Bespaartip #19 - Money Saving Hacks 2018 - Wees een Vrek

Bespaartip #19 - Money Saving Hacks 2018 - Wees een Vrek


Hallo allemaal! Welkom bij deze money-saving serie. Dit hele jaar geef ik jou iedere dag een tip waarmee je geld kunt besparen. Misschien wel een dusdanige hoeveelheid geld dat je aan het einde van dit jaar honderden euro's hebt kunnen overhouden! Dat zou toch tof zijn? Ik hoop dat je mee doet! Ik wens je veel bespaarplezier!

19-01-2018

De tip  van vandaag is heel erg makkelijk en super effectief. Durf de mensen om je heen te vertellen over je zuinige aard. Als mensen weten dat je niet vies bent van tweedehands, en wel van weggooien, vliegen de aanbiedingen je om de oren. Zoals van een collegaatje van mij; het bleek dat haar huid nogal reageerde op de doorsnee douchegels, shampoos en andere verzorgingsartikelen. Omdat ze wist hoe ik in het leven sta, vroeg ze mij of ik interesse had in haar spulletjes. "Ja, natuurlijk!" riep ik enthousiast uit, en enkele dagen later overhandigde ze me een tasje met allerlei heerlijke shampoo's, conditioners en bodyscrubs. Ik ben, zeker weten, voor dit jaar klaar wat betreft verzorgingsproducten. Door benaderbaar te zijn in mijn levensstijl hoefde zij de spullen niet weg te gooien, en ik heb een jaarvoorraad! Nog een voorbeeld; een vriend die bij een groothandel werkt, nam 60 kilo paardenbrokken voor me mee. Deze worden normaliter vernietigd omdat ze te dicht bij de uiterste verkoopdatum zitten, en dus niet meer verkocht mogen worden. Let wel; niet OVER de uiterste datum, maar tekort er VOOR. Ik kan het dus veilig aan mijn paarden voeren, en het scheelt me komende twee maanden ongeveer 45,00. Collega's zijn ook op de hoogte van hoe ik leef, en dat levert regelmatig oud brood of fruit op voor de paarden. In plaats van dat het in de vuilnisbak gaat, laten ze het liggen voor mij om mee te nemen. Iedereen vindt het prettiger dat hun spulletjes worden gebruikt of opgemaakt, dan dat ze het weggooien. Dus maak het mensen makkelijk!
Kortom; laat weten dat je niet vies bent van krijgertjes. Sterker nog; laat weten hoe fijn het is om zo te leven. Natuurlijk geef je zelf ook af en toe iets weg. Als ik weer eens een opruimwoede heb gehad, geef ik mijn spullen ook weg. En als ik op websites die gratis spulletjes aanbieden iets tegenkom dat ik zelf niet gebruik, vraag ik het alsnog aan en maak er een ander blij mee. What goes around comes around! Fijne dag!


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hoe kom je erop. Geweldig gewoon.
| 20:35 |
Goed bezig, goed voorbeeld!
| 15:22 |
Hele goede tips, veel mensen vinden het zonde om dingen weg te gooien.
| 23:38 |
Leuke blog weer !
| 09:32 |
En zo kreeg ik vandaag voor de 3e dag eten :)
| 03:26 |
Hoppa!
| 03:31 |
Weggooien van eten tsssd. Deze ook gelinkt :)
| 03:36 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden