Thuis bij een Minimalist - De Kledingkast

Thuis bij een Minimalist - De Kledingkast


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
 

Sommige mensen volgen vanaf het begin mijn blogs over minimalisme. En af en toe ontvang ik berichtjes in de trant van maar hoe doe JIJ dat dan? Daarom leek het me leuk jullie bij mij binnen te laten kijken.

In deze blog neem ik je mee in mijn kledingkast. Welkom in mijn huis.


In het meest linkergedeelte van mijn kast hangt al mijn kleding; winterkleding, zomerkleding en alles daar tussenin.

Zoals je ziet houd ik van natuurlijk kleuren, grijs, zwart, beige, blauw en groen. Slechts enkele stukken wijken af.

Om het beeld rustig te houden gebruik ik alleen maar houten hangers van hetzelfde model.

De kleren hangen op volgorde van lichtheid; hemdjes, shirts, bloesjes, sweaters, truien, colberts en jasjes, en dan vesten.

Bij de broeken/jurken ook! Van zomerjurk, jumpsuit en zomerbroeken, richting de jeans.

Het middelste gedeelte bestaat uit legplanken en lades. 


Bovenin ligt mijn winterdekbed te wachten op koudere tijden, daaronder mijn paardrijkleding, daaronder hemdjes en huis-kleding. De plank daaronder is gereserveerd voor mijn vriend. 

In de lade bewaar ik BH's, sokken, ondergoed, de lade daaronder herbergt riemen, shorts en thermokleding.


Helemaal onderin ligt mijn gekregen rolkoffertje, die qua formaat perfect is voor korte vakanties, en hij mag als handbagage mee in het vliegtuig. Daarnaast staat een zwarte stoffen doos, waar mijn spullen in zitten die ik gebruik als ik naar de sauna ga, zoals een badjas, grote handdoeken, slippers en een sporttas.


In het rechtergedeelte van mijn kast hangen in het bovenste gedeelte al mijn jassen, ik heb er voor ieder seizoen eentje, en degene die ik momenteel draag, mijn jas voor de herfst, hangt beneden aan de kapstok. Verder hangen daar ook alle delen van mijn uniform.

Onderin hangen extra kledinghangers, voor kleding die nu in de was zit, bijvoorbeeld. 

Hier zien je het ophangsysteem van IKEA dat ik gebruik voor mijn schoenen. Normaal is deze 4 bij 4 vakken, maar ik heb hem op maat gemaakt zodat ze precies passen in mijn kledingkast. Ik heb er twee.

Leuk dat je even in mijn huis komt kijken!

"GMVDMinimalism is een enthousiaste schrijfster die met veel plezier haar stukken deelt over besparen en bezuinigen, veganisme, minimalisme, consuminderen, ontspullen, duurzaamheid, zero-waste, zelfvoorzienend leven en simpel leven, maar ook over alle andere onderwerpen die ze in het dagelijks leven tegenkomt.

Wil je haar volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van haar dagelijkse schrijfsels? Mee discussiëren en filosoferen over een rijker, groener en duurzamer leven? Kans maken om duurzame prijzen te winnen, zoals bamboe tandenborstels, Dopper-flessen, moestuin-zaad en vele anderen? 

Je kunt net als velen anderen gemakkelijk meelezen door lid te worden van haar super gezellige Facebook-groep, door te klikken --> GMVDMinimalism ". Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooi en overzichtelijk is jou klerenkast. Mijne is veel te vol pfff
| 22:36 |
Wat een grote kledingkast!. Ik ben de mijne inmiddels aan het opruimen. Maar er moeten helaas ook nodig dingen bij...
| 20:25 |
Groot zat, inderdaad, en ruimte genoeg!
| 20:39 |
Mooi zo geordend!
leuk zo even binnenkijken
| 22:03 |
Dank je wel!
| 20:39 |
Dat ziet er inderdaad netjes en overzichtelijk uit.
Maar ik heb er toch liever wat meer... :-)
Wel een leuk idee om mensen te laten binnenkijken.
| 17:25 |
Dat is een heel verschil met mijn kleerkast en dan vind ik al van mezelf dat ik niet veel kleding heb lol
| 16:25 |
Ik heb twee legplanken met kleding. Meer niet. Dat gaat het hele jaar aan. T-shirt en tanktops saar gooi ik dan een vest over heen.
| 13:12 |
Op mijn uniformen na zou dat bij mij ook best kunnen, zo weinig kleding als ik heb, maar nu ik de ruimte heb, vind ik het fijn het zo te gebruiken. Buiten dat zijn veel van mijn stukken blijer als ze hangen.
| 13:18 |
Ik vind hangen ook fijner. Maar met de planken gebruiken we onze kleine ruimte boven beter. Was een verloren hoekje en zelf daar een kastruimte gemaakt. Er passen geen kledingkasten in twee van de drie slaapkamers. Eentje past alleen 1 persoonsbed in en de tweese liggen wij en de baby. Oo de derde kamer 2 meisjes en twee kledingkasten voor se vier meiden. Daarbij vins ik t wel fijn niet te veel kleding. Scheelt was en meer overzicht van wat je hebt
| 22:17 |
Ligt en hangt er keurig bij.
Groot gelijk, kleding moet je dragen en gebruiken, niet maanden in de kast laten hangen.
| 12:39 |
Zo is dat!
| 13:18 |
Netjes!
1 ding wat we gemeen hebben, niet veel kleding.
Heb wel een hele grote kledingkast (3meter breed en kamerhoog) Maar die is voor 2/3 gevuld met kleding van man en de tv. Andere deel hangt mijn kleding
| 10:28 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen