10 Ultieme Tips om #Water te #Besparen #Bezuinigen

10 Ultieme Tips om #Water te #Besparen #Bezuinigen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De meeste mensen zouden graag een hoop minder geld uitgeven aan hun water-, elektra- en/of gasrekening. Maar de meeste mensen willen er niet teveel luxe voor opgeven. De kunst zit hem in het bezuinigen op de makkelijke manier. De manier die je na het invoeren niet meer merkt, behalve of je rekening.

We beginnen met de categorie Water. Er is een hoop winst te behalen door het invoeren van een paar kleine slimmigheidjes die je eenmalig een klein beetje moeite kosten, maar daarna de moeite in winst gaan uitbetalen. Winst in geld en winst voor het milieu! Daar gaan we dan!


1. Een ruimte waar veel water weg loopt is de badkamer. Het eerste punt is heel makkelijk; plaats een waterbesparende douchekop. Dit kan tot 2/3 van je verbruikte water schelen, zonder een minuut korter te douchen!

2. Deze is al vaak gezegd; doe de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen! Ik zelf poets eigenlijk het liefste onder de douche; terwijl ik onder stromend water sta om mijn haar van sop te ontdoen, poets ik mijn tanden.

3. Plaats in de reservoirs van je toiletten een fles gevuld met water of iets anders met een flinke dichtheid. In mijn geval ligt er een plastic fles in die ooit van aanmaaklimonade is geweest, want ik ga echt mijn statiegeld niet "door de plee spoelen". Per keer dat je doorspoelt, scheelt dit een liter water.

4. Heb je, in tegenstelling tot mij, een droger? Gebruik het water dat in het reservoir achterblijft om de planten water te geven op de verdieping waar je droger staat. Het water simpelweg weg laten lopen om vervolgens een gieter te vullen vanuit de kraan is natuurlijk geldverslindende waanzin!

5. Ik heb een weelderige moestuin en gelukkig hadden we dit jaar een natte zomer, dus ik hoefde weinig water te geven. Hoe dan ook; zet wat emmers in je tuin die regenwater opvangen in de natte dagen, zodat je tijdens droge dagen geen gieter hoeft te vullen om je moestuin te bewateren. In het meest luxe geval kies je voor een regenton die is aangesloten op je regenpijp, maar tot die tijd voldoet dit prima!

6. Als ik mijn vloer heb gedweild, en ik houd 'vies' water over (als je voldoende dweilt wordt het nooit echt smerig) maak ik daarmee de binnenzijde van vuilnisbak en kattenbak schoon. 

7. Ramen lappen gaat net zo goed met een spuitbus als met een emmer water. Ik heb een sprayflacon met azijn en water om de ramen te lappen, en kan daarmee precies genoeg en gericht op de ramen sproeien, om het schoon te boenen en te trekken, en ik verspil geen emmers water.

8. Als ik een eitje heb gekookt, of groenten, gooi ik het afgekoelde water in de plantenbakken.

9. Kijk of je wasmachine het heeft; een programma dat zuinig is met water. Als ik een 40 graden was draai, draai ik deze op dit programma. Hoewel het wassen twee keer zo lang duurt, verbruikt het twee keer minder water en 25% minder energie.

10. Was je auto op de hand. Oké, deze kost misschien wel wat moeite, maar bespaart ongelooflijk veel water. Als het een paar dagen flink heeft geregend, kun je prima toe met de emmers uit je tuin.

10 Ultieme Tips om Energie te Besparen

Ook op energie valt winst te behalen!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb dus een baksteen in de toilet spoelbak staan en al een waterbesparende douchekop geplaatst vaak heb ik ook een emmer naast mij staan tijdens he douchen en ondanks ik redelijk kort douche is die vaak tot ruim over de helft gevuld ook. Eventueel te gebruiken voor bijvoorbeeld scoobmaken of dweilen en ook om ramen te lappen
| 16:55 |
Nuttige tips weer.
| 08:59 |
Met plezier gedeeld
| 01:31 |
Leuk, dank je wel!
| 01:41 |
Wat een slimme tips, ik ga meteen op zoek naar een fles voor het reservoir van de wc!
| 10:30 |
Goede tips! Maakt je idd ook wat meer bewust over hoeveel water je eigenlijk niet verspild
| 13:36 |
Zeker goede tips!
| 11:13 |
Leuk, ik hoop dat je er iets aan hebt!
| 13:44 |
Goed artikel weer. Kwam het tegen op je FBpage.
| 16:21 |
Leuk dat je me ook via Facebook volgt!
| 13:44 |
Goed artikel en maakt je ook weer bewust van wat je eigenlijk gewoon allemaal verspild. Ik probeer er wel op te letten; kort douchen, regenwater sparen, maar er kan nog veel meer. Dank voor je tips
| 14:07 |
Graag gedaan en dank je wel voor je reactie!
| 14:30 |
We hebben een regenton, heerlijk. Is een gebruikt wijnvat dus staat ook nog eens gezellig :-)
| 10:31 |
Gaaf, ik wil in de toekomst ook graag een regenton! Dank voor je reactie!
| 14:30 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen