×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
3 Redenen om Nooit Minimalist te Worden - #Minimalisme

3 Redenen om Nooit Minimalist te Worden - #Minimalisme


Ik raak nooit uitgepraat over minimalisme; het bracht me geld, zelf-liefde, rust, geld en geluk. Maar natuurlijk zijn er ook zaken die minder leuk zijn aan het minimalisme. Het zijn er niet veel, in ieder geval niet voor mij, maar deze drie kan ik echt niet ontkennen. Sommige dingen aan minimalisme zijn gewoon kut.


1. (Voor)oordelen van andere mensen;

Zoals omschreven in de onderstaande blog, zijn er nog wel eens wat misverstanden over minimalisme. Dat je gierig bent bijvoorbeeld, dat je wel arm zult zijn, en meer van dat soort onzin. Steeds maar weer je geroepen voelen om die oordelen en vooroordelen te ontkrachten, kan soms wel erg vermoeiend zijn. Maar ja; haters gonna hate!2. Twijfelen over aankopen;

Als je eenmaal gewend bent aan een zuinige manier van leven, een sobere en simpele manier, kan het wel eens moeilijk worden om jezelf toe te staan iets voor jezelf te kopen. Zo twijfel ik al weken over een aankoop die ik graag wil doen voor mijn hobby, mijn paarden. Ik heb een kortingsbon van € 20,00 voor een online winkel, en er loopt daar ook nog een actie waarbij alles 25% is afgeprijsd, maar toch vind ik het lastig mezelf toe te staan om de aanschaf te doen. Want ik héb spullen die voldoen, dit is puur omdat het mooier is dan wat ik op dit moment heb. Ik zou er zelf voor kiezen de huidige spullen te verkopen of weg te geven, als het nieuwe binnen is, dus ik krijg niet eens méér spullen. Maar toch... Twijfel, twijfel, twijfel....

3. Andere mensen die het niet begrijpen en toch spullen voor je blijven kopen;

Het is ontzettend vervelend om tegen iemand te zeggen; "fijn dat je een cadeautje voor me mee hebt genomen, maar ik wil het eigenlijk niet". Er is een goede oplossing voor; ik houd het hele jaar een verlanglijstje bij, dus als in december Sinterklaas, Kerst én mijn verjaardag plaatsvinden, kan ik altijd vragen wat ik echt wil hebben. Maar er blijven altijd mensen die niet van tevoren vragen "wat wil je voor je verjaardag?" en dan met zorg iets voor je uitkiezen. Het is echt heel erg rot om dan niet dankbaar te zijn voor het geschenk.
"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 

wakeupkitty
Eigenlijk heb ik geen last van die redenen. Mijn kinderen ook niet.. wat wil je met Dagobert Duck als ideaal. Het aanschaffen van iets: de regel alhier.. je koopt 3x per jaar iets voor jezelf (zelf verwennerij hoort er bij). Eigen verjaardag is daar 1 van. Wij werken met lijstjes en niemand die ik ken houdt van rommel dus dat probleem van het ongewenste cadeau is er ook niet. Misschien is mijn voordeel wel dat ik "arm" ben en niet (langer meer) gezien wordt als iemand die je onzinnige troep geeft.. of het is de ouderdom dat kan ook (ik heb alles al en ik kan het niet mee nemen in mijn graf).
26-08-2018 20:11
26-08-2018 20:11 • Reageer
Judith Evelien
Kleinigheidje blijf je houden 😉
25-08-2018 20:21
25-08-2018 20:21 • Reageer
Xandra
Tja, er zijn altijd mensen voor of tegen hé, gewoon doen waar jij je goed bij voelt.
25-08-2018 19:02
25-08-2018 19:02 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Pssst, ik zou ook bij punt 3 linken naar de verjaardagstips!
25-08-2018 17:41
25-08-2018 17:41 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Goeie tip! Gelijk gedaan!
25-08-2018 17:46
25-08-2018 17:46 • 1 reactie • Reageer
Soberana
Mijn moeder zaliger was kampioene in minimalisme en zij was beslist niet gierig, noch arm! Mbt cadeautjes: Zij zei net zo lang en nadrukkelijk tegen iedereen: 'je hoeft mij geen cadeau te geven, maar als je dat echt graag wilt, dan alleen iets dat ik kan eten of drinken, of anders douche-gel of een bodylotion' totdat het echt tot iedereen was doorgedrongen. Toen zij haar huis verkocht en bij haar zus (mijn tante) ging inwonen, verhuisde ze met alleen haar bed & gemakkelijke stoel, haar rollator en 2 koffers met kleren. Ze heeft mij zelfs een maand voor haar overlijden haar kledingkast laten leeghalen. Ze was bedlegerig geworden en stelde vast dat ze in haar laatste fase alleen nog maar nachtponnen droeg. Ik moest alleen de jurk die zij in haar kist zou dragen, laten hangen. Terwijl ik huilend haar opdracht uitvoerde, riep ze vanuit haar bed: 'het zou je alleen maar zwaarder vallen, als je dat moet doen, wanneer ik er straks niet meer ben!'
24-09-2017 19:19
24-09-2017 19:19 • Reageer