×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Binnenkijken in het Huis van een Minimalist; Hoe Ziet Dat Eruit?

Binnenkijken in het Huis van een Minimalist; Hoe Ziet Dat Eruit?


In deze blog wil ik jullie graag laten zien hoe het eruit ziet in mijn huis. Ik ben een absolute minimalist, en dat uit zich bij mij in het hebben van alleen maar spullen die ik gebruik, die ik nodig heb of waar ik van houd. Verder helemaal niets. Ik gebruik geen vaatwasser, geen wasdroger en geen koelkast. Ik heb geen televisie-abonnement, ik heb geen papieren administratie (want alles gedigitaliseerd) en ik koop vrijwel nooit iets nieuws. Tweedehands is het motto. Waarom ik dit doe, kun je lezen in DEZE LINK.

In de eerste aflevering zie je de kamer van mijn huisgenoot, poes Sientje. Omdat ik, doordat ik weinig spullen bezit, zeeën van ruimte over heb, kreeg Sientje haar eigen kamer. Ze mag natuurlijk door het hele huis, maar hier kan ze zich terugtrekken, in de zon liggen, eten, spelen of naar de kattenbak.

In de tweede aflevering neem ik jullie mee naar mijn slaapkamer. Mijn oase van rust. Rustig ingericht met neutrale kleuren. Voor mij echt een plekje om helemaal tot rust te komen. En ik heb een heerlijk bed!

In aflevering drie laat ik zien hoe mijn kledingkast is georganiseerd. Je ziet al mijn kleding, schoenen en accessoires. Niet dat dat veel is, natuurlijk, maar het is precies genoeg en ik grijp nooit mis.

Aflevering vier laat de binnenkant zien van mijn badkamerkast. Wat gebruik ik, en wat heb ik?

In aflevering vijf laat ik je zien hoe mijn algemene leefruimte eruitziet. Tijdens deze aflevering besloot ik ook nog eens om een kast weg te doen, omdat deze, na het declutter-proces, volledig leeg was. Zonde van de ruimte. Ik deed het meubel weg en de ruimte is nu nog meer naar mijn smaak.

Aflevering zes laat je zien hoe mijn keuken eruitziet. Voor veel mensen is de keuken een vergaarplaats voor onnodige spullen; tientallen plastic bakjes en bestek dat je niet gebruikt. Zo ziet het er bij mij uit!

De laatste aflevering, tot nu toe, neemt je mee naar de plek waar ik al mijn stukken schrijf. Dit is voor mij een belangrijke plek, waar inspiratie en comfort heel belangrijk zijn.

Leuk dat je bij me binnen kwam kijken. Zijn er plekken in huis die jij heel graag wilt zien? Van de voorraadkast tot het toilet; ik heb geen geheimen. Als er iets is wat je graag wilt zien, laat het dan weten!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". 
jolandemooij
Wat inspirerend dat je ons bij je binnen laat kijken. 
10-09-2018 16:54
10-09-2018 16:54 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Ingepland met smart social!
10-09-2018 15:30
10-09-2018 15:30 • Reageer
Mieke Van Liefde
Beetje big brother geworden intussen bij jou, lol.
01-03-2018 15:39
01-03-2018 15:39 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Tsja, ach. Ik laat natuurlijk alleen zien wat ik WIL laten zien. En inbrekers zien gelijk dat er niets te halen valt. :-)
01-03-2018 16:40
01-03-2018 16:40 • 1 reactie • Reageer
Veronique
Bij ons is het meer een grossisem. 2 gezinnen welke 1 zijn geworden met drie opgroeiende kinderen en een vrouw die nergens afstand kon doen. Maar dit jaar ben ik klaar met de troep. Ik wil niet langer een opslagplaats meer ik wil een huis
06-02-2018 12:48
06-02-2018 12:48 • 1 reactie • Reageer
GMVDMinimalism
Als de wilskracht er is, kom je al een heel eind. Niet alle situaties zijn even makkelijk, maar het is echt te doen.
06-02-2018 12:56
06-02-2018 12:56 • 1 reactie • Reageer