Bespaartip #4 - Money Saving Hacks 2018 - Thee

Bespaartip #4 - Money Saving Hacks 2018 - Thee


Hallo allemaal! Welkom bij deze money-saving serie. Dit hele jaar geef ik jou iedere dag een tip waarmee je geld kunt besparen. Misschien wel een dusdanige hoeveelheid geld dat je aan het einde van dit jaar honderden euro's hebt kunnen overhouden! Dat zou toch tof zijn? Ik hoop dat je mee doet! Ik wens je veel bespaarplezier!

04-01-2018
Geen thee-leut, zoals ik? Sla deze tip dan maar over!
Ik drink dagelijks ongeveer twee liter thee, en vanwege de prijs, de smaak en het weinige afval dat de thee hiernaast met zich meebrengt, kies ik altijd voor de AH Basic Thee. Kosten: 0,69 per 20 zakjes. Dat lijkt weinig, maar let op: ik drink 8 kopjes per dag, normaal gesproken kost dat (0,69 / 20 = 0,0345 per kopje x 8 =) 0,276 per dag. Maaaaar: ik gebruik ieder zakje 4 keer. In plaats van voor 8 zakjes betaal ik dus maar voor 2 zakjes, dus (0,276 / 4 =) 0,069 per dag. Lijkt nog steeds geen flinke besparing, die (0,276 - 0,069 = ) 0,207 per dag, maar je zult schrikken van het jaarbedrag: 0,207 x 365 = 75,555 per jaar!

Buiten de fikse besparing hierboven heb ik nog een extra tip. In plaats van 8 keer per dag de waterkoker aan te zetten, doe ik dat nog maar 2 keer. Ik kook een liter, vul mijn kop en bewaar de rest in de thermoskan die maar liefst 6 uur heet blijft en 8 uur warm! Niet iets waar je direct resultaat mee ziet, maar het scheelt op jaarbasis 2190 keer de waterkoker aanzetten!


"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, minimalisme, consuminderen, ontspullen en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.


Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Je kunt haar, en al haar tips, gemakkelijk lezen door haar te volgen hier op Yoors, of via haar Facebookpagina, door te klikken --> GMVDMinimalism "
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mensen verbazen zich er altijd over dat ik een theezakje meerdere keren gebruik, maar nu weet ik dat ik dus niet de enige ben!
| 13:51 |
Zeker niet! :-)
| 14:04 |
Ik zit te wachten op #tip5 en #tip6. Zou toch elke dag zijn? ;-)
| 13:04 |
Klopt, ze staan er tot vandaag allemaal op! Alleen ik werk wisseldiensten, dus de tijden van uploaded zullen ook verschillen!
| 00:08 |
Ik drink geen thee :)
| 12:26 |
Da's helemaal goedkoop! ;-)
| 00:09 |
P.s. misschien leuk als je onder elk deel van deze serie zet hoeveel besparing dat op jaarbasis is voor 1 persoon?
| 08:52 |
Staat erbij!
| 00:08 |
Ik bedoel meer aan het eind van elke serie/tip: Besparing per jaar: 15 euro
| 00:11 |
Ik zet potten thee dat is toch voordeliger als het kopje/de beker en zo'n 2e keer gebruiken lukt ook zeker. Van die sterke thee lust ik niet dus het is opgieten en zakje er uit. Overig gekookt/warm water gaat bij mij ook in de thermoskan. Evt ook handig bij koken, kruik vullen, afwas enz.
| 08:50 |
Exact!
| 00:09 |
Dit vind ik een hele goede tip ... en ik doe hetzelfde als jij. Ook ik gebruik 1 theezakje altijd meerdere keren ... En ook wij kiezen voor een goede budget thee, Ook hebben we veel thee uit China besteld pas. Daar is het helemaal spotgoedkoop. En lekker! Ik ben dus ook zo'n echte theeleut. Zelfs mijn vriend die echt van de koffie was, is inmiddels helemaal om naar de thee ... ;-) Hier spelen wel zijn dagelijkse hoofdpijn problemen in mee, die verleden tijd zijn sinds hij de koffie vrijwel helemaal laat staan.
| 07:40 |
Goed zo, ik drink soms wel koffie, maar hel weinig, alleen tijdens vroege en nachtelijke diensten.
| 00:09 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden