Thuis bij GMVDMinimalism - Afl. 3 - De Kledingkast - #Minimalisme

Thuis bij GMVDMinimalism - Afl. 3 - De Kledingkast - #Minimalisme


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
 

Sommige mensen volgen vanaf het begin mijn blogs over minimalisme. En af en toe ontvang ik berichtjes in de trant van maar hoe doe JIJ dat dan? Daarom leek het me leuk jullie bij mij binnen te laten kijken.

In deze blog neem ik je mee in mijn kledingkast. Welkom in mijn huis.


In het meest linkergedeelte van mijn kast hangt al mijn kleding; winterkleding, zomerkleding en alles daar tussenin.

Zoals je ziet houd ik van natuurlijk kleuren, grijs, zwart, beige, blauw en groen. Slechts enkele stukken wijken af.

Om het beeld rustig te houden gebruik ik alleen maar houten hangers van hetzelfde model.

De kleren hangen op volgorde van lichtheid; hemdjes, shirts, bloesjes, sweaters, truien, colberts en jasjes, en dan vesten.

Bij de broeken/jurken ook! Van zomerjurk, jumpsuit en zomerbroeken, richting de jeans.


In het middelste gedeelte van de kast heb ik vier legplanken. De bovenste herbergt mijn onesies, die ik in de winter veel draag en waarvan ik er tijdens het maken van de foto eentje in de was heb.

Op de tweede plank ligt kleding die ik gebruik om paard te rijden, daar liggen normaal twee broeken en twee vesten, maar de rest zit in de was.

Op de derde plank ligt huiskleding. De broek en trui passen perfect bij elkaar, terwijl ik ze beiden in een andere kringloopwinkel kocht. Dat is pas een kick!

Daaronder liggen de hemdjes die ik draag onder mijn kleding, verdeeld in hemdjes om te dragen en hemdjes om in te slapen.

De bakken onderin herbergen mijn sauna-spullen.


In de bovenste la heb ik vier verschillende vakken gecreëerd met behulp van dividers van IKEA.

In het linkervakje bewaar ik BH's, in het grote vak sokken en kousen, en er is een vakje voor string, eentje voor nacht-ondergoed en eentje voor het ondergoed dat ik overdag draag. 

In de tweede la ligt mijn bikini, wat sieraden en twee riemen.

Verder ligt hier seizoensspecifieke items, zoals zomershorts, thermokleding, een muts, een sjaal en een paar handschoenen.

In het rechtergedeelte van mijn kast hangen in het bovenste gedeelte al mijn jassen, ik heb er voor ieder seizoen eentje, en degene die ik momenteel draag, mijn jas voor de herfst, hangt beneden aan de kapstok.

Het onderste gedeelte is de ruimte die ik gebruik voor het ophangen van alle onderdelen van  mijn uniform. Verder hangen er nog wat lege kledinghangers, die normaal gesproken gebruikt worden voor de kleding die momenteel in de was zit of de kleding die ik op het moment van de foto draag.

Onderin staat mijn rolkoffertje. Ooit gewoon bij de Postcodeloterij. Het is een superluxe koffertje. Het heeft de perfecte maat om als handbagage mee te mogen in het vliegtuig, bij bijna alle vliegtuigmaatschappijen.


Hier zien je het ophangsysteem van IKEA dat ik gebruik voor mijn schoenen. Normaal is deze 4 bij 4 vakken, maar ik heb hem op maat gemaakt zodat ze precies passen in mijn kledingkast. Ik heb er twee.

Dank je wel het binnen pieken bij mij thuis. Tot snel!"GMVDMinimalism is een jonge vrouw die met veel plezier schrijft over besparen, minimalisme, bezuinigen, consuminderen en ontspullen. Daarnaast is zij gek op haar poes Sientje en haar twee paarden, Opa Paard en Oma Paard. Je kunt haar volgen onder de naam GMVDMinimalism op Facebook en hier op Yoors."
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi en overzichtelijk is jou klerenkast. Mijne is veel te vol pfff
| 22:36 |
Wat een grote kledingkast!. Ik ben de mijne inmiddels aan het opruimen. Maar er moeten helaas ook nodig dingen bij...
| 20:25 |
Groot zat, inderdaad, en ruimte genoeg!
| 20:39 |
Mooi zo geordend!
leuk zo even binnenkijken
| 22:03 |
Dank je wel!
| 20:39 |
Dat ziet er inderdaad netjes en overzichtelijk uit.
Maar ik heb er toch liever wat meer... :-)
Wel een leuk idee om mensen te laten binnenkijken.
| 17:25 |
Dat is een heel verschil met mijn kleerkast en dan vind ik al van mezelf dat ik niet veel kleding heb lol
| 16:25 |
Ik heb twee legplanken met kleding. Meer niet. Dat gaat het hele jaar aan. T-shirt en tanktops saar gooi ik dan een vest over heen.
| 13:12 |
Op mijn uniformen na zou dat bij mij ook best kunnen, zo weinig kleding als ik heb, maar nu ik de ruimte heb, vind ik het fijn het zo te gebruiken. Buiten dat zijn veel van mijn stukken blijer als ze hangen.
| 13:18 |
Ik vind hangen ook fijner. Maar met de planken gebruiken we onze kleine ruimte boven beter. Was een verloren hoekje en zelf daar een kastruimte gemaakt. Er passen geen kledingkasten in twee van de drie slaapkamers. Eentje past alleen 1 persoonsbed in en de tweese liggen wij en de baby. Oo de derde kamer 2 meisjes en twee kledingkasten voor se vier meiden. Daarbij vins ik t wel fijn niet te veel kleding. Scheelt was en meer overzicht van wat je hebt
| 22:17 |
Ligt en hangt er keurig bij.
Groot gelijk, kleding moet je dragen en gebruiken, niet maanden in de kast laten hangen.
| 12:39 |
Zo is dat!
| 13:18 |
Netjes!
1 ding wat we gemeen hebben, niet veel kleding.
Heb wel een hele grote kledingkast (3meter breed en kamerhoog) Maar die is voor 2/3 gevuld met kleding van man en de tv. Andere deel hangt mijn kleding
| 10:28 |

 

×

Yoors


exit_to_app Inloggen