3 Redenen om Nooit Minimalist te Worden - #Minimalisme


Ik raak nooit uitgepraat over minimalisme; het bracht me geld, zelf-liefde, rust, geld en geluk. Maar natuurlijk zijn er ook zaken die minder leuk zijn aan het minimalisme. Het zijn er niet veel, in ieder geval niet voor mij, maar deze drie kan ik echt niet ontkennen. Sommige dingen aan minimalisme zijn gewoon kut.


1. (Voor)oordelen van andere mensen;

Zoals omschreven in de onderstaande blog, zijn er nog wel eens wat misverstanden over minimalisme. Dat je gierig bent bijvoorbeeld, dat je wel arm zult zijn, en meer van dat soort onzin. Steeds maar weer je geroepen voelen om die oordelen en vooroordelen te ontkrachten, kan soms wel erg vermoeiend zijn. Maar ja; haters gonna hate!2. Twijfelen over aankopen;

Als je eenmaal gewend bent aan een zuinige manier van leven, een sobere en simpele manier, kan het wel eens moeilijk worden om jezelf toe te staan iets voor jezelf te kopen. Zo twijfel ik al weken over een aankoop die ik graag wil doen voor mijn hobby, mijn paarden. Ik heb een kortingsbon van € 20,00 voor een online winkel, en er loopt daar ook nog een actie waarbij alles 25% is afgeprijsd, maar toch vind ik het lastig mezelf toe te staan om de aanschaf te doen. Want ik héb spullen die voldoen, dit is puur omdat het mooier is dan wat ik op dit moment heb. Ik zou er zelf voor kiezen de huidige spullen te verkopen of weg te geven, als het nieuwe binnen is, dus ik krijg niet eens méér spullen. Maar toch... Twijfel, twijfel, twijfel....

3. Andere mensen die het niet begrijpen en toch spullen voor je blijven kopen;

Het is ontzettend vervelend om tegen iemand te zeggen; "fijn dat je een cadeautje voor me mee hebt genomen, maar ik wil het eigenlijk niet". Er is een goede oplossing voor; ik houd het hele jaar een verlanglijstje bij, dus als in december Sinterklaas, Kerst én mijn verjaardag plaatsvinden, kan ik altijd vragen wat ik echt wil hebben. Maar er blijven altijd mensen die niet van tevoren vragen "wat wil je voor je verjaardag?" en dan met zorg iets voor je uitkiezen. Het is echt heel erg rot om dan niet dankbaar te zijn voor het geschenk. 


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ".