 10:00 |
Je bent van Belgie, zeker? Geen idee hoe je dat zou kunnen oplossen, behalve minder afval creëren. En voor kattenvoer weet ik ook alleen Nederlandse links, eigenlijk.
| 10:03 |
Yup, België.
Ja dat probleem heb ik ook, heel vaak wanneer ik gratis staaltjes ergens van zie is het enkel voor NL...
| 10:19 |
de gemeente geeft gratis doorzichtige vuilniszakken , die kun je ook gebruiken, en de action verkoopt heel goedkope vuilniszakken en de plastic boodschappen tassen kun je ook als vuilniszak gebruiken, legio alternatieven volgens mij.
| 12:49 |
Euh gemeente geeft hier niets gratis hoor... buiten bij een geboorte, 1 rol xD
En behalve wanneer het de zakken van de gemeente zijn, mag je buiten zetten wat je wil, ze nemen het niet mee met de vuilkar.
Is inderdaad in België...
| 08:22 |
Maar dus wel in Nederland krijg je de doorzichtige zakken gratis , maar officeel mag je er alleen maar plastic , aluminium blikken, Yoghurt, dranken pakken etc. erin doen. Maar je kunt die zakken ook heel goed voor informele zaken gebruiken, Misschien is België niet zover maar in Nederland zijn die gratis.
| 08:58 |
België werkt wat betreft vuilophaling heel anders dan nederland.
Niets gratis dus ;)
| 13:42 |
Leuk geschreven. Bedankt voor je tips. Welke site kijk jij op om proefmonsters aan te vragen ? Mag via pb op Facebook of mail (metjekuiper@gmail.com)
| 14:32 |
Heel interessant. Ik ben eens op zoek geweest naar manieren om zelf wasmiddel te maken, jouw manier stond daar niet tussen, maar die ga ik nu uitproberen.
| 10:44 |
Leuk! "GMVDMinimalism is een jonge vrouw die met veel plezier schrijft over besparen, minimalisme, bezuinigen, consuminderen en ontspullen. Daarnaast is zij gek op haar poes Sientje en haar twee paarden, Opa Paard en Oma Paard. Je kunt haar volgen onder de naam GMVDMinimalism op Facebook en hier op Yoors."
| 10:03 |
dat klinkt heel gezellig
| 01:34 |
Die porto ga ik uitzoeken!
| 23:44 |
Goed zo!
| 05:22 |
Goed bezig zeg!
| 11:35 |
Dank je wel, heb een fijne dag!
| 13:46 |
geweldige tips dankjewel
| 11:33 |
Jij bedankt! Fijne dag!
| 13:47 |
Supertips !!

Binnenkort mag Postnl opnieuw de prijzen voor postzegels verhogen, dus "met labels printen" tel uit je winst !!!
| 11:21 |
Het is te gek voor woorden, toch? Niet te geloven hoe de porto-kosten zijn gestegen in de afgelopen jaren. Dank je wel voor je reactie.
| 13:47 |
Gedeeld voor je!
| 10:07 |
Heel fijn, dank je wel!
| 13:47 |
Ik ben gelukkig niet de enigebdie maanverband en tampons enz.van internet gratis bestel. Heerlijk die gratis sites
| 05:18 |
Inderdaad :-).
| 05:26 |
Dat van de vuilniszakken, daar bof je maar mee! Hier in België moet je in elke gemeente dure zakken kopen en heb ik het goed getroffen ...één van de duurste gemeenten ... ga nu even zitten! Wij betalen 38€ voor een rol van 20 zakken. We proberen zo weinig mogelijk in de restfractie te gooien, met een gezin van 5 is dat niet altijd evident. Gelukkig zijn er handelaars waar je 1 zak kan kopen want die 38€ kan je niet altijd ophoesten. Zoveel mogelijk winkels zonder verpakking, markten, een eigen moestuin, een composthoop ...
| 22:32 |
Wat een idioot gedoe! Krijg je dan niet veel illegale stortingen van vuil?
| 13:48 |
Inderdaad ... dat heb je goed gezien!
| 20:52 |
af en toe naar Nederland rijden , de gratis afvalzakken gaan halen, bij de action afvalzakken kopen en in België weer verkopen. Maar niet verder vertellen.
| 12:51 |
Handige tips vooral die porto
| 17:53 |
Graag gedaan, doe er je voordeel mee!
| 13:48 |
Toppp Handige tips
| 15:13 |
Dank je wel voor je reactie!
| 13:48 |
Graag gedaan en jij ook weer bedankt
| 14:03 |
Dat zijn al handige tips!
| 15:07 |
Dank je wel voor je reactie en heb een fijne dag!
| 13:49 |
Dat heb je heel slim aangepakt. Deel 2 is welkom!
| 13:33 |
Dank je wel voor je reactie.
| 13:42 |
Dankjewel, een nuttig blog!
| 11:18 |
Goed zo! Dank je wel voor je reactie.
| 13:42 |
Wat een fijne tips!
| 10:41 |
Dank je wel!
| 13:42 |
Dat zijn slimme tips
| 23:50 |
Dank je wel voor je reactie! Leuk om te horen dat je er iets van hebt opgestoken!
| 00:48 |
Leuke Blog. Ik zou zoiets niet kunnen doen doordat mijn kat een voedsel allergie heeft. Toch erg nuttige tips, ik ga hem delen :-)
| 22:37 |
Dank je wel voor je reactie!
| 00:48 |
Prima blog.
Hier (Portugal) hebben ze bij de grote supermarkten leestafels staan, daar lezen mensen tijdschriften die in de rekken te koop staan.
Ik heb een hekel aan handdoeken van een ander, sorry zit in mijn hoofd, net als sokken en onderbroeken, kleding heb ik geen probleem mee.
| 22:34 |
Ik heb hetzelfde met sokken, onderbroeken en beddengoed. Maar handdoeken die ik als vaatdoeken ga gebruiken heb ik geen enkele moeite mee als die tweedehands zijn, maar ieder heeft zijn eigen grenzen. Dank je wel voor je reactie!
| 00:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen