Badkamer #Ontspullen in 5 Minuten

Badkamer #Ontspullen in 5 Minuten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als doorgewinterde minimaliste heb ik de arrogantie te denken dat ik absoluut geen spullen heb die ik niet gebruik, waar ik niet van houd en/of die me niet blij maken. Maar eerlijk is eerlijk; als je niet af en toe goed oplet, sluipen er weer dingetjes je huis in of, en dat is bij mij het geval; dingen gaan op of vervullen hun doel niet meer. Daarom ga ik af en toe snel door een ruimte heen, in ieder geval wekelijks. De ene week kijk ik de kledingkast weer eens goed door, dan weer de keukenkastjes, en in dit geval was de badkamer aan de beurt.

Ik haalde het badkamerkastje leeg, en deponeerde alle producten in de wasbak, net als de spullen in de douche. Ik maakte het kastje schoon met een mengsel van water en azijn, en stuk voor stuk zette ik de spullen terug. Eerst pakte ik mijn favoriete spulletjes, en dan zo verder, dan blijf je uiteindelijk over met dat wat weg mag.

Vandaag mochten er 11 dingen mijn huis verlaten. Ten eerste was mijn scrub voor de helft op, terwijl een andere, geurloze scrub, die ik kortgeleden van iemand heb gekregen die allergisch bleek en haar badkamerspullen opruimde, ook voor de helft op was. Ik combineerde beide producten, en hield zo een verpakking over. Verder lag er een rolletje verbandtape, dat helemaal is uitgedroogd, een elastiekje dat ik nooit pak omdat het de haren uit mijn hoofd trekt, een veiligheidsspeld die verroest is, een scheermesje dat helemaal op is, en 5 haarspelden en een haarspray die ik niet gebruik. 

De pot van de scrub is een harde kunststof pot met draaideksel. Die ga ik afwassen en gebruiken om oplader en oortjes in te verpakken in mijn tas. Zo raken ze niet meer in de knoop met andere spullen in m'n tas. Van het scheermesje breek ik de kop af, en dan gaat samen met de speldjes en veiligheidsspeld bij het oud-ijzer. De steel van het scheermes en de haarspray-bus gaan bij het plastic, en de tape en het elastiekje bij het rest-afval. Fijne dag!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism ".Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi weer wat weg :)
| 20:33 |
Heerlijk zo opruimen:D
| 14:30 |
Das wel slim.... ik denk dat ik ook maar weer eens een slag door de badkamerkastjes moet....
| 17:39 |
Ben ook net aan de badkamer begonnen... :-)
| 15:09 |
Goed bezig! ruimt weer lekker op .. slim die scrubs te combineren!
| 14:27 |
Weer strak bezig...moet ik ook hoognodig doen het ladekastje van de badkamer
| 13:47 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen