Voor Deze Dingen Hoef Je Nooit Meer Te Betalen - #Bezuinigen #Besparen

Voor Deze Dingen Hoef Je Nooit Meer Te Betalen - #Bezuinigen #Besparen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zoals ik in de eerdere delen al vertelde is het minimaliseren bij mij in eerste instantie ontstaan omdat ik bang was mijn baan te verliezen en ik veel geld wilde besparen. Ik verloor uiteindelijk mijn baan niet, maar ik ben nog steeds enorm gepassioneerd over minimalisme. Het heeft me heel anders naar dingen doen kijken. Omdat voor mij een sobere levensstijl en minimalisme hand in hand gaan, ben ik ook veel minder geld gaan uitgeven en vond ik manieren om aan bepaalde zaken nooit meer geld uit te geven. Ik ga deze zaken, net als in de eerdere blogs, met je delen, misschien kun jij er ook een hoop geld mee besparen. Welkom bij deel 3!

1. Kladblokken: sinds ik mijn administratie heb gedigitaliseerd, en ik plots met een enorme berg oud papier zat, maak ik mijn eigen kladblokken. Vouw alle eenzijdig bedrukte a4-tjes een voor een dubbel, stapel ze op met de open kant dezelfde kant op, perforeer aan de open zijde, en bindt de papieren met een lintje, elastiek, tie-wraps of iets anders dat je bij de hand hebt, via de gaatjes vast. Ik maak ze zonder kaft, maar ook daar zijn mogelijkheden voor! Niemand kan dat uitleggen als zero-waste-goeroe Bea Johnson: KLIK!

2. Batterijen: ik heb eenmalig voor mijn verjaardag een set oplaadbare batterijen gevraagd inclusief multi-oplader, en ik kan mijn batterijen nu keer op keer opnieuw gebruiken. Scheelt dus een hoop geld, maar is ook nog eens veel beter voor het milieu! 

3. Zaad voor de Moestuin: toen ik eenmaal door had hoe de plantjes groeien en wat ik het liefste at uit de moestuin, begonnen mijn zaadjes op te raken. Via Internet leerde ik snel hoe je zorgt dat je van je huidige plantjes de zaadjes veilig stelt, en ik leerde dat op datzelfde Internet een hoop mensen meelezen die graag eens zaadjes met je ruilen! Zo ruilde ik al eens komkommer voor rode bieten, gewoon via de post. Iedereen blij en nooit meer zaadjes kopen.

4. Lucht in m'n Banden: dit lijkt zo voor de hand liggend maar nog steeds zie ik mensen muntjes van 50 cent in een apparaat duwen om lucht in hun autobanden te krijgen. Ongelooflijk zonde van je geld. Ik deed het ook, totdat een aardige meneer bij het tankstation me vertelde dat letterlijk een kilometer verderop exact dezelfde automaat gratis exact hetzelfde doel diende. Daar trap ik dus niet meer in.

5. Het herstellen van kleding: een simpel oproepje op Facebook bracht me in contact met een dame bij mij in het dorp die graag mijn kleding gratis wilde repareren, herstellen, uitleggen of innemen. Mevrouw heeft deze hobby al jaren, maar sinds haar man is overleden is er niet zoveel meer te verstellen. En ze voelt zich soms een beetje alleen. Dus nu ga ik af en toe langs, drink een kopje thee met haar en neem iets te repareren mee. Wij allebei blij.

6. Ruitenwisservloeistof: meng 1/10 deel afwasmiddel, allesreiniger of vloeibaar wasmiddel met 9/10 water. Als je ruiten vet zijn geworden, of er is kans op vorst, doe je er een scheut spiritus bij. Klaar.

7. Mobiel Internet: tegenwoordig is er vrijwel overal gratis WiFi; op het werk, bij vrienden en familie, in veel restaurants, hotels, pretparken, musea, brasserietjes, vliegvelden, je kunt het zo gek niet bedenken. En nu er zelfs apps zijn die zonder verbinding met het Internet werken als navigatiesysteem, heb ik helemaal geen mobiel internet meer nodig. Bijkomend voordeel is dat ik, als ik voor mijn ontspanning bij mijn paarden ben, ook niet meer gestoord wordt. En als mensen het eenmaal weten en ze willen je persé bereiken als ze niet kunnen bellen, sturen ze wel een SMS in plaats van WhatsApp. Mijn abonnement loopt nog even, maar ik heb al mijn mobiel internet uit staan, omdat ik wilde kijken of dit werkt voor mij. Ja, dus. Ik vind het heerlijk. Het scheelt een bak geld aan maandelijkse kosten.

8. Boeken: lang leve de plaatselijke Weggeefhoek op Facebook. Regelmatig worden daar grote shoppers of dozen met boeken aangeboden. Ik haal ze op, word verrast door de inhoud, zoek uit, en geef weer weg wat mijn interesse niet heeft of wat ik heb gelezen. Heel af en toe krijg ik (via een abonnement eerlijk betaalde) digitale boeken van een oom, als ik op zoek ben naar een specifieke titel.

9. Pennen: ik koop nooit meer pennen. Als je iedere keer wanneer je gratis pennen aangeboden worden, er eentje aan pakt, kom je binnen de kortste tijd om in de pennen. Ja, er staat reclame op. Lekker belangrijk! Ik pak eens in de zoveel tijd een gratis pen aan, en ik grijp nooit mis.

10. Betaalnummers: kijk maar eens op www.gratis0900.nl. Voor de meeste betaalde telefoonnummers zijn gratis alternatieven te vinden. Zo niet, zijn ze via Internet ook regelmatig bereikbaar, bijvoorbeeld via chat of email.


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nuttige tips weer.
| 14:43 |
nuttige tips, een aantal gebruik ik ook, pas je op met zaden van courgettes en pompoen?
yoo.rs/mona.raven/blog/zaden-van-courgettes-en-pompoen-1521811878.html?Ysid=88522
| 23:27 |
Ook dit heb ik weer aandachtig gelezen 😄
| 20:01 |
Leuke serie blogs ! mooie tips !
| 15:29 |
Goed stuk met handige tips :) p.s. om die pennen moest ik wel even lachen. Dat is volgens mij het meest "gestolen" voorwerp wereldwijd
| 12:28 |
hele goede tips..
| 10:20 |
Goede tips! :D
| 08:01 |
mooi om te lezen hoor
| 13:41 |
weer handige tips :)
| 21:54 |
Handige lijst weer. ja punt 4 heel ergerlijk die 50 cent voor een beetje lucht. dat was dus voorheen nooit. Ikzelf heb er nog geen in de buurt gevonden die gratis is maar ik ga verder zoeken wie weet ;)
| 22:43 |
Ik vind het ook altijd een uitdaging om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Paar goede tips waar ik wat mee kan.
| 09:38 |
Oh wauw zo interessant. Doet je denken over wat je doet
| 23:40 |
Dat is de bedoeling! Dank voor je reactie!
| 09:31 |
goed om teweten waar ik evt boeken kwijt kan. Heb hier dozenvol nog op de zolder staan. heb e voorkeuren voor schrijvers of genres?
| 10:54 |
Ik laat me graag verrassen! Uit welke regio kom je?
| 21:05 |
zuiden des landes, bijna helemaal onderaan
| 01:25 |
Weer een mooie aanvulling.
3 van veel groenten kun je zaad trekken, ik koop al jaren geen bonen. Schijf tomaat in een pot en je hebt nieuwe plantjes.
7 Oppassen met openbare wifi, maar het scheelt een hoop geld. Ik heb een pre-paid zonder internet, hoef niet onderweg alle berichten te zien.
Kijk ook eens op vrekken sites, staan leuke dingen bij.
| 10:47 |
Dank je wel weer voor je fijne reactie, Albert!
| 13:20 |
En thanks weer! :))
| 09:43 |
Graag gedaan, weer!
| 13:21 |
interessante tips. maar voor mobiel netwerk, ik zou het niet fijn vinden als ik thuis geen internet zou hebben.
| 09:07 |
Thuis heb je toch WiFi?
| 12:00 |
Vuilniszakken koop ik ook nooit. Ik gebruik zakken van verpakkingen om afval in te doen.
Broodzakken. Of t plastic waar wc papier in zat enz enz. En hier bij de supermarkt kun je gratus afvalzakken meenemen wat alleen voor plastic afval bedoelt is. Die gebruik ik ook overal voor. Ideaal
| 05:12 |
Precies dat! Broodzakjes en dergelijke gebruik ik om de kattenbak te verschonen :-)
| 05:25 |
in belgie kan dat niet. moet je vuilniszakken hebben
| 09:05 |
Ik hoorde zoiets, en dan zijn ze ook nog heel duur, he?
| 13:43 |
Inderdaad... en de prijs daarvan hangt ook nog eens van gemeente tot gemeente af.
| 14:23 |
Ja!! heel duur
| 17:00 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen